Hemma

bild-21 B90A3650Vi hyr ett omöblerat hus och hade väldigt lite saker med oss från Sverige. Att fylla det här och göra det till ett hem är en kul och rätt svår utmaning – jag menar vi kan ju inte gå och köpa ett helt nytt möblemang från topp till tå på en månad – men samtidigt vill vi ju att det ska kännas inrett och ombonat snabbt. Som tur är – har vi märkt – gör det faktum att det här 60-talshuset har glasväggar åt nästan alla håll saken så mycket lättare. Då blir ju miljön utanför själva inredningen. Med väldigt få möbler känns huset ändå inte tomt. Och en av mina favoritplatser är den lilla passagen mellan hallen och köksdelen. Vi tänkte på både tavlor och färger och möbler, men kände sen hur skönt det var med ett alldeles ljust och lugnt utrymme bort från all djungel och grönska och all luft utanför fönstren. Rådjursljusstaken har jag tagit med i handbagaget ända från inredningsbutiken Mooi i Lyrestad (uttal: Löschta) utanför Mariestad. Klockan är en sån där amerikansk gympasalsklocka.

Har även hållit på och pillat i timmar (inte i sträck kanske, men den sammanlagda tiden), flyttat om och ändrat några centimeter hit och dit på föremålen i vår lilla bokhylla i vardagsrummet. Vi har som sagt inte så många saker – men några favoriter finns med: Några favorittidningar och receptböcker, Lisa Larsson-prylar från Sverige, min loppis-ap-lampa som jag gillar så mycket – men stilleben som kan se så harmoniskt och härligt ut och som inredningsproffs är så duktiga på att skapa; lätt är det inte!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sofia | Avocado Baby

  Fint! Älskar 50-/60-talshus – de inreder typ sig själva.

 2. Profilbild för Lotta

  Väldig snyggt! Skönt med hus man inte måste ha massor av prylar i för att det ska kännas ombonat. Själv har jag en tendens att överinreda, alltså att placera ut för många prylar så det bara ser plottrigt ut. Men jag lär mig. Alla fina detaljer syns mycket mer om de inte har så stor konkurrens. Jag gillar verkligen den där gympasalsklockan!

 3. Profilbild för Anna

  Den där aplampan. Den är MAGISK!

 4. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Jättefint! Var kommer Los Angeles tavlan ifrån?

 5. Profilbild för sara
  sara

  Såååå snyggt! Bra jobbat 🙂

 6. Profilbild för Anna
  Anna

  Om du önskar mer svenska saker utan att släpa mer över pölen kan du alltid kolla e-bay. Många av de som säljer i USA vill inte skicka utanför USA. Vet att vi bl.a. Köpte en servis från Gustavsberg när vi bodde nere i Texas (nu i Kanada) för sex personer. Vi betalade ca 400kr inklusive porto! Bara ett tips om du inte redan tänkt på det…..

 7. Profilbild för M
  M

  Hej Cecilia, vilken underbar atmosfär ni har skapat! Jag måste få fråga om en sak – nedanför er guldvas från Jonathan Adler, står det i bokhyllan en liten staty av en pojke i vit tröja och foldade händer. Vi har en gammal och exakt likadan i mitt barndomshem (I Norge), , som vi alla tycker så mycket om, och jag undrar vart du köpt denna? Skulle vara så kul at ha en i min lägenhet. Kram

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Hallå! Det där är Lisa Larssons Världens barn – finns på ebay mm! Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *