Hörni, miljoner tack för alla fixa fönstret-tips! Nu är jag fullkomligt fullproppad med inspiration och måste smälta alla förslag ett tag. Men jag tror att jag kommer satsa på att sätta en hylla mellan de övre och undre fönstren. Där blir det fint att ställa någon blomma och lite böcker. På ”undervåningen” hamnar kanske någon större blomma eller en golvvas. Asch. Vi får se. Jag ska fota hela rummet snart, för vi behöver en matta också. En stor jäkla mattrackare. Och vem vet, ni kanske har tips på såna också? Men som sagt. Återkommer med bild så att ni vet vad jag snackar om.

Under tiden kan vi väl passa på att garva ihjäl oss åt den här kommentaren som jag hittade under det här inlägget:

Än har Bonnie inte försatt mig i någon liknande situation, men en kompis till mig, Patrik, skulle hämta sina döttrar på dagis. Den äldsta springer lyckligt mot honom och och kastar sig i hans famn, när hon kramats färdigt vänder hon sig mot fröknarna som kommit efter ut i hallen och förklarar stolt att det här är hennes pappa, och han har minsann en JÄTTESTOR snopp. Patrik som fortfarande har sitt åh vad mysigt med en kram-leende kvar i ansiktet stelnar till samtidigt som han möter fröknarnas blick. Tystnad. För vad säger man? Att förneka påståendet verkar ju… onödigt, men att stå där på dagis och säga ja och bekräfta för personalen att det faktiskt stämmer, den kanske är jättestor är heller inget passande alternativ (jo visst serru, ungen har rätt, jag sitter inne på en riktig baddare jag).

Jag vet faktiskt inte hur det gick. I vissa lägen finns helt enkelt inga lämpliga ord.

 

0 svar

 1. Haha! I somras diskuterade jag och min fyraåring hur man ser skillnad på tjejer och killar. Jag hävdade att på barn ser man det bara på snoppen och snippan, men på vuxna är det lite lättare – många män har skägg, och kvinnor har ju bröst.
  När vi var och badade såg Sixten en tjock man med skägg och rejäla håriga bitch tits, pekade och frågade högt: men mamma den där då, den har ju både skägg och bröst, är det en tjej då eller…?

 2. Haha, ja, dessa ungar… Själv har jag ett dilemma att min 4,5-åriga dotter är mycket medveten om att vin är mammadricka. Vi försöker att inte göra nån grej av det och när hon frågar ”ska du dricka vin, mamma” så svarar jag ja eller nej.

  Dock fick jag rätt stora vinfläckar på kläderna efter ett restaurang-besök och berättade om det för maken dagen efter (dottern i samma rum) och att jag slängt in kläderna i tvättmaskinen.

  På måndag morgon när jag ska klä på mig inför arbetsdagen frågar hon ”fick du bort vinfläckarna på kläderna, mamma?” Va fan! Undrar vad hon berättar för fröknarna på dagis om sin vinpimplande mamma….

 3. Hahaha! Barn är ju för roliga! Jag är förskollärare och om föräldrar bara visste vad barn kan helt ogenerat berätta på förskolan. Men alla som jobbar med barn vet ju också att man får ta det med en nypa salt.

 4. Men sedan är det ju olika barn. Jag har starka minnen av att jag bara visste att vissa saker säger man inte, punkt slut.

 5. Min nu tonåriga son brukade i femårsåldern stolt säga:
  ”Jag har en prinskorv och pappa har en falukorv!!”

  Kan tillägga att min man var ganska nöjd med den kommentaren 😀

 6. När jag jobbade på dagis o satt och åt lunch med ungarna hade jag också en flicka som stolt talade om att ”Min pappa har en jättestor snopp hemma!”. Som tur var var ju inte stackars pappan där och hörde detta men jag tror jag kläckte ut mig något i stil med ”Jasså, har han..?” Hur kul som helst! 🙂

 7. Vi var också på jakt efter en jättematta men de är ju kalasdyra i den storleken vi ville ha. Fick tipset att kika på heltäckningsmattor. Man kan då måttbeställa o så kantar de snyggt på kanterna på fabriken o vips så får man en snyggmegamatta för under 2500 kr!

 8. Jag skrattar så att jag gråter! Ungar är ju bara för underbara. Ska bli spännande att höra vad min egna lillkille, som nu är 11 månader, komma säga i framtiden. Eller kanske inte…

 9. kolla in kasthall, där beställer du efter egna mått. visst, det är ju lite dyrare, men det är enormt bra kvalitet och tillverkas dessutom i sverige (närproducerat!).

  haha, när jag var liten hasplade jag ur mig en gång på en middag ”att pappa springer naken runt köksbordet”.. sanningen var snarare den att pappa sprang naken mellan sovrummet och badrummet och råkade då på vägen passera köksbordet.. hehe.

  ps. jag hjälper gärna till med tips om vardagsrummet.. dock vore det lite lättare om man såg mer än bara fönstret, eftersom det är helheten som gör det. fota framifrån med lite perspektiv.. hehe, hoppas du fattar hur jag menar.
  tack för en bra blogg!

 10. Jag kan inte intyga att det är sant men min granne påstår att han överhört detta i kön på Ikea.

  En mamma som frågar sin dotter om mamma kan få en puss, men dottern säger bestämt nej. Mamman frågar varför inte. Högt och ljudligt får hon svaret ”För att du pussade pappas snopp imorse”.
  Mamman tar dottern i handen och går raka vägen ut.

 11. Min dotter som snart är 5 år frågade varför man har behå. Är det för att dom inte ska ramla ner? Typ:(

  Min man var i badhuset med fritids och en av pojkarna utbrister högt och tydligt i duschen- vilken hårig rumpa du har. När han kom hem och berättade det höll jag på att kissa på mig av skratt.

 12. Ha ha Hanna, jag tror det är en vandringssägen har oxå hört den!

  När jag hämtade min son på dagis håller han full show för alla (mitt i hämtningsrushen) han sjunger pippi sången fast på sitt sätt, dvs” Pappa pippar Långstump tjalla, la, la, la!!” kan berätta att pappa var glad att han inte hämtade den dagen;)!!

 13. Bekännelse av fyraårigt förskolebarn vid frukost:” Fröken veeet du, när jag kissade på morgonen så FES mamma mej,raaakt i ansiktet!!”
  Det var väldigt svårt att inte småle när mamma kom och hämtade den dagen! ;=)

 14. Vicki< varför är du så tyken och varför tar du så illa upp? Mitt inlägg var inget svar på ditt inlägg.
  Hade inte en tanke på att verka duktig. Men tyckte att bilden som gavs var att "barn" gör så, och det är inte min bild.

 15. har inget med inlägget att göra men snälla svara, vilken färg har på på dina fodrade Dr Martens?
  kram Carro

 16. Jag försöker lära min 3-åring att man får pilla på sin egen snopp men inte på andras. Det gav resultat häromdan när han i en fullproppad tunnelbanevagn utbrast ”mamma vill du pilla på din snippa nu?” Jag, och många med mig, fick oss ett rejält skratt!!!!

 17. Skratt som övergår till gråt, det är vad jag upplever just nu! Helt underbart, min fredag blev plötsligt så mycket bättre! Tack för inlägget!

 18. Så underbart!
  Min treåriga systerson har även han sina stunder. För några månader sedan hade han spenderat eftermiddagen med sin andra mostern, och är ju i den åldern då det frågas mycket, och ofta saker i stil med: har du också sopp? varför inte då? vad har du istället?
  Detta ledde till en diskussion mellan mig och mina systrar tillsammans med systersonen vid kvällsfikat på kvällen, och äldsta moster frågar om snippa är det ordet vi ska använda. Mamman säger då att hennes vän sagt snäcka, så det kör vi på.
  Efter detta tittar lillgrabben upp på mig och frågar: har du också en snäcka?
  Ja, svarar jag. Och får då följdfrågan: med maaaaaassor av hår på?
  Ehh… ja…

 19. Jag tycker att man både säga till sina barn som är typ 2-3 år om snippan och snoppen, börja prata om de. Men det kan hända saker i affären så lär dem inte för mycket om snippan och snoppen. Men om du har en flicka då kan du berätta om snippan och ha en liten snippa lektion med henne (säg ändå lite om snoppen). Om du har en pojke så kan du berätta om snoppen och ha en liten snopp lektion (berätta ändå om snippan)! Jag har en dotter hon är 2 år och hon har lärt sig om snippan och snoppen, men en dag när vi skulle bada och det var mycke folk där. Då hade jag bikini på mig när jag och min dotter går ner till havet då drar hon ner min bikini under del och över, så alla kollar på min snippa och bröst. Min flicka skrek – mamma har hår på snippan!! 2 gånger. Jag visste inte vad jag skulle göra för min dotter tog min bikini och badlakanet. På något konstigt viss kände jag en tunga i snippan då kollade jag ner där satt en man och slickade min snippa! Sen gifte vi oss och fick ett till barn. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *