Jag älskar gummistövlar. Har alltid älskat gummistövlar. För att jag trivs så med stämningen jag kommer i när vädret är så där lagom behagligt regnigt och slitna jeans, eller en blommig klänning, gummistövlar och stickad tröja är kläderna man skrotar runt i. Det känns filmiskt på något vis, och oerhört feminint på ett sätt som tilltalat mig ända sedan jag var liten och barnserien Dårfinkar & Dönickar gjorde ett outplånligt intryck på min smak. Så där som på bilden ovan, Kiera Knightley och Sienna Miller i filmen The Edge of love – det är så jag drömmer om att gå omkring dagligen i det där livet när jag bor i ett stort hus på västkusten och ägnar dagarna åt att måla tavlor (vilket är ganska befängt eftersom jag väl aldrig direkt varit någon vidare talang när det gäller måleri).

Som gummistövelälskare är det ju ändå alltså ganska fint att att bo i ett land där vädret oftare än man kanske egentligen hade velat bjuder på underlaget för den där fuktigt mellankoliska stämningen. För er som också gillar gummistövlar (eller bara inser att ni kommer behöva dem) har jag plockat ut några godbitar ur vårens och sommarens utbud.

Låga stövlar från Hunter.

Fin grå färg från Lacoste.

Gummistövlar Tom Joule

Små karameller! Modellen Millie Welly från Tom Joule/ brandos.se

Gummistövelvariant av Dr Martens klassiska känga.

Älskar den här färgen! Från Tretorn.

Från Ilse Jacobsen/brandos.se

Gummistövlar Tom Joule

Marint och snyggt från Tom Joule, modellen Seafarer welly.

Jaha. Så ska man bara välja själv vilken man vill ha då. Hm.

0 svar

  1. Precis som du, älskar jag gummistövlar. Även om jag kan ogilla regnet i sig^^ Och de där låga från hunter var ju perfekta. Vet du var man kan löpa dem?

  2. Apropå att du rekommenderar ekologiskt smink så blir förstås frågan om dessa rackarna är PVC-fria? Ett nog så potent gift som vissa gummistövlar och regnkläder består av. Inget man vill ha ståendes i hallen när man har småbarn (eller över huvud taget).

  3. Är det inte lag på att man måste köpa ett nytt par Ilse Jacobsen stövlar var gång man är i Köpenhamn? Hint hint 🙂

  4. Älskar gummistövlar!

    Kul att du nämner Dårfinkar & Dönickar. Älskar den serien! Simone är ju bara såå cool. Jag tycker att du påminner om henne, på gågot vis. Och det är en väldig komplimang! 🙂

  5. Någon som vet var det finns lite mjukare gummistövlar att köpa? Alltså sådana som man kan vika ner precis så som de gjort på bilden? Det är så himla fint tycker jag men alla stövlar är altid så hårda så det går inte.. Minns att de man hade när man var liten gick att vika.

  6. Åh du satte ord på min dröm, har precis samma!! Skulle helst vilja ha gummistövlar, en blommig klänning och jeansjacka hela sommaren. Måste nog flytta ut på landet.

  7. Skönaste, snyggaste för fötternaoch lätta ta- av på. Älskar kombinera stövlar till den T-shirt jag tar på mig. Tycker man ska ha flera gummisar att välja på. Snyggast är mina vita Hunter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *