Bebis på jobbet

I morse ville Rio inte ha frukost. Hon hade inte feber och visade inga andra sjukdomssymptom heller. Förutom att hon bara ville sitta i knät och gosa istället för att kuta runt i 190 och fixa med alla sina projekt som hon brukar göra. Det verkade liksom vara nåt på gång.

Så hon fick följa med mig till jobbet i stället för att gå till dagmamman. Det är så fantastiskt skönt att arbeta på ett ställe och med folk som har full förståelse för… barn. Och barnsituationer som kan uppstå när man minst anar det. När kollegorna också behöver hämta på dagis när det börjar bli eftermiddag och vet att det är jobbet man gör som räknas, snarare än timmarna man sitter vid sitt skrivbord. Tänk om alla arbetsplatser kunde vara sådana? Tänk om alla arbetsplatser kunde vara utrustade med två lådor med leksaker för de där dagarna när barnen av olika anledningar behöver hänga med en sväng till jobbet? Vore inte det sympatiskt? På min mans arbetsplats har en av toaletterna ett skötbord. Sånt känns också trevligt.

Och med detta menar jag naturligtvis inte jag tycker att sjuka barn ska släpas med till jobbet, eller att man bör hänga på jobbet under sin föräldraledighet med en liten blöjbebis. Jag tycker bara om företag som är positivt inställda till barn. Som fattar att flexibilitet gör livet för oss som både jobbar och är småbarnsföräldrar så väldigt, väldigt mycket lättare.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Cecilia

  Bra med förstående kollegor 🙂
  Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att du flyttat till Norge.Närmare bestämt till Eidfjord.Men med tanke på att du inte gjort det så måste det vara din tvilling som bor här 🙂.

 2. Profilbild för Elin
  Elin

  Rio får verkligen ha din snordyra och supersnygga sjal som snuttefilt. Älskart!!!

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  Om man ska få ha barn med sig på jobbet så tycker jag absolut också att man borde få ha hund mer sig. Alla företag borde vara mer öppna för hundar på jobbet, det skapar kontakt och trygghet och glädje för många. Jag tycker inte alls om tanken med barn på jobbet, det skulle störa enormt samt att man förväntas kommentera dem eller på något sätt uppmärksamma dem. Men om man också kunde få ha hund på jobbet så skulle jag gå med på det. En stor lekplats för allt och alla. Med det sagt så är du grym Cecilia.

 4. Profilbild för Rosie
  Rosie

  Kära Anna,
  Det är väldigt få mänskor som är allergiska mot barn (irriterade, jo; men allergiska, nej). Däremot är vi rätt många som är allergiska mot hundar.

 5. Profilbild för Lina
  Lina

  Anna:

  Om du tog hund med till mitt jobb så skulle du få stå ut med att jag stod och nös dig i ansiktet nonstop också! Atjoooo!!!!

 6. Profilbild för Frida

  Ja!! Hade varit så bra om fler arbetsplatser fungerat så.

 7. Profilbild för Stadstjej blir Lantlolla

  Fantastiskt det låter!
  Själv blev jag ”sparkad” när jag skulle komma tillbaka från föräldraledigheten till företaget jag jobbat på i över fem år. Anledning – de fick reda på att jag ville skaffa ett barn till.
  Nu är jag lyckligt gravid men arbetslös.
  Och inte hjälpte det att jag var med i facket (alla pratar om att man är så säker under föräldraledigheten). De köpte bara ut mig. Men hade jag inte varit med i facket hade jag inte ens blivit utköpt utan bara kickad.
  Efter att detta hänt mig har jag mött flera mammor som varit med om liknande senario, tråkigt och skrämmande.
  Är tyvärr ganska vanligt.
  Därför extra kredd till företag med förståelse!
  /Hanna

 8. Profilbild för Gabriella
  Gabriella

  Så skönt! Jobbar också på ett jättebra företag där man kan ta med barnen om det kniper. Som en av ägarna sa ”antingen har folk barn eller så skaffar dom det, inget mer med det”

  Inte förväntar jag mig att mina barn sak ”uppmärksammas” om dom är med, lika lite som jag tycker att hunden ska uppmärksamams dom gånger han är med. Dock verkar dom flesta tycka om barn även på arbetet i lagoma doser.

 9. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Vad kostar hennes snuttefilt?

 10. Profilbild för Lina
  Lina

  Så söt hon är med ”sin” filt 😉

 11. Profilbild för AnnSofi
  AnnSofi

  Å så bra! Själv jobbar jag på bank och hos oss är det nåt fult att ha barn. Då får man ingen löneökning pga att man vabbar. Man får inte heller chans att avancera, det får enbart singelkillar göra. Jag är så ilsken att jag hela tiden söker nya jobb. Håll tummarna 🙂 läser din blogg varje dag och det sätter pigg på vardagen tycker jag!

 12. Profilbild för Anna

  Vi var på hotell i Piteå och där hade herrtoaletten i lobbyn skötbord men inte damernas. Det tyckte jag var fint (även om det kunde funnits på båda) att hon kunde få sitta kvar och dricka kaffe, medans han bytte blöja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *