Hotellhelg i Stockholm någon?

Okej. Jag känner för att skämma bort er lite – den här gången är det dags för en tävling där du kan vinna en hotellhelg i Stockholm för dig och familjen nu i sommar. Min kompis Jocke bossar över den coola isbaren på Nordic sea hoteloch det är där en vinnare kommer att få spilla ut sig i ett av de härliga rummen. Läs nedan och passa på att tävla nu för sjutton! Du har till på söndag den 22 maj kl 12.00 på dig, sedan utser jag tillsammans med representanter från isbaren och hotellet en vinnare som presenteras på måndagen. Resa till och från Stockholm för dem som eventuellt behöver det ingår tyvärr inte i priset!

Okej. Det gäller att svara rätt på frågorna nedan och sedan skriva en motivering. I kommentarsfältet. Heja heja heja!

Fråga 1: Varifrån kommer isen i ICEBAR STOCKHOLM?

1 – Kranvatten
X – Torne älv i Jukkasjärvi
2 – Dalaälven

Fråga 2: Vilken temperatur har ICEBAR STOCKHOLM året om?

1 – Minus 20 grader
X – 0 grader
2 – Minus 5 grader

Motivera varför just du ska vinna ett Ice Kids-paket!

Fakta om priset:

Priset är ett Ice Kids-paket för 2 vuxna och 2 barn på Nordic Sea Hotel och ICEBAR STOCKHOLM i Stockholm city i sommar. I priset ingår en övernattning med frukost i Superior dubbelrum där barnen sover i bäddsoffa eller extrasäng under perioden 7 juli – 14 augusti 2011. Dessutom ingår entré till ICBAR STOCKHOLM, lån av cape och vantar, valfri isdrink, ice quiz för barnen och glass när familjen går ut i värmen igen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Marie
  Marie

  1-x
  2-2
  Jag är gravid med mitt första barn och går genom den utan barnets pappa, absolut inte synd om mig på något sätt. Utan skulle vilja ge denna upplevelsen till min syster med familj för att hon ställer upp så mycket för mig. Hon ska vara med på förlossningen och när vi pratade om föräldrautbildningen, tar hon för givet att hon ska va ledig från sitt jobb för att följa med mig. Hon finns alltid för mig och hade vatt kul att kunna ge något tillbaka:)

 2. Profilbild för Kristina
  Kristina

  jag är snart 40 år fyllda, har bott utomlands i perioder i mitt liv, men till Stockholm har jag ta mig tusan knappt tagit mig. När jag tänker efter så har jag landat på Arlanda några gånger för att raskt ha tagit mig till Centralen för att sedan ha tagit ett tåg söderut igen… KATASTROF! Min familj på mig, tre barn och man skulle lägga makens ynka semestervecka på lyxigt hotell, Junibacken och vad mer man nu ska göra när man kommer till Stockholm med barn. (Ps. Mitt yngsta barn blev till på Hasseludden, men det räknas väl inte som Stockholm va?)
  Rätt svar: X2

 3. Profilbild för Malin c
  Malin c

  Fråga 1:x torne älv
  Fråga 2: 2 minus 5 grader

  Jag skulle vilja vinna för det låter underbart att få komma till stockholm och bo på detta underbara hotell. Vi har en treåring och en nyfödd bebis.

  Malin

 4. Profilbild för ida arvidsson
  ida arvidsson

  Svar:

  1) X

  2) 2

  Motivering: önskar varje sommar att vi ska ha råd att åka till stockholm, men det har vi aldrig. Fyller trettio nu i sommar och det jag verkligen önskar mig är detta. En helg utöver det vanliga med min familj som.är utöver det vanliga

 5. Profilbild för Emelie Eskilson
  Emelie Eskilson

  Svar på frågorna:
  Fråga 1 = X
  Fråga 2 = 2

  Jag lever tillsammans med en officer vilket ibland kan innebära långa perioder ifrån varandra (som till exempel nu då han befinner sig i Norge i 6 veckor). Vi ska gifta oss i sommar och har inte riktigt pengarna för att unna oss något nu innan den stora dagen, men skulle mest av allt behöva en helg tillsammans utan några måsten & bara massa mys. Därför skulle jag bli överlycklig för en helg i Stockholm på detta härliga hotell.

 6. Profilbild för Emelie
  Emelie

  Fråga 1. Torne älv
  Fråga 2. 5 minus grader

  Jag & min lilla familj som består av mej själv, sambo och Jack 9 mån skulle verkligen vilja åka iväg på en weekend, då vi aldrig har gjort något sånt ihop för vi inte har råd. Hoppas vi kan få komma iväg!

 7. Profilbild för Emelie
  Emelie

  Fråga 1: X
  Fråga 2: 2

  Jag är 22 år gammal och har en liten familj som består av mamma, pappa och Jack 9 månader.
  Vi har aldrig åkt iväg någonstans tillsammans pga av ekonomiska skäl, så det skulle vara så himla roligt om vi kunde får göra detta!

 8. Profilbild för alexandra
  alexandra

  Rätt svar: 1. X
  2. 2
  Jag skulle vilja se mina trötta föräldrars reaktioner när dom hör att dom ska få åka iväg på en weekend! Med två tonårsdöttrar och två vilda tvillingsöner på 5 år kan man säga att de är rätt så slitna. De skulle behöva en resa att andas ut på litegrann. Även om de har två pratglada och helvilda små killar att hålla koll på under tiden skulle deras lycka vara total! Killarna blir helt i extas bara av att åka tåg och skulle verkligen smälla av av glädje dom också.

 9. Profilbild för Mariette
  Mariette

  Hej!

  Rätt svar: 1= X, 2=2

  Min motivering:

  Klart man vill ta chansen att vara ”cool” i sommar!
  Perfekt för barnen att uppleva Jukkasjärvi -light, och för oss att njuta en ”Icemopolitan”.
  En hotellnatt kan göra underverk!
  Lyx, som får alla att uppskatta varandra ännu mer! 🙂

  Mvh Mariette

 10. Profilbild för Nancy
  Nancy

  Fråga 1: Torne Älv i Jukkasjärvi
  Fråga 2: -5 grader

  Klart att lilla Isfrid med familj behöver en härlig hotell-helg med stopp i Isbaren!

 11. Profilbild för Nancy
  Nancy

  Hej!
  Fråga 1: Torne Älv i Jukkasjärvi
  Fråga 2: -5 grader

  Klart att lilla Isfrid med familj verkligen behöver en härlig hotell-helg med stopp i Isbaren!

 12. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Svar: x torne älv
  2 -5 grader
  Eftersom jag inte har fast anställning får jag ingen semester i sommar. Skär i hjärtat då jag vet att ffa äldsta dottern längtar efter att åka på semester hela familjen precis som de andra på dagis. Skulle väldigt gärna få dela den här upplevelsen med mina barn och min man som en minisemester och tack för att de är så underbara.

 13. Profilbild för Elin
  Elin

  Svar: 1. X torne älv
  2. 2 minus 5 grader

  Motivering:
  Jag skulle vilja överaska min underbara man och pappan till mina två flickor med en härlig hotellhelg. Han är en fantastisk man som minst sagt haft ett par kämpiga år med sjukdom och operationer. Han är egen företagare och eftersom företaget har haltat under sjukdomstiden jobbar han nu jättemycket för att bygga upp det igen. Sommarsemestern tänkte vi hoppa över i år och det vet jag att han sörjer. Det skulle vara helt underbart att få ge honom detta. Kram

 14. Profilbild för Sussi
  Sussi

  X
  2

  Skulle vara underbart att få en miniweekend i stora staden. Sedan lillebror kom har vi inte haft möjlighet att göra så mycket tillsammans. Vilket har varit lite tufft för storasyster. Detta skulle vara en cool upplevelse för oss allihopa!

 15. Profilbild för Emelie

  Hej! Måste bara säga att jag läser din blogg varje dag, du skriver så himla mysig och underhållande. Tack!

 16. Profilbild för sara
  sara

  Hej Cecilia!
  Svar nr 1. x
  2. 2

  Vi är en ung familj med två små barn 1& 3 år, vi skulle verkligen vilja göra detta tillsammans!! Livet som småbarnsfamilj är ju underbart men också tufft! I sommar har vi en vecka ledigt tillsammans och då hade ju detta passat perfekt! Kram på dig

 17. Profilbild för Helena
  Helena

  Svar: 1:X & 2:2
  Min sambo har fyra stycken barn, tvillingtjejer på 10 år och två pojkar 5 och 6 år gamla. Det vore SÅ roligt att få möjlihet att ge tjejerna lite egentid då de får vara i centrum och själva rå om sin pappa. Det är inte alltid lätt med två småbröder som tar mycket plats och tid. Det vore verkligen SUPER att få möjligheten att överraska tjejerna och deras pappa med detta!

 18. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Fråga 1: X
  Fråga 2: 2
  Skulle vara suveränt att komma iväg och få skämma bort min nu föräldralediga man och våra tvillingssöner med en hotellweekend. Miljöombyte brukar alltid ha förmågan att ge ny energi och det kan behövas inför höstens dagisstart och heltidsjobb igen.

 19. Profilbild för maya
  maya

  svar: x & 2

  med två större barn (7 & 8 år) som ständigt söker äventyr vore ju denna övernattning perfekt. ett ”annorlunda” ställe att sova och bo vad mer kan ungarna önska sig…

 20. Profilbild för Sara
  Sara

  Svar: Fråga 1: X och fråga 2: 2

  Är gravid med vårt andra barn och han/hon beräknas dyka upp i augusti. Vore härligt med lite semester tillsammans med mina två kärlekar innan nästa lilla familjemedlem tar över uppmärksamheten. Hade blivit en perfekt födelsedagspresent till både sambo och son eftersom de snart fyller år!

 21. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Svar:
  1=X
  2=2

  Motivering:
  Pendlat till sthlm från bollnäs två gånger i veckan i sex veckor á en natt i taget för att gå en kurs innan jag träder in i arbetslösheten. Har en liten tös på 2,5 år som saknat sin mamma med många tårar under denna period.
  Att få ge egen tid till min sambo och dotter för att ta igen förlorad tid skulle betyda massor. Saknar dessutom sthlmpulsen otroligt mycket och få njuta av den och bara vara ledig är en mammalyx för mig!

  Ha en underbar dag!
  Caroline

 22. Profilbild för Caroline Ejdeblad
  Caroline Ejdeblad

  Skriv din kommentar här!
  Svar:
  Fråga 1: X, Torne älv
  Fråga 2: 2, -5 grader

  Motivering:
  Ett ice-kids paket skulle vara den perfekta 30-årspresenten för mig och min sambo! Det skulle vara ett underbart tillfälle för oss och vår 2.5 -åriga dotter att umgås och fira både 30-årskalas och det lilla syskon som väntas komma i september!

  Hälsningar
  Caroline

 23. Profilbild för Sara Schill Saran
  Sara Schill Saran

  Så klart är jag med och tävlar!

  Fråga 1: X, Torne älv i Jukkasjärvi
  Fråga 2: 2, minus 5 grader

  Motivering:
  Det blir ingen gemensam semester för min familj i sommar, för min man studerar och måste sommarjobba. Istället får vi försöka ta vara på helgerna tillsammans, och då hitta på skojiga saker med vår 2-åring. Och vad skulle då passa bättre än att få ta tåget till Stockholm och uppleva detta äventyr på Nordic Sea Hotel?!

  Hälsar,
  Sara

 24. Profilbild för Sara
  Sara

  Svar på frågorna är 1:X och 2:2.
  Hmm, svårt att motivera för jag är nästan lite rädd för att vinna.. Om jag vinner måste jag ta med en 6 månaders baby på resa för första gången och det känns lite pirrigt och nervöst – men det är väl sådant man ska testa så att man vänjer sig och vågar resa utomlands på stora äventyr! Så låt mig våga resa med 2 barn och sambo för första gången!

 25. Profilbild för Annie
  Annie

  Fråga 1: X Torne Älv
  Fråga 2: 2 Minus 5 grader

  Har en dotter på snart 5 år och en liten tjej på 3 månader. Senaste åren har varit tunga, bl a så gick båda mina föräldrar bort i cancer 2007. Efter att min lilla tjej föddes i februari så fick jag livmoderinfektion och blev rätt så dålig. När jag börjat återhämta mig från det upptäcker jag en knöl i magen. Ska idag iväg på ultraljud för att se vad det är. Är så rädd att det är en tumör….. Livet är tufft ibland och att få komma iväg tillsammans vore helt kanon, lite som plåster på själen 🙂

  Kram
  Annie

 26. Profilbild för Kassia Mårtensson
  Kassia Mårtensson

  På fråga 1 svarar vi x : Torne älv i Jukkasjärvi och på fråga 2 svarar vi 2 : – 5 grader!

  Cecilia!
  Jag och min man firar 10 år som gifta i år. Det vore supercool =) att fira med våra två största barn på det här hotellet.

  P.S Vi ÄR forfarande kära! D.S

 27. Profilbild för Anna M
  Anna M

  På fråga ett: Torneälv i Jukkas. Fråga två: -5

  Jag vill slita med mig min sambo och våra gudbarn (två busiga och härliga killar på 10 och 4 år) för att visa dem lite av mitt arv. Jag är nämligen utflyttad Kiruna-bo och även om jag (och ibland min sambo) ofta åker norrut, så kommer vi inte ha möjlighet att ta med gudisarna upp till fjällvidderna inom överskådlig framtid. Hade ju kännt mig stolt som en tupp när västkust-kisarna dricker saft ur glas gjorda av is från ”min bakgård”.

 28. Profilbild för Ann-Sofie
  Ann-Sofie

  Svar:
  X – Torne älv
  2 – minus 5 grader

  Två små busfrön och flytt till ny villa,
  Sommarsemestern är inställd, kanske känns lite illa,
  Men som den norrbottning jag är
  Gör mig lite kyla inte tvär
  En stockholmsweekend med Ice Kids skulle alla fyra gilla!

 29. Profilbild för annie
  annie

  1) Torne älv i Jukkas. järvi
  2) -5° C

  Jag hade bokat en lägenhet i gamla stan via jobbet i sommar och var jätteglad för denna lilla resa! Men det visade sig att lägenheten låg på 3e vån utan hiss, och inga P-platser i närheten. Omöjligt med syskonvagn alltså (spädis + tvååring). Bara att avboka. En natt på fina Nordic Sea Hotel hade ju verkligen varit plåster på såren!

 30. Profilbild för Sofia F
  Sofia F

  Hej!

  På fråga 1 svarar jag Torne älv och och på fråga 2 minus 5 grader.

  Jag skulle vilja vinna den här hotellhelgen och ge bort den till min storasyster och hennes familj som bor i Norrland. Hon har två barn som är 2 och 6 år gamla, varav den ena har en utvecklingsstörning. Hon och maken har med andra ord händerna fulla.

  I december blev jag själv mamma till en liten dotter. Det skulle vara underbart att få skämma bort min syster med familj med detta pris och ett fint tillfälle för oss alla att träffas. Syrrans barn skulle dessutom älska Icebar-grejen som är långt ifrån vad de brukar uppleva hemma.

 31. Profilbild för Jenny B
  Jenny B

  Hej Cecilia,

  Fråga 1) X Torne Älv
  Fråga 2) 2 -5 grader

  Vi har en liten tjej som förgyllde vårt liv med sin ankomst förra sommaren. Vi fick kämpa för henne i 3 år, och betala ganska mycket pengar också. Hon är värd det och mycket mer men det har inte blivit så mycket pengar över till semester. Och det skulle vi verkligen behöva… Därför vill jag vinna 🙂.
  Tack för en bra blogg!
  Kram Jenny

 32. Profilbild för Anna Wennerström
  Anna Wennerström

  Fråga 1 = Torne Älv
  Fråga 2 = – 5 grader
  Motivering: I sommar ska hela familjen tränga in sig i farmors lägenhet eftersom vi väntar på att vårt hus ska bli klart. Frågan är väl vem som är mest värd en lyxig hotellvistelse – vi eller farmor som ställer upp!?

 33. Profilbild för m47
  m47

  På fråga 1 svarar jag: X Torne Älv.
  På fråga 2 svarar jag: 2 -5 grader.

  Motivering: Vill gärna vinna denna tävling då alla i vår lilla familj ÄLSKAR vintern. Längtar redan till nästa 🙂 Så det vore ju lätt sommarens bästa att få lite vinter mitt i sommaren 🙂

 34. Profilbild för Karin Ericsson Back

  Hallå!

  Svaren:
  X – Torne älv i Jukkasjärvi
  2 – Minus 5 grader

  Igår kväll var jag och min dotter på hennes skola då det var öppet hus. I hennes klassrum var det fin utställning med målningar, lergubbar och diverse pyssel. Det finaste var dock önskestenarna; barnen hade målat och limmat glitter på varsin sten och skrivit ett kort med en önskan på. Vid min dotters sten stod det:
  ”Jag önskar mig iskraft. Därför att jag gillar is.”

  Jag skulle vilja ge min dotter ett besök på ICEBAR Stockholm – kanske kan hon hitta sin iskraft där? Jag vill också ge henne och mig tid tillsammans då hon för ett år sedan blev storasyster och vårt familjeliv förändrades över en natt. Lillebror och pappa får såklart också hänga med, men vi styr kosan efter I, vår älskade is-prinsessa!

 35. Profilbild för Lena
  Lena

  Hej!
  X – Torne älv i Jukkasjärvi
  2 – Minus 5 grader

  Jag och ensamstående mamma till en dotter och det skulle vara såååå roligt att bo på hotell med henne:-) Sedan finns inga så häftiga saker/ställen som ICEBAR i småstaden jag bor…
  Häftigt att ha något så coolt att berätta om för kompisarna när det är dags för förskolan igen i höst!
  Vänligen Lena

 36. Profilbild för annapladder

  1. Torne älv i Jukkasjärvi
  2. Minus 5 grader

  Motivering: Min förstfödda föddes en iskall kväll i januari månad. Hon hade kolik, men vi höll oss kalla. Ett av hennes första ord var ”iss”, och betydde att mjölken i hennes glas var slut. Hennes lillasyster kallar hon för Hildisen. Det bästa hon vet är att gå till is-lekparken, för där finns en isbjörnsskulptur.

 37. Profilbild för Maria Nolberg
  Maria Nolberg

  Fråga 1 – Torne älv
  Fråga 2 – -5 grader

  Jag tycker att min familj borde vinna! Jag kommer själv från norrland – från gällivare som ligger 10 mil från självaste ishotellet. Dock har jag inte kunnat åka hem på många år men skulle gärna vilja visa min dotter och man hur fantastisk is och snö är! Dessutom saknar jag kylan hemifrån och att få spendera lite tid i isbaren skulle helt klart bota hemlängtan lite!

 38. Profilbild för Tina
  Tina

  Fråga 1: Torne älv
  Fråga 2: -5 grader

  Klart att vår familj ska vinna: Vi fullkomligt älskar vintern, det här hade ju varit coolt i mina tjejers (10 o 7 år) ögon.
  Tänk att kunna ge barnen någon sådan här upplevelse!!

 39. Profilbild för Carolin
  Carolin

  Fråga1: Torne älv
  Fråga 2: – 5 grader

  Motivering:
  Vi har köpt hus som vi kommer att flytta till 1 juli, givetvis underbart 🙂 Men alla pengar kommer gå till huset närmaste tiden, så någon semestertripp blir det inte i år.
  Men om vi vann den här vistelsen så skulle vi mer än gärna slita oss från flyttkartongerna för att koppla av ett litet tag.
  För min egen del älskar jag dessutom vintern 🙂 Sambon är inte lika förtjust men för dottern gör han allt., och kanske han t.o.m ändrar uppfattning om is och kyla efter en vistelse i den coola 😉 baren….

 40. Profilbild för Moa
  Moa

  Rätt svar på frågorna:
  1=X
  2=2
  Vi hade gärna bott på ishotellet! Det låter häftigt och hade varit en skön kontrast till alla (förhoppningsvis varma!) sommaraktiviteter! Förra sommaren jobbade sambon hela sommaren pga nytt jobb så den här sommaren ska det bli så underbart att bara få tid tillsammans med barnen. Men såklart hade det varit fantastiskt kul att få överraska med något sånt här- för det har vi aldrig gjort innan!

 41. Profilbild för Linda Andersson
  Linda Andersson

  hejsan!
  på fråga 1 svarar jag X
  på fråga 2 svarar jag 2

  vi har haft en jätte jobbig vår, då jag i slutet av februari gjorde en gastricbypass operation, som gick snett så jag blev sängliggandes i 2 veckor, sen fick jag åka in akut o akut opereras igen. efter andra operationen så låg ja inne på sjukhuset i 9 dygn, vilket tog mycke kraft och energi både från mig, min sambo och våra 2 barn.
  vi skulle verkligen behöva komma bort o bara få vara en glad och lycklig familj efter allt vi varit med om.

  // Linda

 42. Profilbild för camilla johansson
  camilla johansson

  svar på fråga 1: x
  svar på fråga 2: 2

  jag antar att de flesta småbarnsföräldrar som genomgår jobbiga perioder med vakna nätter,trotsperioder och vad det nu må vara är värda en sådan här tripp. och jag säger inte att jag är värd detta mer än någon annan, men det skulle vara underbart skönt att få lämna den lilla byn och få unna sig lite lyx i den stora huvudstaden! jag skulle njuta av varje sekund av gemensam egentid med min sambo!

 43. Profilbild för Helena
  Helena

  Hej,

  Svar på frågorna är;
  1) X Torne Älv.
  2) -5 grader

  Både jag och min man fyller 40 år i år så det skulle vara kul att överraska honom m det här. Han är från Östersund och ”lider” varje vinter över att vi inte bor där istället för i Vallentuna. Så att få lite vintekänsla mitt i sommaren skulle han verkligen uppskatta. Det skulle även våra två döttrar på 4 och 6 år göra. Och att semestra i sin egen stad, få njuta av ett vackert hotell med en kul knorr som icebar skulle förgylla tillvaron och det ständiga ”ekorrhjul” man lever i.

  Med hopp om tur och tack på förhand 😉
  Kram Helena

 44. Profilbild för Lotta
  Lotta

  1. Torne Äv
  2. -5 grader

  I sommar kommer min man hem från Afghanistan, där han haft över 40 grader varmt på dagarna. Äntligen ska vi snart få träffas igen hela familjen, vi som inte setts på flera månader! Tänk att få komma bort ihop och uppleva detta!

 45. Profilbild för Madelene San Roman

  1) X
  2) 2

  Vi har en liten tvååring hemma som saknar sin elvaåriga storasyster nåt fruktansvärt. Vi bor i Jönköping och storasyster bor i Stockholm, dit det är långt att åka och knöligt och dyrt att övernatta alla tre. En helg tillsammans på ett så spännande hotell skulle vara guld värt för vår lilla familj. Ett minne för livet för våra båda tjejer!

 46. Profilbild för Annika
  Annika

  Rätt svar
  -5 grader
  vattnet kommer från Jukkasjärvi

  Vi ha sex barn mellan 1 och 20 år, de äldsta har varit i Stockholm, med vår elva åriga tjej var vi i Stockholm för något år sedan, hon ville så gärna se slottet, tyvärr var det stängt pga stadsbseök, hon blev så besviken. Det skulle var så kul att få överraska henne med ett nytt besök och då dessutom på detta häftiga hotell, hon hade blivit över lycklig.

 47. Profilbild för Viola
  Viola

  Fråga 1, svar: X, fråga 2, svar: 2
  Vi har pratat år ut och år in om att åka upp till själva Ishotellet, men inser att den ekonomin kommer vi aldrig att få – så att få komma lite nära vore en fantastisk lycka och en härlig semestertripp!

 48. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Riktig svar er;
  1)X
  2) 2

  Kul konkurranse! Hele min famile elsker Stockholm. Hadde vært så gøy med en tur dit i sommer! Isbar vil nok være en heftig opplevelse både for store og små!

 49. Profilbild för Anna Andersson
  Anna Andersson

  Fråga 1: Torne Älv
  Fråga 2: -5 grader

  Ett äventyr för vår lilla familj och ett andrum för den snickrande pappan mitt i husbygget. Besöka ICEBAR och isen låter perfekt för den fyraårige lille fisen 😉

 50. Profilbild för Cecilia Schramm
  Cecilia Schramm

  HEJ!

  Svaren är:
  Torne Älv och -5 grader.

  Jag tänkte såhär… Om man struntar i den där jantelagshärvan (som du så bra gjort) så blir min motivering såhär: För vi är värda det efter ett långt jobb/pluggår utan semester!!!

 51. Profilbild för Lena
  Lena

  Hej!

  X – Torne älv i Jukkasjärvi
  2 – Minus 5 grader

  Jag tänkte köra på ”tyck synd om oss” linjen. Min man kom hem från två månader sen och sa att livet var lite tråkigt, att han ville skiljas och att han var förälskad i en tjej på jobbet.
  Jag klarar mig bra men lider med barnen, två tjejer, 4 och 8 år. Dom har svårt att förstå och ta till sig det som händer. Eftersom deras pappa inte har planerat något eller verkar helt stabil så har han ingenstans att bo ännu så tjejerna bor bara med mig än så länge så jag har tagit alla frågor, tårar och ilska och jag tror och hoppas att jag gjort det riktigt bra. Det skulle vara otroligt roligt att ha ett sådant här äventyr att se fram emot i sommar. Det skulle uppskattas enormt!

 52. Profilbild för Anna mamma till J&R
  Anna mamma till J&R

  Svar fråga 1: X Svar fråga 2: 2

  Jag och min man fick vårat andra barn i feburari samtidigt köpte vi ett radhus som behövdes total renovera. Det har varit några intensiva månader med renovering och en ny medlem i familjen. Då pengarna går till renoveringen hade det varit underbart för vår familj att få vinna och komma bort från renoverings röran ett tag för att hämta nya krafter.

 53. Profilbild för Alexandra

  Fråga 1: X, fråga 2: 2 Jag skulle gärna vilja ta med mina barn till Stockholm eftersom jag själv reser dit var och varannan vecka i jobbet och de mest ser det som ett märkligt ställe där mamma hänger. (Finns det ens?) Det hade varit fantastiskt kul att få bjuda dem på en weekend (övernattning) där 🙂

 54. Profilbild för Marika
  Marika

  X,2
  Min dröm är att få åka till ishotellet, men med 2 barn som inte klarar längre bilresor än till ICA har jag lagt drömmen på hyllan. Vi skulle dock älska att få ta en tripp till stan och bo på hotell med iskänsla.

 55. Profilbild för My
  My

  Svar på frågorna: 1= X och 2=2

  För snart 10 månader sedn fick vi vårt andra barn, Ella. Hon har skrikit konstant sedna hon kom, hon har haft kolik och sömnstörningar. Vi har ett till barn som heter Mollie. Mollie har varit en fantastisk storasyster och hon har kämpat på fast lillasyster har skrikigt hela tiden och krävt massor av uppmärksamhet. Ett tag hade vi på oss byggkåpor inomhus när vi lekte…

  Jag skulle verkligen vilja ge Mollie något speciellt, lite som en ”du är så himla bra upplevelse”. Mollie gillar is och för henne skulle detta vara en fantastisk upplevelse. Att få ett barn som är så ledset är ganska slitsamt för relationen med, hela familjen skulle verkligen behöva något kul att se fram mot.

  Så snälla Cecilia ge just oss denna upplevelsen! Det skulle stärka hela vår lilla familj.

 56. Profilbild för Josefin
  Josefin

  Fråga 1= X
  Fråga 2= 2

  Fyllde 40 år för snart ett år sedan och gav inte mig själv någon present. Detta vore den ultimata försenade födelsedagspresenten där jag dessutom kan ta med min underbara familj.

 57. Profilbild för Josefin
  Josefin

  Fråga 1=X
  Fråga 2= 2

  För snart ett år sedan fyllde jag 40 år och jag gav inte mig själv någon födelsedagspresent eftersom livet kom emellan…. detta vore den ultimata försenade födelsedagspresenten där jag dessutom kan ta med min underbara familj!!!!

 58. Profilbild för Josefin

  Fråga 1= X
  Fråga 2= 2

  För snart ett år sedan fyllde jag 40 år och gav inte mig själv någon present eftersom livet kom emellan… detta vore den ultimata försenade födelsedagspresenten där jag dessutom kan ta med min underbara familj!!!

 59. Profilbild för Mlain Lindahl
  Mlain Lindahl

  1=X
  2=2

  Det skulle vara hur kul som helstt att överraska barnen och sig själv med denna kontrast att gå in i -5 grader och dricka isdrinkar och vara isprinsessa och prins när det (förhoppningsvis) är 25 grade varmt ute.
  Tänk att få se de deras ögon tindra ikap med isen:D.

 60. Profilbild för Jessica Holm
  Jessica Holm

  Svaret på frågorna:
  1-X
  2-2

  För ca 27 år sedan träffade jag min vän Helena för första gången. Sedan dess har vi hängt ihop under livets toppar och dalar.

  Idag är hon en fantastisk nybliven mamma till en liten pojke OCH sedan 4 år tillbaka är hon även styvmamma till två underbara små tjejer, 6 och 8 år.

  Jag beundrar hennes ork, engagemang och glädje och skulle verkligen vilja unna henne och hennes familj en annorlunda upplevelse. Hennes sätt att vara mamma till 3 små barn vare sig det är hennes biologiska eller ej, är beundransvärt och hon blir garanterat min ”mammaförebild” den dagen jag får egna barn.

 61. Profilbild för Carina
  Carina

  Svaren:
  1. Torne älv i Jukkasjärvi
  2. Minus 5 grader

  Skulle vilja ge mina barn, Zoe och Tuva, och mig själv ett äventyr i sommar. Vi bor i Umeå och att få vinna en helg på Nordic Sea Hotel vore fantastiskt spännande och roligt för oss. Kanske mormor vill hänga med också, då hon är en citybabe och älskar sina barnbarn.

 62. Profilbild för Elin
  Elin

  Skriv din kommentar här!
  1:x
  2:2
  Jag satt och kollade på ishotellet igår och suktade efter att få åka dit med min sambo och min dotter. Dock så räcker pengarna inte till pga flytt, timanställning och obetald semester. Men så surfar jag in hos Cecilia som vanligt och vips, här kan man vinna min sommardröm.

 63. Profilbild för Evelina
  Evelina

  Rätt svar är
  1. X
  2. 2

  Det skulle vara supermysigt att ”låna” min sambos två syskonbarn 10 och 8 år gamla och ta med dem på ett äventyr! De har i en ny familjekonstelation fått ett nytt syskon som tar mesta delen av deras mammas tid (plus att en liten till är på gång). Jag vill skäma bort dem en helg och låta de två stå i centrum tillsammans med Morbror och ”moster”.

 64. Profilbild för Carolina
  Carolina

  1:x Torne älv i Jukkasjärvi
  2:2 Minus 5 grader

  Jag skulle vilja vinna detta paket för att sedan ge det till min bror, svägerska och mina älskade brorsdöttrar Clara 8 år & Linnea 4 år.
  Denna underbara familj ställer alltid upp för min lilla familj, vilket jag uppskattar nu mer än någonsin sedan vi själva blev föräldrar till lilla Signe för ett år sedan.
  Det gör så gott i mitt mammahjärta och veta att Signe har en hel extrafamilj som skämmer bort henne med massa kärlek, tid och ett hem där hon alltid är välkommen!
  Det går ju inte att sätta ett pris på detta men det hade ju varit underbart att få överaska att få överaska denna härliga familj med en minisemester de sent kommer att glömma 🙂

 65. Profilbild för kristina andersson
  kristina andersson

  Fråga 1: X
  Fråga 2: 2

  sitter på vårdavdelning 325 på östra sjukhuset i Gbg med vår 3e son, 19 dgr gammal. Han har hög feber o urinvägsinf. Ultraljud, gammakameraundersökning och intravenös antibiotika står på schemat. 3-barns chocken blev lite brutal! En sommarhelg i stockholm är nog vad denna lilla stora familj kan behöva. Snälla, snälla, snälla…..

 66. Profilbild för Therese
  Therese

  Rätt svar är Torne älv och minus 5 grader.

  Jag vill vinna åt min syster med familj som ska få unna sig en hotellnatt i lyx hos Nordic Sea.

  Vi körde från Stockholm till farmor i Gällivare och sedan till Jukkasjärvi efter en skiddag på Dundret bara för att få se detta fantastiska underverk – ishotellet. Att även syskonbarnen ska få se hur man skapar i is vore häftigt. Jag kan se deras söta små ansikten i dessa caper.
  mvh

  Therese

 67. Profilbild för Malin
  Malin

  Rätt svar… Torne Älv och -5 grader.

  Jag har världens finaste lilla familj men den här våren har varit galen med jobb, fritidsaktiviteter och tusen andra grejer som lätt blir. Jag missar ibland att stanna upp och faktiskt säga -jag älskar er! Att få ge dem en fin helg i Stockholm där vi bara kan mysa, rå om och pratat med varandra vore underbart

 68. Profilbild för Ulrika
  Ulrika

  Skriv din kommentar här!

  Rätt svar är Torne Älv och -5 grader.

  Ensamstående mamma med två underbara barn.
  Skulle vara ljuvligt att få skämma bort oss lite och föröka tänka på något annat än att få allt att gå i hop.

  Tack för en härlig blogg!

 69. Profilbild för Carro
  Carro

  Rätt svar;

  Torne Älv
  -5 grader

  Eftersom vi väntar nr 3 och även den kommer antagligen födas som prematurbarn i slutet mot sommaren. Skulle det vara kul att göra något skoj och annorlunda med dom 2 blivande storasyskonen, eftersom det antagligen kommer bli mycket sjukhusvistelse med 3an.

 70. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Fråga 1 – X
  Fråga 2 – 2

  Efter en tung vår som inleddes med att min far gick bort och sen har rullat på i galen takt med en man som pendlar cirka tre timmar om dagen och två vilda, fina pojkar, Sixten 3 år och Erland 10 mån, som tar mycket tid och energi skulle en hotellövernattning vara som balsam för en trött mammasjäl.

 71. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Rätt svar är:
  1. Torne älv
  2. -5 grader

  Vi är mamma,pappa och tre barn som har haft magsjuka fem gånger i år. Sedan i julas har vi inte haft möjlighet till utflykter eller aktiviteter och nu är vi en trött och grå familj helt utan ork. En resa till Stockholm skulle vara ett stort äventyr för oss! Det är 64 mil, men vi skulle verkligen uppskatta en sån häftig upplevelse med barnen! Is på sommarn, vilken succé!

  Tack för en läsvärd blogg!
  Kram / Johanna

 72. Profilbild för Elin Roxhage
  Elin Roxhage

  Fråga 1: Varifrån kommer isen i ICEBAR STOCKHOLM?
  X – Torne älv i Jukkasjärvi

  Fråga 2: Vilken temperatur har ICEBAR STOCKHOLM året om?
  2 – Minus 5 grader

  Snö gillas inte, is är för kallt
  Vår dotter ser faror överallt
  Vår uppfostran kräver dynamik
  Upplevelser gör dig rik!
  Mitt i stan finns bara asfalt
  Vi önskar oss vinter överallt!

 73. Profilbild för Isabella Johansson
  Isabella Johansson

  Rätt svar:
  1. X
  2. 2

  Den 7 maj råkade min sambo ut för en fruktansvärd olycka när han körde motorkross. Han kördes med ilfart till akuten där han opererades han akut med livshotande skador. Sedan dess har han legat nedsövd i respirator på intensiven i en vecka. Det var den längsta veckan i mitt liv… Vår tillvaro har vänts upp och ner. Jag tillbringar mina dagar på sjukhuset för att stödja min sambo i hans tillfrisknande. Detta medför att våra sommarplaner inte blir av pga att ekonomin inte räcker till. Därför skulle jag vilja glädja min sambo och barnen med en resa till Stockholm senare i år. Vi behöver något att se fram emot!

 74. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Rätt svar är:

  Fråga 1. X – Torne älv i Jukkasjärvi

  Fråga 2. 2 – Minus 5 grader

  Har en söt liten kille på 1 år som är vårt andra barn, vårt första barn dog i en infektion, förtidigt född i v24. Jag och min man har valt att vara hemma med vår son så länge som möjligt för att ta tillvara på denna underbara tid och därför valt bort lyx som ex. semester i sommar! Vore helt underbart med en helg i Stockholm för min lilla familj som saknar storebror!

  Tack för en fantastisk blogg!

 75. Profilbild för Linda
  Linda

  1:x
  2:2
  Ingen tyck synd om mej historia här.
  Hade helt enkelt bara varit toppen med en hotellhelg med syrran.

 76. Profilbild för emilie Andersson
  emilie Andersson

  Frågorna:
  1. Torne älv
  2. -5 grader

  Vi har första stockholmsbesöket inplanerat i sommar sedan vår dotter föddes ( hon är nu 4 månader). Barnvakt för kvällen är fixad, då vi föräldrar ska gå på konsert, tänk va kul det skulle vara att sedan premiärsova med dottern på hotell o morgonen därefter få njuta av det bästa utan allt HOTELLFRUKOSTEN!!!!

 77. Profilbild för Madeleine
  Madeleine

  Fråga 1: torne älv i jukkasjärvi
  Fråga 2: minus 2 grader

  Jag har en väldigt aktiv 2,5 åring som älskar att hitta på nya saker. Tror att han (och jag oxå förstås:) ) skulle tycka att det vore en riktig upplevelse att få åka till isbaren och bo på hotell! Har bara varit i stockholm 2 ggr när jag var barn, så det skulle vara extra kul att få se sig om i huvudstaden oxå, och kanske shoppa lite:).

 78. Profilbild för Marja bergström
  Marja bergström

  1:x
  2:2

  Hej!
  Jag ska gifta mig om en och en halv vecka, blir då fru Larsson. Vi ska inte åka på någon bröllopsresa så därför vore der skoj att kunna överraska familjen med en upplevelse på nordic sea hotel och icebar Stockholm.
  Vi har två barn 3,5 år och 6 månader.

  Tack för en superblogg!

 79. Profilbild för Petra
  Petra

  Här kommer mina svar.
  Fråga 1=X
  Fråga 2=3

  Motivering: Helt enkelt beacause ”I am worth it”!!

 80. Profilbild för Linda
  Linda

  frågan 1- X
  fråga 2- 2

  Jag skulle tycka det vore jätteroligt att få vinna detta! Min mans dotter som bor i Norrland kommer till oss tre veckor i sommar. Hon träffar inte sin syster (vår dotter)så ofta pga. avståndet(100 mil ifrån varandra). De tycker sååå mycket om varandra och skulle tycka det var superspännande att få bo på ett så häftigt hotell och så skulle vi kunna ta skansen och Junibacken också, ett härligt sommarminne för två små systrar!

 81. Profilbild för Maria H.
  Maria H.

  Vilken härlig tävling!

  1. X
  2. 2

  Att få uppleva nya saker och äventyr tillsammans med man och barn är så härligt! Man skapar och får härliga gemensamma minnen som man delar resten av livet! Har en tonåring som börjar bli lite knorrig och vet att det snart är dags att släppa taget, men detta skulle bli mycket uppskattat!

  Kram i massor!

  Din bok blir en uppskattad present till flera av mina goa vänner (och mig själv så klart)!

 82. Profilbild för Eva
  Eva

  Fråga 1= x
  Fråga 2 = 2

  Jag vill vinna för jag tar examen nu efter tre år på SH och jag har har inte haft mycket tid och skoj med barnen eller mannen under tiden. Jag har dessutom fyllt 40 och inte hunnit fira än. Så från en alumn till en annan: Pick me, pick me =) /Eva

 83. Profilbild för Eva

  Torne älv
  -5 grader

  Livet är så vackert. Inte bara när man får smaka årets första svenska jordgubbar eller känner doften från den första utslagna syrenen. Idag har vi fått reda på att vår sons provresultat var ok, han är inte sjuk. Jag är så tacksam och glad.

  Det skulle vara ljuvligt att få ta med mig min man och våra två gullungar på en Ice Kids-weekend på Nordic Sea Hotel. Vi firar 10 år som gifta den 3 juli så det vore förstås ett härligt sätt att fira på. Jag skulle önska att alla de mammor som inte kommer iväg på någon annan semester fick vinna det här och kunna åka iväg med sina familjer. Vi behöver det alla så väl. Jag kommer glädjas med vem som än vinner. En kram till alla medsystrar inklusive dig Cecilia.

 84. Profilbild för MariaQ
  MariaQ

  Fråga 1) X
  Fråga 2) 2

  Plötsligt hände det där. Det där som jag väntat på. Sedan barnsben. Det där när själen först drar ihop sig. För att sedan andas ut. Det där när man först blir rädd. Men sedan stolt. Det där när man bestämmer sig för att ta tag i sina mörka demoner. Demoner som följt med en sedan så långt bak man kan minnas. Plötsligt inser man att ens själ är skadad. Den där själen som man måste återuppbygga. Den där själen som ska återuppbyggas med min familj. Den fina vackra älskade familjen. Min familj består av make och 2 barn som kommer få ta del av mina mörka sidor. Som ska få se mig le igen…när min själ återupppbyggs igen. Den där själen vill jag dela med min familj. Och som en present vill jag gärna ge min fina familj en upplevelse likt denna, en chans att komma från vardagen och få blicka framåt. Det vill jag ge dem. För att återuppbygga min själ tillsammans med de vackra.

 85. Profilbild för Lina
  Lina

  Fråga 1: x
  Fråga 2: 2
  Just jag skulle vilja vinna därför att: Så kul det skulle vara att kunna överraska familjen med en cool (!) upplevelse! Jag, hemmafrun/städtanten/barnfickan/kocken skulle få lite ledigt från vardagen och samtidigt vara hjälten som fixat rolig resa!
  //mamman, frugan & allt-i-allon lina

 86. Profilbild för Louise
  Louise

  1= x
  2 = 2

  Min dotter Emelie blev storesyster i februari till tvillingarna Amanda och William. Hon fyller 5 i augusti och detta att dela sina föräldrar med 2 småsyskon har varit svårt för henne. Vi har varit vi tre så länge. Det är nu fantastiskt att äntligen vara fem i familjen men det skulle kännas underbart att få ta med Emelie på detta äventyr. Bara vara vi tre för en stund och få ge henne den uppmärksamhet och fokus som vi just nu inte har möjlighet att ge henne så mycket av eftersom våra söta små gullungar tar den tid som småttingar gör =)

  /Louise

 87. Profilbild för Alexandra
  Alexandra

  Fråga 1: X

  Fråga 2: 2

  Vi väntar vårt tredje barn om ca. en månad och är förstås överlyckliga för det. Men det har varit en tuff vinter för oss med nästan i princip skillsmässa och vi hade flyttat isär en period. MEN med stora bokstäver, så har vi nu lyckats reda ut allt och ser bara framåt och tar bara lärdom av det som är bakom oss och har bott ihop igen sedan en och en halv månad. Vill inte beklaga men har inte så mycket pengar efter att ha haft dubbla boenden så någon speciell semester blir det ju inte i år. Det skulle vara kul att komma dit och ta med barnen på ett litet äventyr med en positiv känsla av det kalla mitt i sommaren efter en vinter som har varit väldigt ”kall” var så rolig för oss, speciellt barnen…

  / Mamman som ser framåt =)

 88. Profilbild för Ida W
  Ida W

  Fråga 1) X
  Fråga 2) 2

  Snart tvåbarnsmor, nya jobb för mig och mannen, nytt dagis, ny stad, ev nya husägare – hjälp! Vi skulle behöva en timeout för att hinna med i vad som händer!

 89. Profilbild för Charlotta
  Charlotta

  1. X
  2. 2

  Jag är en riktig Stockholms tjej som nu har bott i Norge i över fem år. Försöker att besöka hemstaden 4-5 gånger om året men pga barnafödande blir det i sommar ett helt halvår sedan sista besöket! Har fått tummen ur och bokat flygbiljetter för min lilla familj på tre stycken, men boende är inte lika enkelt då samtliga släktingar bor i små lägenheter och det inte längre bara är jag som behöver en madrass att sova på. Blev så glad när jag såg din tävling!
  /En utvandrare som längtar hem

 90. Profilbild för Malin Nilsson
  Malin Nilsson

  1.X
  2.2

  Jag vill vinna därför att skulle så gärna vilja ge det här till min underbara sambo och naturligtvis våra två alldeles underbara döttrar!!!!!!
  Efter några tuffa år börjar det lätta och nu behöver vi en semester och vad vore bättre än huvudstaden!!

 91. Profilbild för Agneta
  Agneta

  1.X
  2.2

  Jag vill vinna för att det skulle ge mig en smak av hemma. Är uppvuxen i Kiruna och saknar vinter och kyla då och då. Tyvärr var det länge sen jag åkte upp och fick känna detta på riktigt. Detta skulle döva en del av min hemlängtan.

 92. Profilbild för Vera

  Fråga 1: Varifrån kommer isen i ICEBAR STOCKHOLM?

  X – Torne älv i Jukkasjärvi

  Fråga 2: Vilken temperatur har ICEBAR STOCKHOLM året om?
  r
  2 – Minus 5 grader

  Motivera varför just du ska vinna ett Ice Kids-paket!

  VI är en familj som har det fint tillsammans men inte haft råd att göra det där lilla extra som ger guldkant på tillvaron under de senaste åren. Anledningen stavas sjukskrivningar på grund av graviditeter som slutat i förlorad lillasyster och missfall.
  Nu är vi på benen igen, har förlikat oss med att vi inte ska bli fler och ser fram emot en härlig sommar tillsammans där vi ska ta tillvara på det fina vi har och binda ihop oss fyra som finns med mys och samvaro. En helg i Stockholm på Nordic Sea och Ice bar låter som ett gnistrande härligt äventyr som vi skulle älska!

 93. Profilbild för Maria Karlsson
  Maria Karlsson

  Fråga 1: X
  Fråga 2: 2

  Det vore helt fantastiskt att få ta med min sambo och våra två underbara döttrar till Nordic Sea Hotel!!!

 94. Profilbild för svea
  svea

  Fråga 1: X
  Fråga 2: 2

  Barn är det bästa som finns. Vi har fem barn, äldsta snart 9år. Tillsammans hittar vi på en massa skoj. Vi har så mycket glädje av varandra och det finns så mycket kärlek. Det vackraste som finns är när barnen också bryr sig om varandra. Som när lillasyster hängde knäveck högt uppe i trädet. Storebror stod nedanför med tårar i ögonen och stor klump i halsen och försökte få henne att komma ner då det är farligt att hänga upp och ner så högt uppe. Den kärleken…åååh. Låt mig ta dessa två och min man på en weekend till Stockholm. För att de är så fina, för att de ska få veta det.

 95. Profilbild för Marie
  Marie

  Fråga 1 = x
  Fråga 2 = 2

  Har fler år studerat och efter detta fått barn, betyder att plånboken inte varit speciellt tjock de senaste åren. Prio har inte varit hotellvistelser. Hann jobba något år innan vi nu i vintras fick vårat andra barn. Ekonomin har ännu inte repat sig och prio blir inte något lyx direkt. Även våran stora dotter (4 år)har efter syskonets nedkomst kännt sig lite osidosatt då mycket av vår tid går till den lilla.

  Varför vi nu skulle vilja vinna är för att vi skulle vilja känna oss lite lyxiga och lämna bort lill tjejen för att åka bara vi tre, som det var förr. Bara mysa med storasyster och ge henne 100% som det var förr.

 96. Profilbild för Och vinnaren är… | Cecilia Blankens

  […] Eva! Du vinner tävlingen och en natt på Nordic sea hotel med det härliga Ice kids-paketet. Maila mig så sätter jag dig i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *