Helslut men lycklig

20130906-195231.jpg
Exakt så här fullkomligt helslut blir man – eller ja – jag när träningen nu återupptas efter att jag har legat lågt under tiden vi var i Sverige. Men det är bra att pausa ibland också – för fy sjutton vad kul man känner att det är att vara igång igen! Vilken nytändning! Och vad bra jag mår! Som jag har saknat att vara endorfinhög.
I höst tänker jag satsa på att fortsätta träna mycket rumpan – och så måste kondisen vässas – Dessutom tänker jag äta mycket efterrätter, burgers och dricka en hel del vin. Fy farao vad dumt det är med dieter. Jag har aldrig testat någon och kommer inte göra det heller. För min del har normalt och sunt matintag utan några förbud varvat med träning alltid funkat toppen – och det är väl inte direkt ologiskt egentligen? –

Nåväl. Sedan jag blev bra i min hamstring (som jag trodde var höftensom gjorde ont) är jag väldigt sugen på att tävlingslöpa igen.
Ni då? Några Ny årstid, nytt liv-planer som har med träning att göra?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för carro
  carro

  Härligt! Jag kom igång och sprang (eller lunkade) igen första gången efter att min dotter födds (6 månader) häromdagen, jobigt men undernart! Nu blir det halv mara i maj!

 2. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Har faktiskt gått UR gymmet i höst!! Känns som en riktig befrielse! Man får ju till slut förlika sig med vem man är och det funkar inte med gym i mitt liv – just nu. Istället går jag på ett yogapass i veckan, det ger mig det jag behöver. Vet att du varit lite avigt inställd till yoga 😉 men hittar man den rätta instruktören (och det vimlar ju av duktiga sådana i L.A!) så är det en faaantaaastisk stund för sig själv och man blir urstark och smidig. Det är hur som helst kul att hitta ”sin” grej när det kommer till träning!
  P.S – idag har vi riktigt L.A väder här hemma – inte ett moln, skönt och behagligt…tänkte åka till bondens marknad, stranden och (ähum) låtsas att jag är i Santa Monica 🙂

 3. Profilbild för pecawe

  Förutom mina vanliga pass med box och bodypump på SATS, så har jag anmält mig till en månads Nordic Military Training…..Känns som en rejäl utmaning!!!!

 4. Profilbild för Jennie
  Jennie

  Har sprungit i 9veckor nu och jag älskar det! En stund för mig själv och känslan efteråt är underbar! Har alltid hatat att springa förr.. Dessutom har jag tagit tag i de där sista mammakilona med hjälp av kaloriräkning – inga dieter för mig. Unnar mig dessutom en ätardag i veckan. Resultat 6/10 kilo bort än så länge. Sen är frågan om jag ska nöja mig där eller ta de sista 4kilona till before children.. Kroppen ser ju inte likadan ut längre och det har jag accepterat nu 🙂

  1. Profilbild för Isabell
   Isabell

   Att räkna kalorier och ha en ”ätardag” är i alla högsta grad en diet. Även om den inte har något trendigt namn är det precis samma beteende och tankemönster som styr människor på diet.

   1. Profilbild för Cecilia Blankens
    Cecilia Blankens

    Isabell: Jag håller med! Det är därför jag varken räknar kalorier eller har ätardagar. Jag äter oftast bra och nyttig mat helt enkelt. Och tränar.

 5. Profilbild för Helena
  Helena

  Tänker precis som du. Tränar man och äter vanlig mat behövs inga dieter. Inga förbud heller, man måste få unna sig det som är gott då och då, speciellt på helgerna. 🙂

 6. Profilbild för Catharina
  Catharina

  Way to go!!! Vilka är dina favoritövningar för rumpan?

 7. Profilbild för Miassteg .se
  Miassteg .se

  Jag satsar på löpningen. Jag har tom börjat i en löparklubb, så himla kul! Bokar in lopp och springer, det ger bra rutin och lite lagom press. Har startat en blogg för att få bättre struktur på träningen samt få kontakt med likasinnade! 🙂

 8. Profilbild för Nina
  Nina

  Ja, vilka rumpövningar kör du?

 9. Profilbild för Isabell
  Isabell

  Det är säkert inte din mening men dina åsikter genomsyras av tjockisförakt. Är det inte märkligt att de ivrigaste motståndarna till dieter är smala och vältränade människor? Självklart hade alla velat uppnå en balans där träning, sund mat och lagom mycket unnande bygger en fantastisk smal, sund kropp. Men vad händer om detta inte fungerar? Människor är olika både fysiskt och psykiskt. Man har olika förutsättningar, men vad som är gemensamt för alla är att vi lever under samma normer och ideal. Alla ska vara smala men vi rynkar på näsan åt dom som måste kämpa för att bli det. Att smala, vältränade människor dömer ut dieter är lika skrattretande som att vita människor förnekar rasism. Det är aldrig vackert att sparka neråt…

 10. Profilbild för Sara
  Sara

  Du har aldrig testat en diet? Jaha det kanske beror på att du aldrig behövt! Det är lätt för dig att säga. Men har man varit överviktig sedan barnsben, så är dieter något som man har sysslat med sen man blev medvetet om ideal i samhället. Du verkar ha ett tjockis förakt det har jag kännt av i tidigare inlägg. Det är som sagt lätt att uttala sig om dieter om aldrig varit överviktig. Det är visar en okunskap och är rent utav fräckt!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Sara. I hear you!

 11. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Isabell och Sara: Ni vet säkert precis lika mycket som jag att det inte direkt bara är överviktiga personer som går på dieter. Det är klart att det är en jäkla skillnad på en medicinskt motiverad diet och på de kvinnor och män i 40-årsåldern som dietar enligt de mest otroliga matscheman för att nå något kilo hit eller dit? Det är förstås det här jag pratar om; löpsedels-diet-hysterin!

  1. Profilbild för Isabell
   Isabell

   Återigen så handlar det om ideal och normer! Jag pratar inte heller om medicinskt överviktiga personer. Det finns ideal i samhället som förespråkar smalhet, fett kommer man endast undan med om den är placerad på precis rätt ställen och kan kallas ”kurvor”. Att vara medveten om dessa ideal och samtidigt se ner på dieter är ett problem. Som sagt, alla ska vara smala men det är fult och lite desperat att kämpa för det. Att dra ”ät sunt, motionera och unna dig”-repliken när man själv är smal och vältränad är ett hån mot alla som av fysiska eller psykiska anledningar är tillräckligt desperata för att gå på diet. För alla är ute efter att uppnå samma mål, alla passa in i samma norm. Det är en hemsk dubbelbestraffning att hylla idealet samtidigt som man ser ner på folk som försöker uppnå det. För ja, att man ska var sund, stark och frisk är också ett ideal.

   1. Profilbild för Cecilia Blankens
    Cecilia Blankens

    Isabell: Om man nu vill vara sund, stark och frisk så tror jag bara inte att dieter är rätt väg att gå. Jag ser inte ner på folk som håller på med det. Jag tror bara inte på det. Det behöver ingen ta personligt. Och efter två barn är det knappast så att man är ”naturligt” vältränad. Jag är vältränad för att jag tränar mycket och tror att vägen till en starkare kropp (om det nu är det man vill ha) inte går genom att fasta två dagar i veckan utan genom att röra på sig. Det är vad jag tror.

   2. Profilbild för En annan Cissi
    En annan Cissi

    Tja, vill man bli kränkt kan man ju alltid hitta en anledning till det. Läser inte in ett ”tjockisförakt” nånstns i hennes text så det måste bero på vad man själv är känslig för. Är en trogen läsare som följt bloggen i flera år och har flera gånger läst inlägg där Cecilia hyllar olika typer av kvinnokroppar och att man istf att banta ska försöka vara nöjd med det man har samt framhäva sina fördelar.

    1. Profilbild för Isabell
     Isabell

     Att antyda att någon är lättkränkt är ytterligare en härskarteknik som känns väldigt onödig i sammanhanget. Att vilja diskutera normer och ideal handlar inte om att man känner sig ”kränkt” som person. Det är bara ett sätt för meningsmotståndare att förminska andras åsikter. Bättre kan vi väl!

  2. Profilbild för Sara
   Sara

   Jag är inte heller medicinskt överviktig!!Jag är bara fet av naturen. Men det märks att du inte gillar feta. Men du kanske måsta hålla upp Hollywood fru looken, när du springer runt och shoppar. Plus att du kanske är rädd att din man tittar efter andra?!:/

   1. Profilbild för Cecilia Blankens
    Cecilia Blankens

    Sara: Det är en ganska elak och fullkomligt ogrundad anklagelse du kommer med. I mina ögon får folk gärna se ut PRECIS hur de vill – så som de mår bra av att se ut och vara. Tjockis-förakt? Det låter som en projicering från din sida. Om jag låter dig se ut och var precis hur du vill, så kan väl du låta mig se ut och vara hur jag vill – utan att du dömer mig, okej?
    Och det där med man som kollar efter andra-snacket kan du köra med hur mycket du vill. Provocerar mig inte ett smack!

 12. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Hur listade du ut att det var hamstringen? Och hur blev du bra? Nyfiken!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Jag gjorde en röntgen och då såg man att den varit delvis av. har tränat upp det med sjukgymnastik och corrective therapy och nu är det så gott som bra! Helt otroligt coolt att man kan bli kvitt sådana där skador med så enkla medel.

 13. Profilbild för Sara
  Sara

  Heja! Jag har bestämt mig nu också, ska ta tag i det här och för första gången i mitt liv ska jag springa ett lopp! Jag blev så inspirerad när jag såg Midnattsloppet innan i år så jag började träna. Jag går från att aldrig ha sprungit någonsin, till att börja springa lite varje vecka. Tids nog ska jag ta den där milen, och nästa år ska jag också vara med och springa Midnattsloppet. Med ett år på mig att bygga upp en kondition så ska det nog gå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *