Helgen

Ingen kan anklaga mig för att ha stressat ihjäl mig de senaste veckorna direkt, men det är ändå trevligt med helg och mänsklighetens outtalat kollektiva beslut att ta på sig lite mjukare kläder, lite mindre smink, och lite rufsigare frisyrer (om man nu tar på sig dem? Nä. De bara hamnar där).

I lördags var vi på Bonnies preschool där det hölls fundraising – man samlade pengar för att kunna måla om något golv, bygga en scen och sätta ny färg på väggarna. Skolan hade förvandlats till ett nöjesfält med hoppborgar, pysselhörna, spunnet socker, matstånd och popcornmaskiner och rektorn seglade runt och spände blicken i föräldrarna medan vi fick veta att nu saknades det si och så många dollar innan målet var uppnått. Det var bara att hala fram dollarsedlarna. Man vill ju inte vara de nya snåljåpsföräldrarna liksom. Kändes mycket amerikanskt detta. Och mycket trevligt på sitt sätt.

Söndag morgon: Jag och Evelina snörde på oss träningsskorna och gick på hike bland bergen i Griffith park som sträcker sig höga och rödfärgat sandiga mitt i norra delarna av centrala Los Angeles. Vi kryssade mellan Varning för skallerormsskyltar och flåsade (jag, inte Evelina. Seriöst vältränad tjej) uppför branter och halkade ned för andra. Det var fantastiskt, och har man inte kärat ner sig i Los Angeles innan är det omöjligt att inte göra det här.

Sedan stack vi hem och jag gav mig satan på att få ren den mycket ingrodda och inte så fräscha bamsegrillen som stått här i ett hörn av trädgården. Sedan kom vi på att om våra kunskaper med vanliga kolgrill är… eh, begränsade så är gasolgrillskunskaperna obefintliga. Men nu har vi en ren grill i alla fall. Dock ingen susning om hur vi ska använda den. Men det måste väl gå att läsa sig till någonstans? Har vaga planer på att bli någon slags grillmaster nu när man bor på ett ställe med grillsäsong årent runt. Tycker för övrigt själv att jag ser rätt cool ut på den här bilden. Minishorts och högtrycksvattenspruta. Som en gammal Miss wet T-shirt-tävlingsdeltagare som inte förstått att bäst före datumet passerat.

20130609-214808.jpg

Söndagskvällen avslutade med ännu mer av det där filmiskt megaamerikanska. Det finns ett pajhak inte långt från där vi bor- Pajmenyn är en sida lång och det finns allt från pumpapajer, kokospajer, persikopajer, blåbärspajer, ni fattar. Alla slags pajer. Vi köpte banana chocolate pie (mycket mycket god) och southern pecan pie (sinnesjukt jävla god) och mölade i oss på nolltid och sedan dess har jag gått som en gravid här hemma och pustat över den fruktansvärda mättnad som följde på det hysteriska pajätandet.

20130609-214331.jpg
Nu börjar det bli kväll här och alldeles strax ska jag lura med mig Per till soffan och så ska vi kolla vidare på tredje säsongen av Game of Thrones som vi började se igår. MYCKET förväntansfull inför detta.

Ni då? Haft en bra helg? Semester? Berätta! Nu är det er tur!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Annika i Sevilla
  Annika i Sevilla

  Min helg har varit fullkomligt underbar! Helg i Sverige, och jag njutit av allt! Dofter, solsken, choklad, bibliotek, naturliga sjöar, allt! Kändes lite tungt att åka tillbaka faktiskt, och det underlättades inte av att jag spenderade en natt i deprimerande Málaga. Men helgen har varit så fantastisk att jag inte vet vad jag ska skriva om den. Åh vad jag längtar tillbaka.

 2. Profilbild för m47
  m47

  Sånna här inlägg är de bästa! Vardagsdokumentstion som är lite exotisk slår det mesta.

 3. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Som jag älskar din blogg! Bästa läsningen på hela dagen! Kram till dig //Sanna

 4. Profilbild för Suz
  Suz

  Underbara fantastiska Goa inspirerande Cecilia. Tänk om fler var som du, sicken vacker o bra värld vi haft.

 5. Profilbild för Malin
  Malin

  Mmm, är det House of Pies på Franklin/Vermont? 🙂 Mumma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *