Eftersom Per har mansförkylning (som nu också gått till attack mot magen) fick hon som bara har en vanlig förkylning att tampas med ta med de två små livliga barnen till affären för att fylla upp det tomma kylskåpet med lite att äta.

Att handla ensam med två jetlaggade och trötta barn när man själv känner sig risig är… lite småsvettigt ser man framför sig. Men. Räddningen blev prototypen av selen som jag och Camilla håller på att ta fram tillsammans med er läsare för In the pocket baby. I vanliga fall är det en ren mardröm att handla med Rio. Säga vad man vill om ettåringar, de är gulliga, roliga och allt det där – men de är också jävligt dumdristiga. Att ha henne i kundvagnen är alltid något som slutar med arga tjut. Från hennes sida. Jag sätter henne i det där sätet man fäller ut  i fram. Efter tio sekunder ställer hon sig upp. Jag lirkar ner henne. Hon blir råförbannad. Gastar och låter. Och ställer sig upp. Och så håller vi på så där och inget vettigt blir handlat och mamman blir svettig och bebisen på kass humör. Men med den här selen på såg jag till att spänna fast henne ordentligt i vagnens sidor. Höll remmarna korta så att hon inte hade en chans att röra sig uppåt. Hon försökte så klart, men när hon märkte att det inte gick, accepterade hon tyst läget och vi kunde ta oss igenom hela affären och storhandla helt bråkfritt. Bråkfritt var det. Men inte för den sakens skull dramafritt. Tjejerna blev himla törstiga mitt i någonstans, och för att hålla lugnet knäckte jag en sådan där förpackning med tre ”Festisar” (ja ja, det hette något annat förstås, men ni fattar). Då fick Bonnie, moralens väktare nummer ett, storpanik. MAMMA! DU HAR INTE BETALAT! Blicken flackade. Oron kröp i hennes kropp. Vad hade hennes mamma gjort? Det här var verkligen inte okej. Men rådig som hon är hade hon förstås snabbt en plan. VI GÖMMER OSS MAMMA! VI MÅSTE GÖMMA OSS NU NÄR DU HAR ÖPPNAT PAKETET UTAN ATT BETALA! (just det här med att inte betala för sig verkar vara en särskilt öm tå. Härom kvällen berättade jag en saga om sälen Sälis (ett gosedjur) som var på ICA och smaskade i sig korv och vindruvor utan att betala. För han var liten och visste inte att man var tvungen att göra det. När sagan var över var Bonnie knäpptyst och spänd. Sedan började hon gråta. Det här med Sälis snatterier var det värsta hon hade hört. Hon kunde inte ta in att han verkligen gjort så – och att han smaskat nöjt dessutom! Det var verkligen inte okej. Hon grät otröstligt fastän jag berättade om sagan och korrigerade både det där med betalningen och smaskandet i flera versioner. Vi har inte pratat om ämnet Sälis sedan dess, och jag har märkt att han inte fått sova med henne i sängen de senaste veckorna.)

Hur som helst. Jag fick lugna Bonnie och berätta att så klart skulle vi betala festisarna. Man fick göra så här i nödfall om man var mamma till två jättetörstiga barn. Vi behövde inte gömma oss. Och vi skulle betala. Vid kassan stod hon sedan och övervakade noggrannt så att jag verkligen berättade om varför det låg tomma drickaförpackningar i vagnen, och sedan kunde hon pusta ut. Älskade lilla unge.

0 svar

 1. Åh, underbara unge! =) Jag läser om Rio i affären med ett leende på läpparna, går just nu igenom precis samma scenario varje gång vi ska handla. Den där selen skulle sitta fint… Nödlösningen är att sätta ner henne i själva kundvagnen med risk för äggens tillstånd.

 2. Vilken otroligt bra uppfinning den där selen verkar vara!! Går den att köpa i framtiden? och isf var? Vad sööööt Bonnie är och då klok!! och vad lik Bonnie Rio är i profil, som en liten kopia!! Ha det skönt i Miami, jag är grymt avundsjuk…Sout Beach går inte av för hackor!!

 3. Hii hiii goa ungar :))

  Kan du inte fixa att man kan”gilla” bloggen sånan får uppdateringar på fb när du gör nya inlägg? ( sett att anine bing och Laila har så på sina bloggar)

  Tack för en bra blogg med en massa blandning :))

  Kram

 4. ett ständigt problem med barn som inte vill sitta. är livrädd för att min lilla ska ramla i backen när man tittar bort. men gissa om jag blev glad idag när jag var på ikea, de hade ett bälte i sittdelen på kundvagnen! vet inte om det är nytt eller om jag inte uppmärksammat det tidigare men helt suveränt var det.

  Men kommer absolut köpa ett sele när det kommer ut, har sagt att det till min bvc-sköterska som bara fnyser och säger 70-talsfasoner. suck.

 5. Vad mysigt det ser ut ändå. Utbudet i en amerikansk matvarubutik är ju rena rama himmelriket. Kan gå i timmar i dessa butiker 🙂

  I kundvagnen sitter vår lilla fortfarande still. Det är som att hon inte kommit på att den kan man ju oxå ta sig ur. Allt annat tar hon sig ur. På dagis har de, efter de informerat oss, selat fast henne i matstolen då hennes hyss inte är bra influenser för de andra barnen. Hehehe så selen verkar ju bra 🙂

 6. Hej Cecilia!
  Helt underbart att befinna sig på South Beach! Firade julen 2010 där o vill snart tillbaka.
  Du ska få mitt allra bästa mascaratips! I vanlig mataffär/ CVS/ Walgreens hittar du make upmärket Cover Girl. Leta upp mascaran VOLUMEExact (vanlig vattenlöslig) i färgen Very Black (tuben är röd) och du kommer att älska den för alltid. Det finns ingen bättre mascara och jag är så ledsen för att det inte går att få tag på Cover Girl på den här sidan av Atlanten. Mascaran sitter perfekt hela dagen och glider av med ljummet vatten. Du kommer inte att bli besviken 🙂
  Lisa

 7. Kan tipsa om Trader Joe’s eller Whole Food Markets , Mothers market. Super trevliga matbutiker med lite mer jord till bord koncept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *