Ingen kan stånka som en gravid kvinna i 40 graders värme

B90A3995Herrejesus vad varmt det är här just nu, jag smäller av! Jag stånkar och pustar och låter som om jag vore redo att föda på fläck – och längtar så att det gör ont tills den här värmeböljan är över. Ibland tänker jag att den kanske aldrig går över – och då känner jag paniken komma krypande.

Min syster är här och hälsar på, och det är förstås alldeles underbart. Idag åkte vi till gymmet en sväng (de har AC där!) och jag försöker ägna mig åt träningsformer som inte ger mig sammandragningar (de började i princip i samma sekund jag blev gravid den här gången) – att cykla funkar bra! Och att sitta på en sådan där pilatesboll och lyfta lätta vikter och skivstänger är heller inte dumt.

Mest av allt vill jag med de här raderna tipsa om denna fantastiska byxa som jag köpte på Weekday när jag var hemma i Sverige förra veckan. Jag är inte mycket för gravidkläder (fattar egentligen inte riktigt vitsen med dem? Jo, enstaka plagg och jeans kan kanske vara  bra att ha, men det där med att börja köpa en helt ny garderob tycker jag är ett märkligt påhitt) – men å andra sidan behöver man ju kläder som passar. Och som inte skaver eller stör. De här chinosbyxorna är inte gravidbyxor, men ändå de optimala gravidbyxorna. Med resår i midjan, bra vidd över ben och röv (ja, det tenderar ju att växa på rätt bra där under de här månaderna) och snygg kort ankellängd är de helt enkelt en dröm av komfort och coolness i ett och samma plagg – gravid eller ej – detta är ett pangköp i höst! I’m telling you. Har tyvärr inte så mycket mer info om dem än att de kommer från Weekdays egna märke och kostade 500 spänn om jag inte minns fel.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  Snygga!
  Jag som drar storlek 42/44 i icke-gravid-tillstånd kan meddela att gravidkläder är räddningen när man går upp 25 kilo och helt plötsligt är stor som en valross. Då funkar det inte att ”bara köpa vanliga kläder i en större storlek – modet är ju så bra just nu”…
  Så såna som jag tackar gudarna för byxor med mudd i stora storlekar! Kramen

  1. Profilbild för Caroline A
   Caroline A

   Och jag som har strl 44-46 och blev gravid… Huja. Inte lätt att hitta kläder alls. Det var svårt nog att hitta snygga kläder innan graviditeten, men nu är det nästan omöjligt. Vanliga kläder skaver och sitter allmänt obra. Så i mitt fall måste jag använda mammakläder (skittrist faktiskt, för utbudet är så tråkigt!). Jag skriver inte detta för att på något sätt förringa ditt supertips gällande brallorna, Cecilia, det var bara en reflektion från min sida gällande detta med kläder för gravida. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker du ser fab ut! 🙂

  2. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Nä, jag fattar! Och jag har gått upp tjugo kilo båda mina tidigare graviditeter så jag är inte heller typen som kan ”använda mina vanliga jeans och ha en gummisnodd runt knappen” – men ganska långt kommer man ändå med vanliga plagg. Trikåklänningar och tights mm brukar ju funka hyfsat bra även om man är modell större. Och generellt kan man väl säga att det är ett jäkla meck det här med kläder när man är gravid, tur att att man inte är elefant och håller på i åratal och bär runt på ungen.

 2. Profilbild för MC
  MC

  Åh herregud vad varmt!
  Sverige höll på att förgöra mig i sommar med sin fuktiga värme och det var ju bara runt 28 grader… Sov med kylklampar i sängen och en fuktig handduk som täcke.

  Håller med om att inte köpa ny garderob!
  Gravidjeans var sämsta köpet! Onödiga pengar på ett plagg man definitivt inte vill ha på sig sedan. Man ändrar ju kroppsform fram och tillbaka från vecka till vecka dessutom.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Det fina här till skillnad från Sverige är dock att alla byggnader (i stort sett) är utrustade med AC, så man får hålla sig inne helt enkelt. Fast det där med kylklampar i sängen…. gud så frestande det låter! Så jäkla skönt eller?

  2. Profilbild för MC
   MC

   Grymt skönt med kylklampar i sängen, stoppade in dem i ett kuddöverdrag och lade runt mig och moffade även in en mellan låren. 🙂

 3. Profilbild för Heléne

  Men tischan då?! Närbild på den tack, och info om var/hur man får tag i den – den ser ju helt fabulös ut! 🙂

 4. Profilbild för Lotta

  Hemskt med 40 graders värme! Sån värme är döjobbig när man inte är gravid så jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas när man ÄR gravid! Väldig schyssta brallor förresten, gravid eller ej. Har inte kollat så mycket på weekdays men det skulle man kanske ta och göra. I slutet av min graviditet köpte jag ett par riktigt snygga gravidbyxor med mudd som liksom slutade under magen. Jag använde dem även månaderna efter förlossningen. Med tröja utanpå kunde man inte se att där fanns en mudd och de var såå sköna!

 5. Profilbild för Annika

  Jojo, vanliga kläder kan ju funka för en del, men med en megastor mage som också satt långt ned var det inte tal om att få plats i vanliga kläder längre än till v 17-18 här.
  Koftan var dock ett ovärderligt plagg som gravid och det går att använda vilken sort som helst så länge du inte behöver knäppa den.

 6. Profilbild för Sara
  Sara

  Köpte ett par byxor från masai efter att ha blivit snittad, kunde inte ha något som tryckte på magen (för den blir man ju inte av med så fort) eller såret. Helt gudomligt mjuka byxor, mjuk mudd som täcker mage, funkar även under graviditet samt mudden kan vikas ned när mamma-magen minskar. Känner mig mkt stylish i dem, de har snyggt fall och lite haremstuk. Såna allround-kläder gillas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *