IMG_8644IMG_8576-1

IMG_8699 IMG_8562

Ni som känner mig vet säkert vid det här laget att skor är och alltid har varit en stor passion i mitt liv. Sedan jag började jobba för och tillsammans med Kavat för några år sedan har intresset fördjupats, och i och med mitt arbete i Kavats styrelse har passionen utvecklats till en idé att om starta ett nytt skovarumärke. Så –  jag är fruktansvärt nervös men framför allt gränslöst stolt över att presentera Blankens skor som kommer att lanseras inom bara ett par dagar. Bakom varumärket finns förutom jag, också Kavat och i synnerhet företagets VD Magnus Ericson som är en veteran i den europeiska skovärlden och som bistått med sitt djupa bransch- och skotekniska kunnande.

Så här står det i ett pressmeddelande som skickas ut idag:

” De passionerade skoentusiasterna och kollegorna Cecilia Blankens, modeprofil och skribent, och Magnus Ericson, VD för skoföretaget Kavat förenar bådas kompetenser i ett kompromisslöst skovarumärke som kombinerar europeisk kvalitet och hantverkskunskap med ett tidlöst men modernt utseende. ”

Och:

–       Jag har fantiserat om att göra skorna som är motsvarigheten till de där favoritjeansen du aldrig vill sluta bära. De där som bara blir snyggare ju mer de används och som har en alldeles särskild plats i ditt hjärta. Med lanseringen av Blankens, är den drömmen nu verklighet, säger Cecilia Blankens

 –        Långsiktighet är ett kärnvärde, både sett till design och ur ett produktionsperspektiv. Alla Blankens skor är tillverkade i Europa av europeiska material och med största möjliga hänsyn till miljön tagen under processen, fortsätter Magnus Ericson.

Blankens skor är inte ett slit och släng-varumärke. Våra skor ska kunna användas till allt i din garderob, därför är modellerna klassiska men samtidigt personliga i detaljer och färgval. Kvaliteten är svårslagen och priserna strävar vi efter ska kännas rimliga. Vi växer långsamt och släpper nya modeller i sakta mak. Först ut är ”The Isabell” en tidlös sko i tre färger, tillverkad av italienskt kalvläder på en ekologisk sula, samt espadrillen ”The Palma” i mjukt getskin, handgjord i en liten fabrik utanför Florens i Italien. Båda modellerna kostar 1195 kronor.

Lansering som sagt om ett par dagar – håll utkik – och jag hoppas så att ni vill vara med mig på det här superkittlande hoppet jag tar i och med detta!

0 svar

 1. Blev så till mig av de fina skorna att jag glömde säga, grymt bra jobbat!! Det är så inspirerande att följa en så smart och driven person som du.

 2. Åh, så fina! Precis sådana som jag letat efter ett bra tag, vilken tur att jag inte hittat några förrän nu. 🙂 Du skriver att espadrillerna är handgjorda i Italien, var och hur är ”The Isabell” tillverkad?

  1. Du FATTAR inte hur glad jag blir av att höra detta. Jag har tänkt så att det knakat för att försöka ta fram skor som är lätta att använda och gilla, men som samtidigt har en ”it-grej” över sig så att säga. The Isabell är tillverkad i Bosnien i italienskt kalvläder på en ekologiskt garvad lädersula.

  2. Åh jag har legat vaken hela natten och inte kunnat släpp att jag skrev fel i uppspeltheten. KAVATS skor tillverkas i Bosnien, dessa är tillverkade i Kroatien. Sorry min hjärnfelkoppling.

 3. Väldigt fina skor, och jag som älskar espadrillos kärade precis ner mig i dessa. Kommer de kunna köpas och skickas till oss som bor i USA? Stort lycka till med ditt eget skomärke. Det ser ut som det kommer gå hur bra som helst.

 4. Jag dör! The Palma är verkligen så snygg! Jag håller just nu att bygga om hela min garderob, från grunden med hållbara plagg, skor och väskor och iiiiiiiih, här kom ju skorna som på beställning!

 5. Åh vad fina!! Älskar att du satsat på låga, bekväma (det ser de ju ut att vara) skor!
  Jag tycker verkligen att du rockar (lika mycket som farbröderna i Kiss…)!

 6. Så snygga! Precis vad jag har letat efter, men inte hittat i ”eko”material. Är båda dojorna i vegetabiliskt garvat skinn?

  1. Nej, tyvärr inte. Sulorna är det, men lädret är ändå garvat så miljövänligt som möjligt, även om vi tyvärr inte haft möjlighet att få tag i ekomärkt läder. Vi jobbar dock så mycket som möjligt åt det hållet, och hoppas att så småningom kunna bli ekologiska hela vägen.

 7. Hej, vilken rolig nyhet! Ser supersnygga ut och jag kommer garanterat att köpa mig ett par (eller två?)
  Tack för din fina blogg. Fick din hjälp i ett ”inspirera mig”- reportage i amanda&hannah för ett drygt år sedan och du är verkligen en inspiration.
  Lycka till!

 8. Stort! Varmt grattis!
  Ser emot att glida runt inom en snar framtid i ett par Blankens skor. Du är en stor inspiration!

 9. Grattis till grymt fina skor och att drömmen går i uppfyllelse. Sänder en massa kärlek och lyckönskningar!!!! Du är bäst!

 10. Ser asschyssta ut! Modellen på de två nedersta bilderna är ganska lik en Vagabond-modell som jag levde i under flera somrar och som jag till slut var tvungen att skiljas från. Ser fram emot fler detaljer!

 11. Supersnygga! Är i stort behov av snygga låga skor som ett mellanting mellan högklackat och gympaskor. Jag har efter flera år slutligen gett upp ballerinor som jag aldrig hittat några bekväma – med något olika stora fötter slutar det alltid med att ena skon är lite för stor eller för liten…. Din silvriga variant ser däremot mycket lovande ut!

 12. Wow kul, snyggt o FRAMFÖRALLT äntligen! Skrev för ngt/några (?) år sen till dig ”när ska du släppa din kollektion?”. Jag är en av alla dina fan o kommer shoppa loss 🙂. Kram!

 13. Åh, det är stort!! Tycker så mkt om att ni gör detta med eko-fokus. Snygga saker blir fasen kick ass när det görs med omtanke för människa och miljö! Lycka till!!

  1. Jag håller också tummarna att de kommer i storlek 42, kanske t.om. 43. Svårt för oss med lite större fötter att hitta riktigt snygga och bekväma skor tycker jag 🙂

 14. Sjuuuukt roligt, grattis grattis! Som personlig stylist vet jag att hur manga kvinnor som helst letar efter de dar klassiska skorna med en twist – de maste vara bekväma men anda inte trakiga, skorna ar en otroligt viktig accessoar. Har i NY gar ju alla sa mkt, den dar Carrie bilden av att alla gar i högklackat stammer liksom inte riktigt. I Sverige kommer de att funkar superbra. Ligger valdigt bra i prislage också.

 15. Lägg av, detta är ju helt underbara nyheter! Så sjuk snygga är dom och jag hoppas att man hinner köpa ett par innan alla tar slut! Kram

 16. Grattis, vad kul! Ser jättefina ut! Alla som vågar ta steget och starta eget ger mig ett rus (och ytterligare en liten knuff i ryggen för att göra det samma).

 17. Grattis!
  Ser superfina ut! Skitsnygga, platta, prisvärda OCH bekväma skor brukar ju kännas som en omöjlig ekvation att få ihop. Så min fråga är förstås, är de lika bekväma/sköna som de ser ut att vara? I så fall hamnar de i ”favoriter som man bor i tills de faller isär” facket!

 18. Åh vilka fina skor, jag vill ha alla!
  Som vanligt är du en stor inspirationskälla för mig och då inte bara när det gäller mode!
  Jag har följt dig i många år nu, sedan innan du gifte dig…
  Jag diggar dig skarpt och tycker att du verkar vara en fantastisk kvinna!

 19. Fantastiskt fina skor ! har länge letat efter lite finare skor då jag i övrigt är ganska snäll i min stil ! ser framemot fler favoriter ! hoppas att ni säljer dessa i göteborg framöver har redan beställt ett par !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *