Nu när vi varit så duktiga och fått upp träningsångan gäller det som sagt att inte släppa taget. Joggingskorna får stå framme! Jag har ett par såna där Nike Plus-skor, innan jag blev gravid igen joggade jag med dem, man lägger en liten grunka i skon som sedan ”pratar” med en annan grunka i din Ipod eller Iphone, sen laddar man in alltihop i datorn och ser hur långt och hur snabbt man sprungit. Två problem bara. Jag hade lite svårt att kalibrera den efter min steglängd (fast det var nog bara jag som inte fattade hur man gjorde), men vad värre är; den är borta! Försvann nog i flytten och går bara inte att finna någonstans.

Så nu har jag en fråga till er vana joggare: fins det någon jogging-app eller liknande ni kan rekommendera? Eller är Nike plus-grejen den bästa? Ska jag helt enkelt skaffa en ny?

Jag vill veta hur långt och hur snabbt jag sprungit, och så vill jag kunna ladda upp mina resultat och spara och jämföra. Och det kanske man kan göra bara med telefonen som hjälp?

0 svar

 1. Den nya Nike Plus-appen till iphone ska fungera precis som med det lilla ”chippet”, bara att man slipper chippet, vad jag förstår. I den appen ska det även finnas möjlighet att spara intervalltidtagning och liknande.

  Mycken lycka!

 2. Jepp, som Caroline skriver. Sen finns RunKeeper också som funkar fint. Båda går på din gps-position istället för att mäta steglängd.

 3. Du kan även köpa en Garmin Forerunner som du har på armen, jättenöjd med min! Jag har en i modellen 305.

 4. Kan rekommendera Runkeeper, finns som app till Iphonen, mäter hur långt du springit med hjälp av GPS. Den håller koll på din hastighet och du kan se en karta efter var du sprang och hur du sprang per km osv osv. Enkel och lättanvänd och du kan lyssna på musik samtidigt!
  Tack för en toppenbra blogg!
  /Maria

 5. Hej, hoppas semestern har varit underbar. Jag tycker att runkeeper fungerar utmärkt. Jag använder den både när jag promenerar och joggar. Extra roligt blir det på grund av kartan som ritas upp under tiden man springer, tycker jag. Må gott!

 6. RunKeeper är super!! Ladda ner till din iPhone. Där ser du sedan all statistik. Hur långt, hur snabbt, vilken tid, var du springer, kalorier osv. Dessutom är den jätte lätt att förstå sig på, vilket jag gillar. Och den är gratis. Du kan även se all statistik i din dator. Rekommenderas verkligen!!!

  Tack för en bra blogg!

  Hälsningar Frida

 7. Som tidigare kommentarer vill även jag tipsa om Nike+ appen. Funkar hur bra som helst. Bara att köra igång och när du är klar kan du se hur långt, hur snabbt, hur många kalorier, var du har sprungit osv. Laddas direkt upp på din Nike+ sida. Behöver inte kalibreras heller eftersom den går på GPS (tror jag) Som sagt, hur bra som helst!

 8. Åh, precis vad jag inte visste att jag behövde veta!

  jag är nybliven I-phoneägare men har inte ens tänkt att man kunde ta hem jogging-appar utan har varit helt inställd på att behöva köpa en svindyr pulsklocka för att få reda på den här infon.

  Tack Cecilia och alla som har kommenterat!

 9. Jätteroligt att läsa om era äventyr i Florida, hittade precis din blogg och lusläser nu alla inlägg från resan. Vi ska själva resa dit om en månad och vara där i 8 veckor. Can’t wait! Ha det.

 10. Rekommenderar också Garmin Forerunner 305. Då ser du exakt hur långt och hur snabbt du sprungit. Och sen kan du se höjdskillnader, träna intervall och en massa andra saker med den också.

  Lycka till med träningen!

 11. Runkeeper, som många redan tipsat om. Den är ju gratis också, så testa den innan du bestämmer dig för att köpa något. Sen är det kul att ha den även när man tar en promenad, efteråt så kan man se vilken sträcka man har gått på en karta.

 12. Runkeeper är guld! Gratis, visar sträcken på en karta när du kommer hem, ger dig kilometer tider om du vill, du får tid och sträcka rapporterat i slutet, och den lägger in allt i ett program så du kan se allt du sprungit. GRYM!

 13. jogg.se är visserligen ingen app men fungerar utmärkt. Du kan registrera in dina rundor med hjälp av en karta, du tar tid på rundan och när du lägger in den så får du uppgift om fort du sprungit. Alla dina rundor sparas i en logg och det finns forum för peppning på siten. Som bonus kan du registrera in dina skor för att hålla koll på hur långt du sprungit med dem (bra att veta när det är dags att köpa nya, då både löpsträcka och ålder gör skorna sämre)

 14. Jag anvander MiCoach fran Adidas (gratis app) och den ar helt ok, via GPS kollar den hur langt man har sprungit, hur fort, kalorier etc.

 15. Amaggad Cecilia! Du har jet-lagg.. du skall ligga och flämta i någon slags bomullsinsvept psudovärld, inte skutta runt och träna 😀
  GO! GO! GO! Du e bara för god ….

 16. Antingen Nike appen som flera redan nämnt, eller om du vill kunna lämna telefonen hemma så införskaffa en gps pulsklocka! Dom e inte så dyra om man kan tänka sig en lite äldre modell – köpte min i januari och har inte ångrat mig en sekund! (Min e en Garmin Forerunner 305 om ja minns rätt..) lite ful men riktigt bra!

 17. Jag gick från Nike plus till appar som tack vare gps även visade sträckan, höjdskillnader osv. Runkeeper var bra, men enligt mig är Endomondo bättre! Främsta anledningen till att jag tycker att Endomondo är bättre är för att jag vill tävla/utmana vänner och kollegor. Med extremt dålig självdisciplin gäller det att ta till alla knep för att tagga till. En kul bonus är att man kan skicka små peppningsmeddelanden till den som är ute och springer.

 18. Runkeeper eller cardiotrainer.. finns som appar till Iphone! Gillar de båda mkt, och superkul att se historik o.sv.

 19. Testa ”Löparappen” av Löpöabbet. Har bara provat en gång menverkar klara kraven på tid, mellantider samt distans via GPS. Kostar Gratis för Iphone!

 20. Jag använder mig av Runkeeper i min iphone, den tycker jag är supersmart (gratis). Den loggar hur långt hastighet i km och i minuter kcal mm. Man kan ställa in den på olika Workouts (har min på Walking) playlist och man kan även få coaching under tiden man går. Det man har gått sparas i history. Man får även rundan på karta. Tycker den är superbra!
  Vill du ha en gå/springpartner hojta, jag bor i Hökarängen, finns en superbra runda i Fagersjöskogen.

 21. Hej!

  Jag tycker Beatburn är fantastisk! Den synkar med musiken och ändrar takten på din musik i din iphone (ipod) beroende på vilken fart du springer i!

  Om du är nybörjare så börja med Get Running. Det är en app med en röst som coachar dig i intervaller tills du springer en halvtimme obehindrat. Så säger den ”good job!” osv när man är färdig med sitt pass. Du kan ha din musik på i bakgrunden.

 22. Jag skulle vilja fråga dig någonting när det kommer till träning. Jag vet att det var du som ställde frågan men jag har inget svar på det. Det verkar de 27 andra som kommenterat ha, det är nog bättre att du lyssnar på dem i det fallet. Jo, såhär är det. Jag har en dotter på snart två år och en till (son eller dotter) på ingång (utgång) om tre veckor. Jag känner att jag har sådan sjuk lust att börja springa. Det kan bero på att kroppen har förändrats till valross-size eller att jag helt enkelt gillar att träna, eller båda delarna. Hur som helst så undrar jag hur tidigt du började träna efter Bonnie och efter nummer två, Rio? Hur länge har du låtit kroppen vila efter graviditet och förlossning nummer ett och två? Känner du någon skillnad på hur kroppen håller ihop efter ettan och tvåan? Jag tycker att det var knepigt att hålla tätt redan efter ettan, speciellt när jag började springa. Det är möjligt att jag började träna för tidigt eller att jag var så jäkla dålig på dessa urtråkiga knipövningar. Har du något tips till mig som vill komma igång så fort som möjligt. Jag vet att man ska lyssna på kroppen och jag tycker att jag är rätt bra på det. Jag lyssnar som så att jag gärna gör det jag tycker är roligt och tillfredsställande. Då kan det, i det här läget, vara bra att vara väl förberedd liksom. Tack och bock!

 23. Jag rekommenderar verkligen RunKeeper som dessutom har automatisk uppladdning direkt från din iPhone. I huvudsak därför jag har ersatt min dyra pulsklocka (Garmin) med just Runkeeper. Är du sugen på extra motivation så startade jag i torsdags en tävling med appen som du kanske vill vara med i?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *