Bild_inlagg1_dam_ny

Vit blus – Warehouse,  Byxor – HOPE, Svarta pumps – Rizzo, Örhängen – Thomas Sabo, Kappa – Warehouse, Röda handskar – Rizzo, Svart väska – Tiger

Vi har en ny samarbetspartner här i bloggen – Täby Centrum – ett härligt köpcentrum ett stenkast utanför Stockholm, med en uppsjö bra butiker: Allt från Apple till Sephora, andra kedjor och mindre små butiker med personligt urval – och utöver det, ett stort urval av restauranger! Mycket härligt upplägg att inleda med butiksruntcruisning och avsluta med en härlig middag. Hur som helst, tillsammans vill vi stå för en smula inspiration till höstsäsongens eventuella garderobsuppdateringar i ett par blogginlägg framöver. Oftast är man ju rätt så bra grundkittad – men de där detaljerna som lyfter och gör det lilla extra, eller basplaggen som räddar dig från vardags va-fan-ska-jag-ha-på-mig-kläd-kris kan ju ibland vara läge att se över.

Först ut: En dressad vardagslook, på damsidan inspirerad av Miranda Kerr som jag tycker alltid sätter den så jäkla snyggt! Det där att lägga till din favoritaccentfärg på skor eller accessoarer är ju historiens äldsta – och bästa! – knep till en personlig look. Sedan kan man klä sig hur basic eller classy man vill där emellan. På så sätt kan du också slimma garderoben och se till att plaggen du har är sådana du verkligen använder. En svart byxa och en vit blus (grrr, hatord, men ”skjorta” är ju ändå något helt annat. Skulle vilja få vara svengelsk och använda ordet ”shirt” men det vore väl ändå löjligt) är inte alls så tråkigt som det låter – snarare sofistikerat och feminint på ett kraftfullt sätt om ni förstår vad jag menar? Men satsa på bra modeller som verkligen sitter som de ska – och våga ta ut svängarna i detaljerna i stället.  Jag kan tycka att den lite mer dressade businesslooken kan vara helt otroligt intressant (även om  jag vet att ni är många som måste ha klackar och kavaj hela dagarna som inte håller med) om man vågar lita på att accessoarerna sätter tonen för helheten så att säga.

Samma sak gäller förstås för män med samma klädkod. Jag var i Italien nyss och kunde inte sluta glo på och inspireras av de italienska männens fullkomligt geniala sätt att hela tiden lyckas uppdatera kostymlooken och göra den modern och smart. Lite som nedan!

Bild_ inlägg1_herr

Byxor – TIGER, Jacka – TIGER, Skjorta – MQ, Tröja – HOPE, Väska – MQ, Slips – GANT, Skor – Filippa K,
Klocka – GANT

Mer om  alla kläder och Täby Centrum hittar du på deras hemsida. Du kan också följa dem på instagram @tabycentrum och på Facebook.

0 svar

  1. Åh, det skall blir så mysigt att börja köpa höstkläder! Täby har verkligen blivit en fantastisk galleria!! Men det var lite varning på att gå vilse i början, det är ju så stort!!
    Tack för inspo, hoppas det kommer mer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *