Himmelska bollar

Almond balls.001Var mellissugen innan Pilatesträning igår och slog till på en chansning som visade sig vara rent ofattbart gott. Små mandelbollar, söta och härliga – smarriga som vilken jäkla chokladboll som helst – men, får jag för mig, väldigt mycket nyttigare. Så nu undrar jag förstås om någon smart människa vet hur man gör sådana här? Känner att jag vill ha kylen full – alltid!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Jag brukar göra bollar av nötter och frukt. Inget speciellt recept utan kör ned nötter och/eller mandlar, jordnöts/hasselnöts/mandelsmör, färska dadlar, kanske nån torkad frukt och råkakao. När konsistensen känns formbar rullar man bollar och lägger i kylen stund. Supergott!

 2. Profilbild för nathalie
  nathalie

  Här kommer ett liknande recept från min raw food kokbok: (Ca 12st)
  2 dl valnötter, 1 dl cashewnötter,
  5 dadlar, 2 msk kokosfett, 1-2 msk kakao, eventuellt lite vatten. Mixa alla ingredienser i en matberedare, forma bollar och ställ in i kylen en stund. Passar bra att rulla i exempelvis sesamfrön.
  Min syster gör dessa jämt och har börjat mixtra lite på egen hand med ingredienserna, vilket har resulterat i ÄNNU godare ”chokladbollar” 🙂

 3. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Jag har inte heller nåt recept men brukar mixa nötter eller mandlar med torkad frukt (dadlar eller fikon oftast), en skvätt kokosolja och smaksättning efter behag: kakao, kardemumma, kokosflingor, kanel osv.

 4. Profilbild för Pia
  Pia

  Var är alla feminister nu?!
  Två män våldtog diabetessjuk flicka – friades!

  I mars 2012 befann sig de två männen på en födelsedagsfest tillsammans med ett 20-tal andra. Festen avbröts efter att grannarna klagat på oväsendet i den hyrda lokalen, varpå duon gick vidare till en annan fest dit även en minderårig flicka följde med. Där föll hon ihop på grund av sin diabetes och slog i huvudet. De två männen passade då på att utnyttja henne sexuellt.

  Männen, 19 respektive 20 år gamla vid tillfället, slet av henne byxor och trosor. En höll fast i hennes ben. Flickan uppmärksammade allt som pågick, men på grund av sjukdomstillståndet har hon då den gör sig påmind svårt att överhuvudtaget röra på sig.

  En av männens sperma hittades på hennes kropp, så även en nakenbild på henne i den andre mannens mobiltelefon. En av dem erkänner att han började ha sex med flickan men påstår att det hela avbröts då hon sade ifrån. Hur den ena mannens dna hittats på flickans kroppen vet han inte då han menar att han inte ens varit med om händelsen.

  På grund av brist på bevis frias männen från våldtäkt och flickans uppgifter beskrivs som “vaga och detaljfattiga”!!?

  J**l Rwab**ungu, kongolesisk medborgare född tidigt 90-tal, döms för sexuellt tvång till villkorlig dom och 80 dagsböter.
  Ed**r Irad**unda, burundisk medborgare född tidigt 90-tal, döms för barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering till villkorlig dom och 80 dagsböter.

  Ur domen:

  ”Hennes minnesbilder är vaga dels eftersom det gått nästan två år sedan händelserna och dels eftersom hon hade känning av lågt blodsocker. Vid sådana tillfällen blir hennes syn suddig och hon blir lealös. Hon kan märka vad som händer, men inte göra något år det även om hon vill. Det hon minns idag är att J*el Rwab**ungu tagit och sugit på hennes bröst och hon tror att han också stoppade in fingrar i hennes slida. Hon har ett minne av att både Ed**r Irad**unda och J*el Rwab**ungu var utan kläder på underkroppen och att de försökte få henne att runka åt dem, men hon minns inte att hon gjorde det. Hon minns svagt att de försökte genomföra samlag, men minns inget närmare om detta och minns inte om någon av dem fick utlösning.”

  Tillsammans ska de betala skadestånd till offret på 40 000 respektive 5 000 kronor. (Men i praktiken är det nog staten/skattebetalarna som får stå för notan.)

  Källa: DN och tingsrätten.

  All bevisbörda läggs på offret!
  I Ö-vik har dessa två dessutom våldtagit ytterligare en flicka i en park för 2 år sedan – utredningen lades ner trots bevis.

  Varför slipper dessa straff? De får ”okej” att fortsätta hålla på. Varför utvisas de inte? Vakna alla feminister! Eller har ni inte tid, för ni är så upptagna med att kräva att få sitta i styrelser och få mer lön än männen..?

  1. Profilbild för M
   M

   Almond balls vs våldtäkt, same same but different. Ska det analyseras vidare kan man ju hävda att Blankens faktiskt hade det du skrev i åtanke då hon skrev om just Almond “balls” och att hon lade upp en bild på en som hon vill sätta tänderna i. 😉

 5. Profilbild för Camilla

  Det går att mixa nästan hur som helst, så länge du har något som binder (fikon eller dadlar är lättast tycker jag)
  Ja har ett favorit recept på ”chokladbollar” som jag experimenterat fram – blev nöjd när ja tillsatte kokosfettet-:)1 dl cashew
  0,5 dl mandlar (med skal)
  5 dadlar
  2 msk kaffe
  2 msk kakao
  Lite vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker, utan rent vaniljpulver) Måttade inte men kanske 1/2 tsk eller nåt.
  1 msk cocosfett

 6. Profilbild för Emilia - En blogg om att lämna Sverige för Australien

  Åå gud vad gott! Satt precis och funderade på roliga och lite ”nyttigare” godsaker man kunde baka ikväll. Det där lät ju väldigt smarrigt!

 7. Profilbild för Lena
  Lena

  Mmm låter gott! Vet ej om du varit på http://www.erewhonmarket.com/ än?
  Om inte måste du ta dig dit! Ligger bakom/ovanför The Grove på Beverly Blvd.
  Ääääälskar det stället och kan tillbringa timmar där.

 8. Profilbild för Maria
  Maria

  Gör dom här: http://www.mittgronakok.se/2012/09/raw-brownies.html

  man ba, avokado i, hm. Är det verkligen gott. Sen när man testar gillar ALLA, från barn till vuxna!!! TESTA, superlätt att göra också bra att förvara i frysen, tinar snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *