Nåt sånt här hade inte varit fel. Alls.

Till helgen ska jag och Per på bröllop här i Stockholm (jag vet den här septembermånaden har de härliga festerna avlöst varandra helg efter helg – puh, jag får gå i idé och sova i ett halvår eller nåt efter det här). Mormor och min styvpappa Thomas kommer till stan och ska vara barnvakter, och jag och Per hade planerat, nu när vi har chansen, att ta in på hotell och göra som en liten weekend av det hela. Nu är det sabla hög tid att boka det där hotellrummet kan man tycka, och det var precis vad min kompis Lovisa just tog tag i (hon ska också bo på hotell med oss. Fast i eget rum. Jo Lovisa. Så får det bli). MEN! Då visade det sig att någon sabla läkarkonferens pågår i stan och varenda goddam rum är bokat sedan typ ett halvår tillbaka. Men det kan väl inte stämma? Kryllar det inte av hotell i den här stan? Va?

Så. Nu undrar jag: ooooooooooom någon läser det här och råkar jobba på hotell där det finns något ledigt eller liknande. Please – hojta till! Skicka ett mail! Hjälp oss! Stånga mig! Den här helgen med fluffiga kuddar och hotellfrukost har liksom varit vårt ljus i det vardagsgrå inte alltid så romantiska sedan i somras, och så håller allt på att falera bara för att man för en gångs skull råkar vara lite sölig. Bah!

P.S Ja, det är klart att man kan hitta nåt genom typ hotels.com eller så. Men det här ju liksom one night only och jag vågar inte chansa på oprövade kort. Behöver goda referenser och nån man kan prata med om rummet helt enkelt. Ställa frågor av typen: ”hur stort är badkaret?” och så vidare. Få besvikelser är så jobbiga (okej, på ett förhållandevis värdsligt plan ändå) som hotellbesvikelser.

0 svar

 1. Håller verkligen med! Tänk att man kan längta till att få gosa, sova och bara vara och ändå bli så besviken när det visar sig att typ golven är svinkalla, sängen delar sig på mitten eller att det saknas hårfön och badkar…!?!Värdsliga saker, men i en annars vanlig vardag ger en skön hotellnatt verkligen ny kraft! Lycka till med helgen:)

 2. ”jag vet den här septembermånaden har de härliga festerna avlöst varandra helg efter helg – puh, jag får gå i idé och sova i ett halvår eller nåt efter det här)”

  +

  ”Den här helgen med fluffiga kuddar och hotellfrukost har liksom varit vårt ljus i det vardagsgrå sedan i somras”

  = ? Menar du att du har haft en grå vardag i några dagar? Stackars, stackars Cecilia…

 3. @Hanna Jansson:

  Ja, det kan man lugnt säga att jag är. Menade inget elakt utan vill mest bara belysa att hon kanske har det rätt bra ändå, vilket hon själv skriver samtidigt som hon säger emot sig själv. Lite rörigt, liksom. Cecilia kanske inte vet hur festligt hennes liv är jämfört med andra mammors. Och eftersom hon kallar sig själv en vanlig förortsmamma så kanske hon behöver tänka om lite. Eller jag vet inte. Hur som hekst, JA, jag är grymt jättejättesuper-avis eftersom jag själv är ensamstående med familj på annan ort. Vill även tillägga att jag inte är missunnsam utan bara lite konfunderad över hur hon formulerar sig ibland.

 4. Har bott på Mornington en gång, i och för sig inte i ett av de finare rummen. Tyckte det var bra, men att hotell fruktosten kunde var bättre!

 5. Panik!
  Satt i samma sits for ca 3 veckor sedan men hittade da ett rum pa hotel Elite Hotel Eden Park (tror jag det heter). Nyoppnat, superfrascht, harliga rum som ligger centralt pa sturegatan/linnégatan. Kan varmt rekommendera detta hotell, och det fanns rum kvar sa pass sent nar vi bokade…sa kolla upp det! Lycka Till!

 6. @ Sandra, jag tycker du är modig som sätter ord på avunden, som ibland kan rida oss alla. Du förtjänar inte att bli påhoppad för din åsikts skull, tvärtom Bra Sandra.
  Kan hålla med om att om man själv titulerar sig som vanlig småbarnsmorsa som Cecilia här gör så kan ju andra kanske mer vanliga småbarnsmorsor reagera.
  Vill säga till alla er trötta, uttjatade småbarnsföräldrar, det blir bättre!
  Jag vet mina är 22 och 18 🙂

 7. En fråga bara: finns det någon mall för hur en vanlig småbarnmorsa i en förort ser ut? Dem jag träffar är i alla fall väääääääldigt olika och lever väääääldigt olika liv – men är alla ändå väldigt vanliga småbarnsmorsor i förorten.

 8. @Kicki i spånga: Tack, ser fram emot det…

  @Cecilia: Det är ju såklart en definitionsfråga. Men eftersom du själv valt att använda ”vanlig”, eller om det var ”ordinär” för att beskriva dig själv så måste det ju finnas någon gemensam nämnare i alla fall. Och den gemensamma nämnare kan ju inte bara vara att man är just mamma eller bosatt i en förort. Eller? För mig är du inte ”en ordinär förortsmamma” utan en jävligt snygg och lyckad karriärist som lever loppan med halvkändisar och går ur mer på två månader än vad en för mig ”vanlig” förortsmamma gör på ett år. Typ.

  Förstår du lite vad jag menar? Och vad är det du menar när du använder det uttrycket?

 9. Scandic Viktoria är ju alldeles nyöppnat, kolla där! Det ligger iofs i Kista och är åt ”fel” håll från Farsta. Den där jäkla läkarkongressen har 17 000 deltagare (och ger mig stressutslag på jobbet just nu) så jag kan tänka mig att det är svårt att hitta hotell.

 10. therese: tack för tips, ska kolla!
  Kicki i Spånga: Vad jag menar? Jag må ha en ovanlig arbetssituation men i övrigt skiljer sig mitt vardagsliv inte på något sätt från någon jag känner i alla fall. Den gemensamma nämnaren är väl just det; att oavsett vad man jobbar med eller hur livet ser ut runt omkring är många saker i grund och botten rätt lika. Man tar hand om sina barn, sitt hem – och man försöker leva ett så lyckligt liv man kan. Du måste ju komma ihåg att det jag skriver om i bloggen är inte direkt disken eller tvätten, utan det som sticker ut och som kanske kan kännas intressant för er som läser. Och att vara ambitiös när det gäller jobb och karriär är väl, så vitt jag vet, inget som är ovanligt i förorten?

 11. Jag har bara ett tips, men det räcker: Görvälns Slott. Ligger norr om stan, men är värt en kort resa.

  Kolla in det på Facebook

 12. Letar efter en juste, svart, lite grov kofta. Du tipsade för ett tag sen om ett svenskt koftmärke – vad hette det? Andra tips? Riktigt bra yllekvalitet skall det vara.

 13. Tack för alla tips – men alla hotell verkar bara lyxsviterna kvar. Hm. Kanske blir lite väl saftigt. Men som sagt, stort tack för alla tips!

 14. Hm. När jag läser den här bloggen så blir jag varm av att allt just känns så vanligt, eller Stockholmsvanligt i alla fall. Du blandar hemmalivet, med jobbtankar och tar ställning. En varm ärlighet. Det känns vanligt. Även om det nu är välkänt folk du umgås med och går på fester med, så är det ju inte någon större skillnad mot att vara med sitt eget tjejgäng är yrkena och karriärerna blandas.

  Så: vem är vanlig och vad är normalt? För mig är du oerhört mycket mer vanlig än många andra kändisbloggare och det känns så befriande att läsa din blogg. Vi har inte längre ett samhälle där jobben är 8-16;jobb enbart och även om jag råkar vara gymnasielärare är jag den enda i min bekantskapskrets so
  har ett vanligt jobb och känner mig därmed ”ovanlig”, om vi nu ska definera.

 15. Ooh så härligt! Älskar den där stunden när man sätter ”nyckeln” i dörren och får en första anblick av sitt rum. Det ska vara lite lyxigare än hemma när man bor på hotell. Om det är halvdant kan man ju lika gärna stanna hemma liksom… Så. Se nu till att övertyga din man om att ni är värda en lyxsvit. ”Ödet” ledde er/tvingar er till en lyxsvit denna gång 😉

 16. Kan ni inte bo på hasseluddens yasuragi?
  Är det nånstans man verkligen kopplar så är det där!
  Det brukar va ljuset för mig o min sambo när småbarnslivet med sömnlösa nätter blir too mush!
  Lycka till!

 17. Det var jag och inte Kicki i Spånga som kommenterade… bara så att du vet.

  Jag förstår såklart att du också tvättar, diskar och städar, men du måste väl förstå att man reagerar när du postar en massa glammiga bilder på dig själv i tjusiga kläder etc och samtidigt säger att din vardag är grå ända sedan i somras. Det får i alla fall mig att tro att du inte är som alla andra och att du kanske har lite mindre vardag än den genomsnittliga förortsmamman. Eller så är det jag som är helt ute och cyklar och har ett ovanligt händelsefattigt och oglamoröst liv.

  Hur som helst, hoppas att du hittar ett hotellrum så att du inte försmäktar i den grå vardagen 😉

 18. Hej! Några bekanta bodde på Columbus Hotell på Tjärhovsgatan, Södermalm i somras och gillade det mycket.

  Hoppas det löser sig!

 19. Sandra: Om du läser min blogg ofta så vet du säkert att jag inte ör typen som klagar i första taget. Jag är ENORMT tacksam över mitt liv och allt som hör till det. Med den grå vardagen syftar jag mest på romantiken som kanske inte alltid får så mycket utrymme man kunde önska. Det blir ju mest vardag på vardag på vardag. Och jag gillar vardagar. Men ibland saknar jag att vara ensam med min man. Det är Jag vet inte om jag har mer eller mindre vardag än andra, och spelar det egentligen någon roll?

 20. Nej, det spelar ingen roll. Jag blev, som sagt några gånger nu, bara förundrad över hur du valde att uttrycka dig. Nu förstår jag mer vad du menar.

 21. Ojj här har det varit full rulle på kommentarerna. Jag vill förtydliga att jag inte på något sätt är avundsjuk på ditt liv Cecilia, eller på någon andras för den delen. Jag är lyckligt gift sedan ett kvart sekel och har två fina barn.
  Kände bara att jag ville stå upp för en medmänniska som blev lite påhoppad.

  Jag gillar din blogg därför att den är ärlig och rak, en blandning av småbarnsliv och glamour och ditt sätt att skriva.
  Jag har ju även träffat dig vid några tillfällen och tycker att du var riktigt trevlig.
  Så nu var det sagt, hoppas ingen känner sig påhoppad eller blir för avunsjuk på min lycka 😉
  Tjingeling!

 22. Är övertygad om att den grå vardagen finns hos oss alla, vare sig vi är mega-, halv- eller ickekändisar…

  Gillar Blankens blandning av stort och smått. Känns befriande att hon skriver precis vad hon tycker och tänker.

  Hoppas du hittar ngt bra! I ”värsta” fall får ni väl dela rum med ett gäng snygga läkare, haha!

 23. Har du kollar Elite Hotell Marina Tower? Det ligger precis vid Boule och Berså, det jag att du vet vart det ligger för där satt jag och tjuvkikade på dig i somras utan att våga säga hej. Men nu säger jag det, hej! Hoppas det löser sig för romantik kan man aldrig få för mycket av, det kan man dock av vardag.

 24. Hej Cecilia!
  Ville bara säga att jag fullkomligt älskar din blogg!!
  Jag tycker du har en härlig inställning och är rolig och har en sån skön självinsikt =)

  Jag har 3 tjejer i åldrarna 4,7,10 år o fast vi har haft o har mkt i höst och samvetet eg bara skriker NEJ ska jag o min sambo åka iväg på en weekend t London om ca 1 månad (hans försenade 40års-present;))
  Så jag förstår precis vad du menar!!!

  Hoppas ni hittat nåt hotell o att ni får en härlig helg!!

  Kram

 25. Radisson waterfront är fint med jättegod frukost! Synd att det inte var Malmö ni skulle till. Då hade jag kunnat fixa hotell till dig. Ha det så bra!
  P.s. Det är nog första gången jag kommenterar i din blogg trots att jag följt den sen expressen tiden. Gillar din stil och din blogg jättemkt!

 26. Precis sa var det nar jag traffade min stora karlek. Han var i Stockholm pa jobb for ganska exakt 11 ar sen och ALLA hotell var uppbokade pga lakarkonferens. sa han fick dra lite norrut till en annan stad ett par dagar och da traffades vi 🙂

 27. Vi hade en härlig weekend på first reisen hotell på skeppsbron. Kommer inte ihåg rumsnr men det låg på plan 6 och hade egen bastu!! Och utsikt över vattnet o grand hotell. Kostade runt 1800 kr. Hoppas ni hittar nåt! Ni gör helt rätt i att unna er en hotellnatt när ni ändå ska på bröllop och har barnvakt ordnad!! Vill också göra nåt sånt med min man snart men får vänta tills ammningsperioden är över!

 28. Jag vet inte vad som hände med min kommentar men jag rekommenderar first riesen hotell på skeppsbron. Vi hade ett rum på 6 vån med egen bastu och utsikt över vattnet och grand hotell. Runt 1800 kr natten tror jag. Lycka till!

 29. Vet inte om det är någon tröst, men du behöver inte gräma dig över att du varit ”sölig” och inte bokat, är övertygad om att de flesta hotell varit fullbokade sedan länge. Det är i alla fall min erfarenhet efter ca 150 hotellnätter förra året. Och det om något kan väl låta glammigt men efter bara några veckor var jag villig att byta hotellfrukost mot kall, klistrig havregrynsgröt för resten av mitt liv bara jag kunde få komma hem och sova i min egen säng. Hoppas ni hittar ett rum! Undvik Elite på St Eriksgatan, frullen lämnar mycket att önska, typiskt ställe för internationella businessmen som ändå bara vill ha scrambled eggs, bacon och korv, som liksom skiter i gott bröd, fräsch frukt och grönt, god juice mm.

 30. hej Cecilia,

  Jag jobbar på hotell och till och med på Stockholms största, Clarion Sign =) Släng iväg ett mail till mig så kan jag kika på om jag kan hjälpa dig antingen att få något fint hos oss alternativt hos vårt syusterhotellvid skanstull.

  Kram Madde

 31. Tyvärr ingen ”sabla läkarkonferens” utan läkare, sjuksköterskor etc som jobbar inom onkologi (cancervård och forskning) som har konferens. Antar att de pratar om senaste forskningsrön och hur de ska förbättra behandlingar etc. Halva min arbetsplats är där. Hoppas du förlåter dem;)

 32. Kicki i Spånga: Jag antar att du syftar på mig när du säger att Sandra blev påhoppad? Men vad var det hon gjorde mot Cecilia då? Att skriva ”stackars, stackars Cecilia” på ett ironiskt vis var ju allt annat än trevligt. Jag stod bara upp för att Cecilia väl får lufta sina problem som hon vill utan att andra dömer och säger att hennes liv minsann är FANTASTISKT och att hon inte borde klaga. Det är ju trist att Sandra är avundsjuk men jag undrar också varför just Sandra ska utgöra normen för vad en förortsmorsa är? Måste en förortsmorsa alltså vara tråkigast möjliga? Tycker det är märkligt resonerat. Uppenbarligen finns ju olika versioner av förortsmorsor. Är det inte bara så att det är lättare att klara sin egen gråa vardag om man förutsätter att man bara följer normen?

 33. @hanna. Men jösses. Jag har inte satt någon norm för hur en vanlig förortsmamma ska eller ser ut. Det var ju jag som ifrågasatte uttrycket och undrade vad hon menade. Sen så var min första kommentar lite väl dissig, det håller jag med om. Jag blev bara irriterad på att det lät som att hon verkligen lidit i typ tre dagar/haft tråkigt i tre dagar (eftersom hon själv skrev att det varit en partymånad…).

 34. H*lvete vad många snarstuckna människor det finns! Hoppas ni hittade nåt rum och att ni får det riktigt, riktigt trevlig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *