Julen som aldrig tog slut

Ni som också kommer från skilsmässofamiljer har kanske samma upplevelser. Och lever ni med någon som också har skilda föräldrar föräldrar vet ni garanterat vad jag snackar om: julfirandet tar liksom aldrig slut. Vilket i och för sig är rätt härligt. Den här helgen var det äntligen dags att fira med min pappa med familj i Molkom. Bonnie fattar ingenting. Tomte igen? Nu? Gärna!

Pappa bor i ett stort och väldigt idylliskt hus på landet. Där finns ett stort bibliotek och vi kunde inte låta bli att leka godsägare von Snofsentofs ett litet tag.

Och sen gick vi över till att leka Kennedy-familj, Per sätter ett ganska fulländat president-kandidatsmile tycker jag.

När vi var upptagna med detta viktiga projekt tog Rio tillfället i akt att hitta på bus. Vi hittade henne i trappan och då kände hon sig väldigt säker på att hon gjort något hon inte riktigt fick.

Min styvbrorsa har en restaurang i Karlstad, han kunde inte vara med på kvällen, men stog för maten. Och det var helt otroligt gott, och när allt var uppätet var vi ungefär så här mosiga allihop. Det är föresten Bonnie som  tagit den här bilden. Rätt proffsigt va? Snart kan jag anställa henne som min dagens-fotograf.

Idag har vi fortsatt firandet när stor-kusin Mira fyllt tio år.

Min storasyrra hade varit väldigt förutseende och insett att födelsedagsbarnet nog inte skulle vara den enda som var sugen på att sätta tänderna i rosen. Så hon hade fixat några extrarosor och delade ut till barnen. Också mycket proffsigt får jag säga.

Tjejernas morfar, min pappa, är en lekmorfar och alla kusinernas favorit. Stackarn ligger underst i högen där nånstans.

Skönt att vila upp sig med skidskytte i tv-rummet. Rio-minstingen gillar tydligen också skidskytte och höll gärna sällskap.

Sedan strippade vi granen och dansade ut den jäkeln. Imorgon åker vi hem och länsar vår, och sen jäklar är väl julen ändå slut?

Fast om en vecka eller två kommer jag säkert börja bli sugen på nästa jul igen. Och den där julspellistan. Och julkaffet. Och allt farande. Det hör liksom till det också på något vis.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Paula

  Herregud vad söt Bonnie är i sina små tofsar!

 2. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Å så kul att få en inblick i ert liv. Härligt ”hejdå julen”- firande!

 3. Profilbild för lottasblogg
  lottasblogg

  Du va nice att du dök upp i P4 Stockholm!! Är ju hängiven Äntligen Morgonlyssnare, men med dem på jullov blir det P4 på mornarna..och du livade upp! KUL!

 4. Profilbild för Annellisaa

  Hur hög press får man lov att sätta på sina barn? Läs mitt inlägg ”What´s on the news” och tyck gärna till. Tack för din tid:)

 5. Profilbild för Frida
  Frida

  Skriv din kommentar här!
  Hej.
  En fråga som inte alls rör julen men som du kanske kan hjälpa mig med. Jag är ute efter en svart/grå jeanskjol, har letat länge men inte lyckats hitta någon, vet du något märke/kedja som har det?
  Tack för en superbra blogg.
  Frida

 6. Profilbild för Anna

  Håller med att Bonnie är supersöt i sina tofsar!
  Vad är det för restaurang din bror har i Karlstad? Jag bor i Karlstad och har flera gånger serverat din syster (och även din pappa ibland) pizza där jag jobbar extra.
  Och med risk för att låta ännu mer stalker så var jag på samma skola som ni när din syster tog studenten och såg sen i efterhand när du la upp bilder här på bloggen, att vi måste stått väldigt nära varandra och det irriterar mig otroligt mycket för jag skulle så gärna velat säga hej till dig. Du är den som öppnat bloggvärlden för mig, din blogg är ett måste att läsa varje dag och jag tycker du verkar så himla gullig. Aja, kanske kommer fler chanser att få heja på dig. Slut på stalkerkommentaren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *