IMG_1069.JPGFör oss svenskar framstår det kanske som fullkomlig galenskap med reklamskyltar för botox och fillers inne på toaletten på motsvarande MVC – men har man sin barnmorska på Rodeo drive är det liksom helt i linje med hur livet ser ut för många (inte alla, obs!) som bor där, i Beverly Hills. Plastikkirurger och barnläkarmottagningar ligger vägg i vägg – och bara tanken på att få pusta ut lite i sin graviditet och lägga allt vad utseende och åldersfixering på hyllan åtminstone under den tid kroppen är fokuserad på mindre ytliga uppgifter (som att bära att barn) är liksom… omöjlig, gissar jag. För somliga i alla fall.

Känner också att Jodi Jett här har en titel kräver lite uppmärksamhet: Celebrity Injector? Att det finns människor som kallar sig så ringar liksom in början av det här millenniet på något vis. Jag hoppas – och tror, eller ja, vill tro kanske – att detta kommer att blåsa över med tiden. Fast det är lurigt det där med skönhetsingrepp; man får dra sin egen gräns gissar jag. Att ta bort åderbråck eller justera en jobbig argrynka mellan ögonen kan jag förstå om någon vill göra (oavsett då om man är man eller kvinna). Men när ingreppen börjar kännas som ett tvång, när vanligt åldrande har blivit något onormalt, fult och skämmigt – när ingreppen raderar människors unika utseenden och när till och med gravida och nyförlösta kvinnor pådyvlas detta. Det känns inte helt härligt kan jag tycka.

0 svar

 1. Usch vilken jobbig press att se där inne! Och kråkfötter vid 60? Herregud det började jag få vid 30.
  På mitt MVC hänger lappar på allsköns språk för ”om du blir slagen hemma”. Och det är fruktansvärt att se hur många som tagit dessa nummer..

 2. Exakt så var det när jag väntade mitt första barn. Då låg Barnmorskorna Östermalm i samma byggnad som Akademikliniken, så får att komma till barnmorskan fick jag först passera skyltar och tv-skärmar med reklam om olika plastikingrepp. Kändes lika felplacerat varje gång.

 3. ÄLSKAR slutklämmen av texten:
  ”bring you back to a more youthful, refreshed and natural appearance”
  Skrattar så jag hoppar här med mina kråksparkar och saggiga kinder –
  NATURAL!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *