Jaså DÄR är du!

I lördags när vi skulle i väg till Junibacken försvann mina nycklar. Jag hade satt dem i dörren, Per skulle bara in och fixa nån sista grej sen var det verkligen hög tid att dra. Om det inte var för att jag också glömt nåt och måste in en andra sväng för att plocka med en extra fleece. Sen var det något mer Per missat att få med sig så efter det blev en tredje tur in i huset. Sen kanske en fjärde, jag minns inte riktigt. När vi kom hem igen och skulle låsa upp var mina nycklar borta (men Per hade sina så vi kunde tack och lov ta oss in ändå). Puts väck. Och när vi försökte backtracka vad som hänt innan vi åkte kunde ingen av oss minnas vem som låst vilka dörrar med vilka nycklar. Det var en enda minnesröra alltihop. Märkligt ändå. Nycklarna hade ju suttit i dörren? Så vi letade överallt. På alla de där konstiga ställena där nycklar brukar hamna nu för tiden. Vi letade i skostället. I verktygslådan. I brevlådan. Under hallmattan. I badrumsskåpet. I skötväskan. Bland kastrullerna. Överallt! På alla möjliga och omöjliga ställen. Självklart letade vi också i min handväska, där de borde vara. Den letade vi igenom tre, fyra gånger var. Theresa och Patrik som var och hälsade på i helgen letade också. Men nycklarna var verkligen borta. Hade vi tappat dem på Junibacken? Jag hade så smått börjat acceptera att mitt lilla Louis Vuitton-case med knippan aldrig skulle komma tillbaka, när plötsligt i morse, i bilen på väg in till stan. Vad är det det där? I väskan (den som vi letat igenom, letat igenom igen och igen och igen)? NYCKLARNA! Hur fan är det möjligt?

Är det inte alltid så här nu för tiden? Man letar hysteriskt efter nappar, nycklar, mobiler, väskor, blöjor, skötväskor, nappflaskor, nallar, filtar – jämt! Alltid är det nåt som är borta. Det är så klart frestande att skylla på husets tvååring. Att det skulle vara hon som går och gömmer grejerna för oss. Men jag tror inte att det är så. Jag tror helt enkelt att vi (och då menar jag inte bara vi som i vår familj, utan vi småbarnsfamiljer) har för mycket att tänka på. För mycket att hålla ordning på. För mycket som måste organiseras och planeras. Våra hjärnor pallar helt enkelt inte, räcker inte till. Så vi börjar göra saker, typ lägga nycklar i badrumsskåpet och nappar i tvättmaskinen utan att vi ens är medvetna om det. Saker och ting bara hamnar på ställen för att vi är fullt upptagna med bajsblöjor och middagsplanering. Och kanske är det frustrationen över att alltid leta efter något som gör oss till så dåliga letare? Man ger liksom upp och rafs-rafs-rafs-letar utan att egentligen kolla, eftersom man överilat bestämt sig för att det är kört, NEJ – nu är DEN borta också – och med den inställningen blir man världens sämsta letare och hittar så klart ingenting. Inte ens en nyckelknippan fick oss att vända upp och ner på hela huset och båda bilarna, men som sen låg precis där den skulle ligga.


Publicerat

i

av

Kommentarer

 1. Profilbild för Ninis
  Ninis

  Kan ju bara säga att det är ungefär exakt likadant hemma hos oss. Först en första tur ut, sen glömde jag nagot, in igen, och sen glömde vi solkrämen till lillan, in igen, sen mina solglasögon. Etc. Jag tror, lätt, utan att överdriva att vi kan räkna ca 4 in och utgangar varje gang vi ska ut, och 95 % av dessa ggr sa är det nagot vi aldrig hittar. Det är sa sjukt frustrerande. Senast hittade jag nycklarna till huset vi lanat ca 1 timme innan flyget gick i skräppasen som vi gatt igenom 4 ggr innan. Da var det klart 2-aringen som var skyldig. Men sa är det inte alltid, oftast âr det faktiskt en av oss tva vuxna….

 2. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Det finnes knapt noe verre enn å lete! Tror ikke jeg kan komme på noe som gjør meg mer sint enn det å lete?! Og med to små, så gjør man det typ HELE TIDEN! I et forsøk på å unngå den konstante på leting tilværelsen, så rydder man jo også ganske jevnt og trutt. Det er jo heller ikke akkurat noen humørhøyare, så hvis noen har noen hotte tips til hvordan man enkelt kan unngå at ting og tang på mystisk vis forsvinner i ett sett, så mottas de med den største takk! En erfaring har jeg i hvert fall gjort meg; små plagg, av typen lue, votter, sokker, halser og skjerf, bør absolutt ikke ha nøytrale farger som mørkeblått eller svart. Da forsvinner de inn i massene, for senere aldri å dukke opp igjen….. Det blir litt hummer og kanari og oppkledningen ser klovneaktig ut, men glade og sterke farger og mønstre, på de små plaggene, det minsker risikoen for borttappning!

 3. Profilbild för Karolina
  Karolina

  Jodå, stämmer så fint så. Har vänt upp och ner och ut och in på min datorväska minst tio gånger för jag kunde inte hitta min bankdosa och jag var nästan alldeles säker på att den skulle ligga där. Icke sa nicke, jag hittade den inte. Vad hände igår när jag liksom bara stack ner handen i datorväskan för att plocka upp en grej…jo då får jag upp bankdosan! Huuuuur i hela friden?

 4. Profilbild för Ika Ramel
  Ika Ramel

  gick runt och letade efter min sons snutte 15 min på dagis idag. kan bara inte åka hem utan den! blev extra stressad av att jag hade en sovande bebis som satt kvar i bilen och väntade på oss… och sen låg den såklart på hyllan vid hans krok, precis där den skulle, bara lite bakom en tröja så den inte syntes perfekt från början. amningskoma?

 5. Profilbild för Elin
  Elin

  Åh vad roligt! Sådär är det jämt hos oss, och innan jag fick barn hade jag tokkoll på var grejerna var! Det värsta är att jag börjat göra likadant på jobbet, glömmer allt jag ska ta med mig , tappar bort nycklar osv… kan det vara sömnbristen?

 6. Profilbild för Lina

  Haha, Copy paste var det här i helgen men då var det plånboken som hade fått fötter. Ve och fasa, letade på allvar igenom min handväska 4 gånger (och skorna, toaletten, byrålådan och ja allt annat) och sedan 5 gången jag sprang in igen och barnen tjurade i baksätet och D trummade på ratten, då ligger den där fullt synlig i handväskan…HUR? Kram Lina

 7. Profilbild för ML
  ML

  Mitt i prick! Å vad jag gillar din blogg!

 8. Profilbild för Ewa

  ….man behöver inte vara småbarnsmamma för att ha det såhär. Vi är bara jag och min sambo och jag har varit med om samma grej ett antal gånger. Fast jag tror att det är väskan som är boven i dramat. Den håller nycklarna/mobilen/solglasögona/vad man nu blivit av med gisslan i någon dag, sen spottar den ut prylen igen. Bara: TA-TAA, här var dem, gud vad kass du är på att leta! Och så sitter man som en idiot och fattar ingenting… för man HAR ju letat.

 9. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Ha ha ha! Du beskriver vårt kaos på pricken. Man blir verkligen galen av allt springande och letande fram och tillbaka. Trodde det var vi som är oorganiserade men det verkar alltså vara ett mer utbrett problem. Undrar när/om det går över och man får koll på grejerna igen…

 10. Profilbild för Veronica

  Ja du, vad ska man säga… Jag har tappat bort en matlåda i handväskan en gång. Ringde hem och sa till maken att han fick ställa in maten i kylen igen eftersom jag måste glömt den hemma.
  Nästa gång jag skulle ha nåt i väskan hittade jag – matlådan…

 11. Profilbild för Anna

  Nu ska jag ge ett jattebra tips, som jag egentligen har stiulit fran min pappa: Nar min lillasyster var liten, ungefar i Bonnies alder, sa utnamnde pappa henne till ’varldens basta letare’, med resultatet att sa fort ngt var borta sa bad vi henne leta efter det for ’du ar ju sa duktig och hittar alltid allt’, och pa det sattet sa gjorde hon det ocksa, for som utnamnd ’varldens basta letare i familjen’ sa letade hon med en iver och noggranhet sallan skadad:) Hon var sakert inte battre pa att hitta saker an ngn annan egentligen, men hon trodde att hon var det, och det gjorde hela skillnaden. Och dte basta av allt var att man slapp leta sjalv. Sa mitt tips ar att ni utnamner Bonnie till ’varldens basta letare’ nu, sa finns det en god chans att hon ocksa kommer att bli det!

 12. Profilbild för Berit
  Berit

  Tack Cissan och ni andra som kommenterat! Jag visste det egentligen men nu har jag bevis för att det inte bara är för mej sånt händer! Och vi som är på den här sidan är ju kloka och intelligenta så det beror INTE på oss, nää helt klart är det ju grejerna som lurar och manipulerar oss! Jäklar va skönt att få det bekräftat!
  Ha det så gott allihop!

 13. Profilbild för Amelie
  Amelie

  Detta låter flummigt… men! Jag är övertygad om att saker kan gå in i en annan dimension för att några dagar eller år senare dyka upp just som att inget har hänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *