Helgens bästa

Jag åkte hem i fredags och kände mig riktigt låg när jag satt på tunnelbanan. Så där så att jag grät en skvätt (och samtidigt lyssnade på Kendrick Lamar, och då började jag fantisera om det hårda livet i Compton och av oklar anledning gjorde detta att det plötsligt var ännu mer synd om mig där jag satt och glodde ut i mörkret medan tårarna sved bakom ögonlocken och (av lika oklar anledning) började känna mig lite halvgangsta). Men sedan dess har jag kämpat upp humöret, och nu så här på söndagskvällen är det fan flaggan i topp igen.

Helgens bästa:

Träna har jag gjort. I lördags tillsammans med Per (och då brukar jag låtsas att jag är hans PT, och han lyder snällt allt jag säger. För en gångs skull) – och idag ett rätt hårt ensampass med bra musik i lurarna. Och på tredje plats på listan kommer därför:

3. … de där tio minutrarna när jag sket i att jag får as-ont i höften av att springa, och kutade loss på bandet så att endorfinet höll på att göra mig galen av lycka. Tänkte prova om det funkade utan smärta. Det gjorde det. Då. Men nu däremot, aj aj aj aj aj.

2. Jag träffade min underbara, fina väninna Karin (Jihde – visst saknar vi hennes blogg här på mama?) – och hon är som vanligt klok, ärlig och rak och sakerna som surrat i huvudet blev mer konkreta och lätthanterliga. Sedan gick vi till vår gemensamma favoritbutik Amazing seven i Farsta centrum (som inte bara har ett otroligt utbud, utan också får jag säga, Stockholms bästa service) och… eh, gick loss kan man kanske säga. Utan att överdriva. Mest Karin faktiskt.

1. Vårt hus har varit inplastat i presenningar sedan september (lång historia). Vi har alltså inte sett en endaste jävla glimt dagsljus inomhus på, få se nu – FEM månader. Men idag rök skiten. Presenningarna är väck! Heureka! Vilken jävla lycka! Det känns som att jag kan andas igen.

(Den där stunden när jag fick gå och lägga mig tidigt i fredags (se tidigare inlägg) kvalade inte in på listan eftersom jag inte följde planen som jag tänkt mig och sov varken djupt eller länge.)

Slutligen. Min favorit mag- och coreövning just nu: Lägg knäna på en pilatesboll och rulla dig bakåt med bollen längs benen. Sedan fram igen och skjut rumpan upp i luften. Hela tricket är alltså att få upp rumpan så högt som möjligt. Upp och sen ner igen till rakt läge. Rulla dig upp, och sedan till rakt läge. Gör 10 x 8 eller så många du pallar (och kom ihåg att du pallar mer än du tror!) – sedan är du mör i kistan på ett mycket behagligt sätt kan jag lova.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sara
  Sara

  Vart är dom snygga shortsen ifrån?

 2. Profilbild för Mia - träning och småbarnsliv

  Härligt med träningsinspo! 🙂

 3. Profilbild för Emilie
  Emilie

  Ibland måste man ju göra saker som man inte borde pga efterföljderna, men oj vad gott man kan må av de sakerna. Hoppas att du njöt riktigt av löpturen o att det onda har släppt!

 4. Profilbild för Anna
  Anna

  Får man fråga varför du kände dig låg? Om du gör det ovanligt mkt nu för tiden så kan det vara värt att göra ett blodprov och tex. kolla dina sköldkörtelvärden. Jag tjatar om det eftersom många kvinnor går omkring i onödan och känner sig smådeppiga och trötta. Om man har underskott av sköldkörtelhormon så är det lätt att åtgärda med medicin.

 5. Profilbild för Sofia S
  Sofia S

  JA, jag saknar Karin på Mama! Har t o m googlat henne för att se vad hon tar sig för. Sick 😉!

 6. Profilbild för Karin

  Underbart! Du ger energi!

 7. Profilbild för L
  L

  Tack för en bra blogg! Jag tyckte så synd om dig när jag läste att du får ont i höften av att springa. Är löpning favoriten är det skiiit jobbigt! Jag har samma sak och har gått till sjukgymnast, och det går så mycket bättre! Jag fick rådet att köpa ett träningsgummiband och göra övningar 15 X 3 varje dag. Knyt bandet på något lågt ställe och trä i foten, stå med den onda höften bort från bandets fäste, och dra benet åt sidan. Benet ska vara lite framför det andra benet för att kunna ”pendla”ordentligt. Övning två stå med ryggen mot bandfästet och pendla, nu i färdriktningen. Stabil och stark rörelse, rak rygg och stark bål i alla övningar. Ta en stol eller något får att hålla balansen och kunna ta ut rörelsen ordentligt. Övning tre är precis som tvåan fast med näsan mot bandfästet. Känns som konstiga övningar, med det har verkligen funkat. Hoppassa förstår hur jag menar, hjälp finns i alla fall att få. Lycka till !

 8. Profilbild för Malin
  Malin

  Cecilia! Jag tokläser din blogg men kommenterar aldrig, när jag lyssnade på Amanda och Hannahs senaste podd så kände jag att nu jäklar är det nog ändå dags.

  De pratar om att låtsas vara någon annan när man känner att man har ångest eller en dålig dag. Du är min go-to-person! Jag har sjukt dåligt självförtroende och mår alltid dåligt när jag skall hålla i viktiga presentationer eller möten. Jag vågar inte ta på mig det jag trivs i för att det kan verka ”crazy”.

  Nu kör jag dock en total rip off på din personlighet (okej, jag känner dig ju inte, men den personen jag TROR att du är. Nämligen svincool, säker och bara jävligt bra). Synd att du inte kan varumärkesskydda din personlighet- du har tjänat multum!

  Satan vad jag numera rockar på jobbet! TACK!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Malin: Fy satan vilken jäkla komplimang. Sånt jäkla tack asså. Sen att jag kanske inte direkt alltid är sån där, utan nog skulle behöva en egen utomstående jag kan låtsas vara när jag fegar, är en annan sak. Eller bara helt normalt kanske.

 9. Profilbild för Gunilla N
  Gunilla N

  Hej Cecilia!
  Kanske later du Karin gaestblogga hos dig? Det aer saekert manga som saknar henne. Skulle vara jaettemysigt.
  kram Gunilla N

 10. Profilbild för m47
  m47

  Ja! Jag saknar Karins blogg.

 11. Profilbild för Kajsa
  Kajsa

  AmazingSeven är den överlägset trevligaste butik jag nånsin varit i här i Stockholm med omnejd. De tog min reklamation med ett leende och sen hade jag kunnat köpa hur mycket som helst! Underbar personal! Och snygga kläder…

 12. Profilbild för Marie
  Marie

  Jag saknar Karins kloka,varma och intelligenta blogginlägg!! Hälsa att hon är saknad av bloggläsarna! Och tack för din egen fina blogg med bra balans på inlägg.Kram till er båda! /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *