När jag känner mig orolig eller inte kan somna brukar jag föreställa mig att jag befinner mig på en inglasad veranda, jag ligger i en soffa eller hammock eller liknande och är alldeles invirad i mjuka, fluffiga täcken. Utanför fönsterrutorna brukar jag tänka mig att det stormar. Vinden viner, regnet piskar och stora vågor slår mot stranden bara ett stenkast från den här fantasiplatsen där jag ligger. Men jag är alldeles varm och torr. Av någon anledning får den här tanken mig alltid lugn och trygg.

Vi är i Karlstad och hälsar på hos min syrra med familj, de bor i världens snyggaste hus – jag lovar (de har dessutom ritat och designat det själva!) – och idag när jag suttit och matat lilla Rio i en osannolikt bekväm fåtölj (en sån där som man kan flippa bak så att benen åker upp och ryggen får ett alldeles perfekt lut) och kikat ut över vattnet kom jag på att den här platsen är nästan exakt som i min lugn-affirmation. Om livet blir för mycket eller för körigt någon gång, så ska jag påminna mig om att packa väskorna och åka och sätta mig i just den här fåtöljen och bara glo tills allt känns bra igen.

Så här fint och harmoniskt är utsikten från den där världsskönaste fåtöljen.
Vacker och stor altan. Den inte lika fina grävskopan i bakgrunden får ni tänka bort.
Hallen.

Köket och det "stökiga" köksbordet som min syster nu stressar lite över att jag ska lägga upp en bild på.

En graffittimålare har fått gå loss och spraya Miras och Milous favoritdjur och motiv på väggarna i deras rum.

0 svar

  1. Å, vill se mer, tack! Kanske kan du till och med göra ett minireportage, med ett par kommentarer från syrran om hur de tänkte när de designade och varför de har valt materialen osv? *bönar och ber* Det ser nämligen superfint och inspirerande ut!

  2. Något av det snyggaste jag sett på länge!! Mer bilder tack:) Antar att de bor på Hammarö någonstans. ((Själv född o uppvuxen i Karlstad:)) Fantastiskt fint!

  3. Jättefint hus men det här är inte min smak. För kallt för en familj. Det är va perfekt för att fotografieras men inte riktig för att bo i. Utsikten är inte sa spennande heller.

  4. så roligt att se hur andra har det, och man kan konstatera att smaken är som baken 🙂 fint och stilrent hus men alldeles för modernt för mig. Men det ser mer ut att vara från ett modemagasin mer än ett hus där en familj faktiskt bor.

  5. Vaddå ful grävskopa? Min tvååring, som sitter här bredvid, blev överförtjust. Fick inte scrolla ner på säkert fem minuter. =)

    Själv gillar jag dock huset bättre, jättekul arkitektur!

  6. Väldigt coolt hus men känner man sig inte lite som aporna på Skansen med hela ”fönster”väggar? Massa utsikt ger också lika mycket insyn.

  7. Haha står och diskar och har tänkt varje gång jag städar köket hela den här veckan på att din syrra stressade lite över att du lade upp en bild på det ”stökiga” köksbordet! Jag skulle gärna bo som din systers familj och inte i en studentlägenhet på 59 km… Så fint hem! Men hur organiserar de alla saker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *