Ni som varit gravida vet hur sjukt mycket man kan längta efter några glas vin och en babblig kväll med tjejkompisarna. Ja. Man kan förstås göra det där som gravid också (minus vinet då kanske) men det blir liksom inte samma sak. Man är lite tröttare. Nyktrare. Kanske aningens tråkigare. Sen är det ju ändå inte direkt det första man tänker på när man är på andra sidan, men nu så, när snart en månad gått – kändes det alldeles lysande att träffa upp ett alldeles fantastiskt gäng ladies hemma hos Issa igår. Vi lagade mat tillsammans och ja – äntligen var det läge för det där vinet. Så jäkla härligt att vara tillbaka alltså. Att vara lite sitt vanliga jag som har väldigt lite med bebisar, blöjor och graviditeter att göra egentligen.

Issa är ingen kolhydrat-lover direkt – och det var ändå hennes tur att hålla i kokboksklubben den här gången –  så menyn vi lagade blev en trerätters som inleddes med broccolisoppa, toppades med lasagne med skivad aubergine istället för pasta, och avslutades med en hemmagjord Bounty-variant. Gott som satan var det. Faktiskt.

B90A6632 IMG_9036

En är tydligen väldigt stolt över de där aubergineskivorna som bara skulle med på bild.B90A6637 Remy var förstås bjuden han med. Åkte runt bland alla famnar och fick så mycket kärlek och gos att han blev alldeles tyst. Och förfärligt nöjd.B90A6641Snackar väl något viktigt steg i matlagningsprocessen gissar jag. B90A6638Remy låg i ett litet hörn och myste för sig själv. Ett tag. Partybebis!

0 svar

 1. ser supertrevligt ut!! jättekonstig fråga men vad är det för napp Remy har? den ser lite ovanlig ut på nåt sätt?

  1. Det ser ut som en ”Soothie”, nappar utan latex som vi fick till vår lilla kille när han låg inne på barnsjukhuset efter ett kort andningsuppehåll. Sedan dess fungerar andra nappar dåligt eller inte alls, så ett tag var vi lite stressade över vad vi skulle ta oss till i fall att vi skulle tappa bort vår enda napp. Sen hittade vi den i typ världens bästa utförande:

   http://www.wubbanub.com/prod_lamb.html

   Mjukisdjuret gör att nappen inte trillar ut lika lätt & vår baby kunde redan för någon vecka sen (han är 6 veckor nu) krama om lammet & lugna sig själv med att hålla om öronen & benen. Så sött & hemskt praktiskt när du inte hela tiden behöver peta in nappen.

 2. Jag förstår dig helt! Min son är nu 8 månader och jag har fortfarande inte varit iväg och gjort något själv, bara jag. Borde nog det snart innan jag blir tokig 😉

 3. Härligt!
  Tips på god, vacker och nyttig mat, som man förstås kan varva med sina vanliga laster om man vill: Hanna Göranssons blogg http://hanna.metromode.se/ eller boken Friendly Food. Även Annika Sjöös bok med paleorecept (blogg finns hos Amelia) eller Åsa Falkmans blogg eller böcker, länk till blogg: http://56kilo.se/, har mycket nyttigt och enkelt, som kesoplättar, bananbröd, kakor utan gluten, desserter utan socker, smoothies, juicer etc. Säkert mycket nytt som en hälsosam familj kan prova!

 4. Min kommentar försvann visst (om den dyker upp så vet du varför det finns två), ville i alla fall tipsa om en av alla bloggar med nyttig och god mat, dessutom väldigt läckra foton: http://hanna.metromode.se/ Hon har även gett ut boken Friendly Food, recept utan socker, gluten och mjölk. Det finns massor av goda recept som kan passa en aktiv familj (och såklart kan man ju välja att lägga till några laster man har). Bra inspo finns på många ställen på nätet, jag har provat underbart bananbröd, kesoplättar, smoothie m.m.

 5. Minns precis hur det var. Härligt att lilla Remy fick mysa i så många famnar. Den sista bilden är ju bara så urgullig så jag dör…Remy bara ”hej här ligger jag inlindad och tittar…och lyssnar på massa tjejor som pratar”.

 6. Varför är det så viktigt att dricka vin? Höjer det självkänslan på något vis? Inte bra för bebis med tanke på att ALLT mamman äter och dricker återfinns i bröstmjölken. Tråkigt att vinet är viktigare än bebisens hälsa.

  1. Vin är härligt och en del av livet för många. Självklart ska en dricka ansvarsfullt men helt ärligt såna här bajsnödiga, dömande prettokommentarer vill jag inte läsa! föreslår att du börjar följa nån frikyrklig blogg som matchar ditt eget meningslösa liv så slipper du reta upp dig på ett glas vin en månad efter födsel.

  2. Äh, det är ju så lite att det knappt märks i bröstmjölken. Barnet tar inte skada av det! Det är väl klart att Cecilia inte tycker att vinet är viktigare än bebisens hälsa. Men hon vet väl att några glas vin under amning inte är ett dugg skadligt.

  3. Några glas vin innebär bröstmjölk med den svindlande alkholhalten av 0,1 promille. Det motsvarar att man trycker i sig filmjölk. Förmodligen får Remy ondare i magen av jordgubbar.

 7. Till Sara; jag tror att Cecilia är smart, klok och påläst nog att ta det beslutet själv. Givetvis med hänsyn till att det faktiskt inte är någon fara med ett glas vin. Enligt nya rekommendationer från svenska Livsmedelsverket; ”Forskningen visar att det inte innebär några medicinska risker för barnet om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar, motsvarande 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan. Den mängd alkohol som barnet får i sig med bröstmjölken är mycket liten och utgör inte någon hälsofara för barnet.”

  Dessutom bildar din egen kropp alkohol själv, helt naturligt. Finns även i bröstmjölk. I andra länder t ex Storbritannien säger läkarna att 1-2 glas vin i veckan går bra t o m under graviditeten! Säger inte att det är någon slags uppmaning att dricka dock 😉

 8. vi är nu tillbaks från Londonbesöket, nästa resa till A-dam/Berlin.
  bara +15 i LA (Venice beach) – inköp skor, några råd, please…sizes…

 9. Första gången i mitt liv som jag kommenterar på en blogg men jag är bara tvungen. Ammar en liten 4-månaders bäbis och tar mig ett glas vin ibland. Inga konstigheter. 🙂 Heja dig!!!

 10. […] det är klart att jag visste att någon skulle börja komma med snusförnuftiga kommentarer när jag skriver att det är för jäkla gott me…. Men jag måste upprepa för mig själv – att de allra, allra flesta som läser är alldeles […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *