Det verkar finns två, kanske tre olika typer av underklädesmänniskor. Det visade sig igår, när jag satt i en panel tillsammans med Rebecca Simonsson och Hannah Widell (well, Hannah var moderator om vi ska vara petnoga) under ett pressevent anordnat av Triumph. Vi diskuterade underkläder och olika typer av relationer till underkläder. Hannah var den rationella typen. För några år sedan bestämde hon att det fick vara slut med fultrosor och obekväma behåar, slängde hela skiten och har sedan dess bara ägt svarta underkläder. Genialiskt ju! Då kan det ju liksom aldrig bli helfel.

Rebeccas inställnings till underkläder gjorde mig djupt fascinerad och inspirerad. Hon satsat liksom lika mycket – eller mer – på underkläderna som på sina övriga outfits. Har behåar med matchande trosor i alla färger och material. Ser underkläderna som en del av sina outfits, och intygade att det att vara snyggt klädd under är den ultimata lyxkänslan.

Och så hade vi då undertecknad. Sorgebarnet. Som lägger typ – max femhundra pix om året på underkläder. Matchar trosor och behå i färg är det rena rama julafton, men oftast ta jag bara någon hopplös gammal bomullstrosa och matchar med närmsta behå. En som oftast sitter… så där. Det blev hur som helst ett rätt kul snack och jag ska så fort jag får en sekund över hiva iväg alla skräcktrosor och tortyrbehåar i mina lådor. Rensa upp. Skaffa nytt. Och kanske göra som Hannah – bara köra på svart hädanefter.

Jag mätte mig för övrigt också, för att ta reda på vilken storlek jag har. Och jag tappade hakan och baxnade av resultatet. 70 C! Va? Jag trodde c-kupa bara var för brudar med stor byst. En liten knattepatte som jag har liksom aldrig ens övervägt att testa C. Men det funkar inte så. C är inte nödvändigtvis jättestort. Jag fick en mindre kurs i det här med behå-storlekar och insåg genast att jag är en av de, typ… 80 procent av den kvinnliga befolkningen som i alla år knatat runt med fel storlek.

Aja. Nu jäklar allihop i lilla troslådan, nu får ni se upp – vilken dag som helst är det jag som går loss med stora slaktarkniven!

Nerd alert - three o'clock!

0 svar

 1. Då är jag som dig! Inget matchar och allt är fult och slitet. Men så har jag hört att Triumphs storlekar är rätt små, kanske därför du mättes som C-kupa? Eller vad vet jag…

 2. Gjorde precis så där, gick loss med stora slaktarkniven bland underkläderna för några veckor sedan. Och jäklars vad skönt det var efteråt att ha blivit av med alla gamla trosor och bhar som av obegriplig anledning sparats alldeles för länge. Passade även på att köpa lite nytt i samma veva. Kör hårt med utrensandet!

 3. Jag har i alla år haft ursexiga underkläder, string, spets och obekvämt…Nu har jag landat och hittat Twilfits egna trosa, lite halvstring, sömlös och i microfibrer. Jag köper 12 par svarta åt gången och 4 st vita. Sen några basvita o bassvarta bh:ar. Och några set med matchande… Har förstått vikten av att det ska vara bekvämt. Jag trodde jag var 75B men dt visade sig att jag var 80C……

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Sexig, fräsch, snygg….nähä…inte dt nä:-(

 4. Jag, en typisk B 75:a, men som efter fyra barn förslappats och reducerats kraftigt, blev också förvånad när jag fick just 70 C. Jag ser snarare ut som en B – eller en A +. Och jag har inte Triumph, utan Calvin Klein och Twilfits egna. Grejen är den att när ryggmåttet är smalare, blir också kuporna mindre.

 5. jag är den där slappisen som sparar även utslitna trosor för att ”det kan vara bra att ha när man är sjuk”, istället resulterar det ofta i att dom där fultrosorna åker på när de fina (eller okej, inte lika slitna) hamnat i tvättkorgen. bhar har jag noll koll på, de jag hade innan jag fick barn är inte direkt ultimata i sin passform om man säger så.. nytt och fint vore något det, men så är jag extremt snål när det gäller just underkläder, varför egentligen!?

 6. I know! Efter att ha fått och ammat två barn tätt var det dags att rensa ut i underklädeslådan. Åkte till Twilfit och köpte två lyxiga set, och fick också reda på att jag har storlek 70D! Jag som alltid köpt 75C. Och det är verkligen skillnad på hur boobsen sitter i bh:n

 7. Jag har jobbat med underkläder och blev förvånad vilken vetenskap bh-storlekar är. Tänkte förklara lite närmare det som Cecilia och ni andra har nämnt om att en C-kupa varierar i storlek. Kanske kan jag hjälpa några av de 80% där ute?
  Kupan bestäms av SKILLNADEN mellan två mått: ett under bysten och ett mitt på boobsen.
  Minskar man måttet under bysten men vill ha samma storlek på kupan ja då måste man gå upp en bokstav eftersom skillnaden blir större. Är ni med? 🙂
  Hittade en bra sida med alla mått : http://storlekar.se/bh-storlekar.html
  Nåt som var väldigt vanligt var att många kvinnor inte insåg att kroppen förändras av ålder, barn, viktändring ja livet helt enkelt. Så ta er tid och gå till tex Twilfit (de utbildar sin personal i BH-vetenskap :)) och se till att ni får rätt storlek för oj vilken skillnad det blir!

  Ps. ja jag är fortfarande så arbetsskadad att det kliar i fingrarna när jag ser kvinnor med fel storlekar (det syns ofta genom kläderna) 😀

 8. För några veckor sedan skippade jag obekväma bygel- och push upbehåar totalt och shoppade nåt på TVshop för första gången i mitt liv. 3 st Airbras som är som sportBH i utseendet men så otroligt sköna att ha på sig. Sitter inte åt, ingen bygel som skaver och sömmarna syns inte genom tröjan. Ok det kanske inte hade varit min mans val av underkläder men jag trivs nåt förträffligt. Dessutom behövdes ingen vetenskap för att få reda på storleken, det är S, M och L som i de tröjor du bär. Easy-peasy!

 9. En annan Cissi: Är de bra alltså? Har sett på tv och blivit sugen… Är så¨less på byglar som skaver, bhband som skär in i axlarna m.m. Stl har jag rätt för det fick jag hjälp med efter barnfödande. Men ändå. Jag vill ha något mjukare och snällare till vardags. Har en Dkupa. Håller airebra för den stl tror du?

 10. Släng inte trosorna som passerat sitt bäst före-datum! Använd dem när du tränar! Svettiga fintrosor blir aldrig sig lika igen. Iaf inte lyxkänslan.

 11. Nä tacka vet jag mormorstrosor i kokbar vit bomull.

  Hur fräscht är det med trosor som string som varit ”där solen inte skiner” i nått mickrofiber så man får i stort sätt blåsa bort smutsen för de inte tål tvätt. Hellre ren, fräch och bekväm än ”sexig”.

 12. Slasade förr runt i typ 85 B el C men lärde mig och stunsar nu runt i 75DD. Tyvärr bara Lindex om säljer billiga bh:ar i dessa strl men de har även ljuvliga och rätt billiga trosor i sitt bassortiment.

  Jag kör en lite bredare variant i satin men med lite spets så blir det liksom lite fint men ändå bekvämt.
  Och så gör jag också som Hanna – alla underkläder i svart och köper typ 15 trosor i samma nice modell.

  Och sen inte så svårt att hitta någosånär matchande bh m lite svart o spets.

  Klart!

 13. Jag har för 5 år sen varit i en affär och fick måttat min byst, och har sen dess rätt strl. på BH jag matchar Bh+Trosor alltid,min Mor sa alltid att det är viktigast att vara hel och ren under och det har hon fanimej rätt i,känns bättre då,Skånekram

 14. Man ska noga med vad man har under har jag fått lära mig. Tänk om det händer en olycka och du hamnar på sjukhus. Hemsk att ligga där med ofräscha underkläder. Sa alltid min mamma till mig……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *