Fördelen med oväder är att det hjälper en fladdrig mamma att landa i det där behagliga här och nu- tillståndet. Något som jag tyvärr annars har rätt svårt att göra. Det blir så lätt att man har huvudet i nästa projekt. Matlagning. Inköpslista. Någon jobbgrej. Men en sån här dag är liksom ingen idé att göra några planer. Inte ens käcka skisser över ut-i-friska-luften-aktiviteter (visst hör man sin mammas röst i huvudet hela tiden. ”Du måste få lite frisk luft”. Även om man själv hatade det som liten för man samma sak vidare nu, och mina barn kommer med största sannolikhet ockhata det, och sen ändå föra det vidare till sina barn. Och så vidare) eftersom det snöstormar. Vi släpar fram alla leksaker och håller oss inne istället. Och när barnen mirakulöst somnade båda två samtidigt mitt på dagen var det bara att ligga kvar där mellan dem och andas in deras dofter. Innan jag visste ordet av hade jag själv slumrat bort en timme. Utan att känna mig ett dugg stressad över att man kunde använt den där stunden till att ha jobbat. Eller plocka ur diskmaskinen. Nätet funkar ändå inte denna ovädersdag. Och diskmaskinen. Den klagade faktiskt inte av att stå där oplockad ett tag till.

0 svar

  1. Det är nåt alldeles särskilt med att titta på sitt/sina barn som sover. Det är så fridfullt och kärleken blir extra stark på nåt sätt. Hur som, vi har varit ute idag; två promenader och 1h skottning. Herregud. Jag är helt slut nu! Släpade barnvagn & hund fram i nysnön. Bra träning för mig iaf. Nu gör vi helg. Ha en bra helg och krya på er!

  2. Har haft en exakt likadan dag här med två små sjuklingar!! Mina är 1 och 2,5 år nu. Och de somnade också – alldeles osannolikt – samtidigt så jag lade mig i soffan med, håll i dig, en BOK och sen slumrade jag med, händer aldrig annars. Tack för en alltid lika rolig blogg, du skriver så himla kul och insiktsfullt på ett så bra sätt. Ha en jättebra helg, hoppas du får sova inatt!!

  3. Supersöta små tjejer du har. Har själv en härlig 2,3 månaders tjej som snart ska bli storasyster, hemma. Helt underbart är det! Hoppas dina små kryar på sig och blir pigg aoch glada snart:-)

    Kram

  4. åh, vad fint kort! du är verkligen en inspirerande 2-barnsmamma! det är så härligt för det känns som att du inte stressar upp dig eller bara ser omöjligheter med att ha två små kottar, snarare tvärtom! tack tack tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *