Höst? Pah! Knappast.

Jag började liksom komma i lite så där halvmysig höststämning hemma i Sverige och började så smått se fram emot jeans och stickad tröja, mörka kvällar och vem vet, kanske en tänd brasa? Miiiiiöööööööh (ljudet av tryck på fail-knapp) – det visade sig när jag kom tillbaka att september är årets varmaste månad i LA. Idag var vi uppe och nosade på 37 grader och inget i hela världen känns längre borta än stickad tröja.

Den här långa härliga T-shirt/klänningen köpte jag för att ha som något mjuk att skrota runt i hemma på morgonen och kvällen. Men i hettan får den rycka in som mjuk och luftig vardagsklänning i stället.

Medan jag var ute och blev plåtad till en grej ni kommer få se mer av om ett par veckor var svärmor hemma med barnen. Och när jag kom tillbaka stack vi iväg på en liten upptäcksfärd med bilen i områdena där vi bor. Åt frozen yoghurt, körde vidare och stannade till på en Farmers market i Silverlake – ett ställe som visade sig vara så mycket LA som ett ställe över huvudtaget kan bli: mumsiga matstånd med härligt mexarkrubb, ekologiska frukter och grönsaker till salu och fria själar i dreads som låter bli att använda deodorant av politiska skäl. Typ.

Även om det förstås finns en väldiga massa sidor av LA-myntet är det nog ändå det där jag gillar mest. Att så många här är folk som vågar gå sin egen väg. De är måhända lite udda. Bär möjligtvis på orimliga planer och framtidsdrömmar. Saknar kanske självinsikt, vem vet. Men de står i alla fall inte i ledet och har som högsta dröm att vara som alla andra. Flummare, drömmare, knasbollar och trendsättare – det går liksom inte att avgöra vem som är vem, kanske att de alla är lite av varje?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Annika
  Annika

  Härligt med sol och värme! Min moster med man bodde 3 år i Kalifornien och de har riktiga problem med återtställa sig till Sverige-väder. Njut!!

 2. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Förstår att det är fullt upp så ni inte har hunnit – men i norra CA finns ju ääännu mer av det du beskriver, små artsy ställen där hippies samlas och erbjuder värsta, bästa veggomaten och annat trevligt! Cambria är ett sådant exempel, Mendecino ett annat, fast lite turistigare!

 3. Profilbild för Ak
  Ak

  Så sant – allt i ett, och oftast kritiserade av torrbollar för allt de inte är, istället för hyllade för drömmar, visioner och det de faktiskt är!

 4. Profilbild för Jennie
  Jennie

  Hej! Är på väg till Boston om några dagar. Har du lust tid att ge lite amerikanska shoppingtips?
  Har hittills Macys på listan och Nordstrom!

  Tack!!!

  1. Profilbild för M-i-USA
   M-i-USA

   Nu är jag visserligen inte Cecilia, men jag har bra shoppingtips åt dig – jag bor nämligen i Bostontrakten.

   – Wrentham Village Premium Outlets; där hittar du allt och lite till.
   http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=10
   – South Shore Plaza Mall; superbra mall.
   South Shore Plaza®, a Simon Mall – Braintree, MA – Simon Malls
   http://www.simon.com/mall/south-shore-plaza
   – Natick Mall; ytterligare en superbra mall.
   http://www.natickmall.com/
   – The Shops at Prudential Center; bra mall inne i Boston
   http://www.prudentialcenter.com

   Kan tipsa om hur mycket som helst beroende på vad du är intresserad av. :o)

 5. Profilbild för Hedda
  Hedda

  Alltså det här med svett. Bloggare generellt verkar inte svettas. Jag skulle aldrig kunna Ha På mig en grå klänning/tisha med ärm en varm dag. Då hade hela jag blivit en svettfläck. Hur gör ni??

 6. Profilbild för http://www.cbs8.com/global/link.asp?l=201078&GUID=25402967&Page=MediaViewer&ChannelID=6917

  I believe this is one of the such a lot important info for me. And i’m happy studying your article. However wanna statement on some normal issues, The site taste is ideal, the articles is really great : D. Excellent job, cheers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *