IMG_9359 IMG_9344

Igår var jag tillsammans med min nya korta frippa, några av mina bästa vänner som är här och hälsar på, han jag är kär i på en runda på stan. Första stoppet: Cafe Stella vid Sunset Junction, sedan Aces takbar i Downtown och avslutningsvis, midnattssen middag på Osteria Mozza (och här måste ni äta om ni är i stan – OTROLIG italiensk mat).

Får nog göra ett eget inlägg om det här med att klippa kort, för det har sannerligen varit en lång process (vilket i sig är så sjukt märkligt för ”det växer ju ut” som alla påhejare som själva aldrig skulle våga klippa sig alltid säger – så  så stor grej är det egentligen inte, ändå är det det) – men jag tror jag gillar det och framför allt känns det spännande att känna sig helt ny liksom. Och med Jennifer Lawrence, Sienna Miller och Michelle Williams som förebilder gjorde jag det till slut bara. Helt ”klipp av skiten!”-stöddig.

Skjorta Equioment, byxor Rodebjer, Skor Acne och en gammal Burnerry-kappa som jag second hand-fyndade på Myrorna och sydde om en aning för säkert tio år sedan.

0 svar

 1. Jaa att våga klippa sig kort är så jävla stort att det kräver, minst, ett helt eget inlägg. Med massor av bilder. Och ventilerande. Det ser såå snyggt ut! Vad modig du är!

 2. Mera bilder! Svårt att se på de bilder du lagt upp nu men ser lite tantigt ut. Trodde du skulle välja något mer rufsigt och tufft! Lägg upp mer bilder så man ser bättre! Mycket tufft gjort! Hade aldrig fixat att göra det men du lever ju LA livet fullt ut så antar att du enkelt kan sätta i extensions om du inte vill ha kort längre…

  1. Alltså vilken kommentar. Så passivt otrevlig. Och en lite ”tuff och ruffsig” frisyr känns om något tantigt.

  2. @ Marie

   Hur gammal är du? Troligen för gammal för att ha idoler du måste försvara iallafall…. Ängsligt och osäkert är bara förnamnet. Och jo! Både frisyren och hela stilen är tantig. Jättetantig.

  3. @Lisa och hur gammal är du själv som trycker ner andra människor och kommenterar något som du inte skulle våga säga till personen om du mötte henne irl. Väx upp!

  4. Jag är 31 och har inga idoler i den bemärkelsen. Förstår inte vad min ålder har med det att göra men jag anser mig ha rätten att reagera när människor beter illa och är obefogat otrevliga mot andra. Vet inte om jag vill kalla det ängsligt eller osäkert. Att vara otrevlig, dryg och elak angående någon annans utseende tyder på dock på just det, ängslighet och osäkerhet.

  5. Marie: skrev just ett långt inlägg som försvann att min kommentar verkligen inte var menad elak: jag tycker verkligen att Cissi är modig men jag hade helt enkelt förväntat mig en annan frisör! Men jag vill se mer bilder! Svårt att se exakt från dessa! Dock är det lite deppigt att om man säger något annat än det som total-hyllar så blir man kallad bitch här! Så trist!!!

  6. Hej Milanobo! Jag tror det handlar om att just personers utseende ska man vara försiktig med att uttala sig om. Får du själv energi av att läsa att din frisyr ser lite tantig ut? Jag tycker man ska skicka ut bra energi i världen, annars kan man behålla sina åsikter för sig själv. Handlar det däremot att man är av olika uppfattning om något som inte rör en persons utseende, då är jag helt med att man får vädra sina åsikter öppet men fortfarande bra om man försöker undvika såra en annan människa. Mvh Anna

  7. Tråkigt, och farligt, om man bara omger sig med osäkra ”jasägare”. Jag vill omge mig med ärliga människor som vågar ge både ris och ros. Men man är väl olika och så får det vara.

  8. Exakt så Anna! Jag tycker bara man ska vara försiktig med den typen av kommentarer gällande andras utseende, milanobo. Även fast du inte menade illa så blir det liksom nedbrytande och inte ett dugg konstruktivt. Utöver att negativa kommentarer om andras utseende är tråkiga och onödiga så bidrar de även till generell negativ utseendehets och fixering hos kvinnor vilket faktiskt är ett stort samhällsproblem med stora konsekvenser. MEN man behöver inte vara en osäker ja-sägare för det Lisa. Jag menar bara att man bör vara tyst om någon ser ut på ett sätt som man tycker är mindre attraktivt. Vad gäller andra saker, åsikter, uttalanden, ställningstaganden, konsumtionsvanor, etc är jag helt och hållet för diskussion och jag tycker oftast det är bra att folk vädrar sina åsikter. Som tex i denna diskussion.

  9. @ Marie

   Fast det där stämmer ju inte här! Inga andra åsikter tillåts, varken vad gäller miljö, ekonomi, barnuppfostran etc. Blir samma fenomen här som på M. Graafs blogg, ett fåtal ”körvar” och jasägare som blir kvar bara. Så tråååkigt. Alla normala människor (som inte vill vara sektmedlem) tröttnar ju.

  10. Så kanske det är Lisa, jag vet inte. Kan inte stå till svars för det.. Jag menade bara exakt det jag precis skrev.

 3. yeay!

  ja – visst är det en härlig känsla. 🙂 att man kan inte är en staty utan kan forma om sig. flytta till andra sidan jorden. klippa kort hår. byta stil. lyssna på ny musik. börja träna och orka springa en mil. jag är helt hög på allt jag vågat göra sista året som jag inte vågat innan. säger bara H E J A!

 4. Ser skitsnyggt ut ju!! Kul! Älskar kort hår och haft som du eller pixiekort långa perioder.. Saknar det! Har långt endast pga att jag tröttnade på att hålla efter den korta frisyren. Men att klippa håret riktigt kort med kort nacke och allt är alltid en chock första gången, det tar tid att känna igen sig, lära sig styla och vänja sig men sen är det megaskönt!

 5. Nu är du en fashionista på riktigt! Så snyggt! Så coolt! Så läckert! Du är en trendsättare med den långa men ändå raka luggen, feminina polisongerna och perfekta nacklängden. Perfekt!!

 6. Haha, jo du har så rätt det där om att alla som ropar ”de växer ju uuut” oftast kanske inte vågar ta steget själva. Ligger verkligen en sanning i det. Hur som helst så är du så grymt snygg i ditt nya hår. Tappar andan lite. Älskar outfiten också.

 7. Åh sån härlig frisyr! Jag klippte av mig lååång lockigt hår, nedanför bhbandet, och har nu en lugg och väldigt kort i nacken. Älskar det, det bästa jag gjort (utseendemässigt). Lätt att fixa, jag har en frisyr o inte bara långt hår liksom, jag klipptes liksom fram av frisyren. Hoppas du trivs, för mig tog det tid att vänja sig utan det svepande håret…
  Nu blir jag sugen på ngt liknande dock!

 8. Heja heja!!!! Modigt att våga!!! Och du blev skitsnygg i den här frisyren Cecilia!!! Jag gjorde samma sak för några år sedan, gick från halvmeterslångt hår till kort page, och sen strax därefter till en riktigt kort frisyr. Frissan trodde knappt sina öron, hon var mer nervös än vad jag var när de långa lockarna rök, men som du säger, det finns en enorm frihet i det kaxiga att bara kasta sig ut, våga, inte tänka så mycket, bara köra. Själv tyckte jag det var jobbigt med en kort frisyr, styling för mig funkar bäst om den innehåller hårband och det tillät inte direkt mina 3-centimeterståtar. Men även 3centimeterståtar växer ut, nu har jag halvlångt hår igen vilket inte är ett dugg så kaxigt och coolt som min korta frisyr var, men helt enkelt mer JAG. Om jag ångrar att jag klippte mig?! Icke ett dugg!!! Lever fortfarande på frihetskänslan i att jag vågade och försöker använda den längtan i fler beslut. Tänk att lite hår kan kännas så stort och modigt att göra sig av med, som sagt det växer ju trots allt ut!!!

 9. […] Cecilia Blankens har klippt håret kort (snyggt såklart!) och jag kanske kastar bengaler i glashus nu men: när jag ibland beklagar mig lite över att det är lite meckigt med kort hår pga frisyrfix, är de som då berömmer den korta frisyren till tusen oftast tjejer – med långt hår. ”Du är suuuuuuperfin i kort hår”, ”jag skulle också ha kort hår om det inte var för att jag inte passar i det/har för tunt/lockigt/tjockt/rakt hår”. Analys på det? […]

 10. Men shit alltså vad snygg du blev i kort hår!
  Coolt, kaxigt men ändå feminint. Perfekt!!!
  Jag är en av dom som tyckte att du skulle klippa kort för jag trodde det skulle lyfta dig, det är så härligt när man har rätt!! 😉

 11. Hej Cecilia
  Om du kikar lite upp…. samma sida…. ser du medetsamma
  vilken frisyr du passar bäst i.!
  Detta är min personliga åsikt.
  Du har ett sådant sött litet face,som ska svepas om av
  längder.
  Kram Louise

 12. Yeah, fasen vad SNYGGT! Färg också? Väldigt sugen själv nu, tiden bokad. För mig står valet vid lugg eller ej. Stooora val (ironi). Mer bilder också på the do.

 13. Jättesnyggt! Jag är så tacksam för er som klipper kort och ger mig inspiration till korta frisyrer tills att mitt eget hår har växt ut igen. Detta gör att det ofrivilliga korta känns lite bättre.

 14. Idag har jag också klipp mig, typ som du klippte dig först. Men vem vet – om typ 3 v klipper jag kanske lite till. Sååå härligt & jag känner mig ascool. Tack för inspirationen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *