Julklappar

Ho ho ho!  Hur gör ni med julklapparna i era familjer? Blir det presentregn eller bojkott? Hur det brukar gå till hemma hos oss, och ett par fina julklappstips på det kan ni läsa om i den här krönikan som jag skrivit för Kista galleria.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Cathrine
  Cathrine

  Vi gör inte så stor grej av julen i vår familj, kanske för att vi inte är troende, jag vet inte. Mest maten som står i fokus. Mina föräldrar har aldrig bytt julklappar exempelvis. Men det blir något litet mellan mig, dem och mormor. Pojkvännen och jag har satt en klappgräns, cirka 200kr. Det blir mer sport att hitta något bra då. Man måste vara väldigt kreativ, betyder nästan mer än att köpa något till varandra för 1500kr, finns så mycket mer att välja på då. Dessutom har vi varit studenter under nästa hela tiden vi vart tillsammans, så det blir inte så fett med cash runt juletid

 2. Profilbild för Vanessa Johansson
  Vanessa Johansson

  Hej! Har mailat dig angående din göra-bort-sig-bok men inte hört något från dig. Betyder det att de inte kom med eller har du inte fått dem?

 3. Profilbild för Annika

  Kul att du nämner Rädda Barnens designshop i din krönika! Svenska inredningsbloggar har valt Rädda Barnens designshop till Årets Julklappsbutik 2010. Alla inredningsbloggare som är med har valt att lyfta en produkt från shopen som vi tycker extra mycket om. Det finns många fina och, precis som du skriver, en del av summan går till Rädda Barnen.

  Det blir lätt så att barnen sitter med en hög julklappar och vi vuxna öppnar knappt något. Det är mysigt att titta på när de små öppnar sina paket. Men det hindrar ju inte att vi vuxna tycker att det är kul att någon har tänkt på oss också. Det går nog aldrig över. 🙂

 4. Profilbild för Sandra

  Vi har inga krav på julklappar när vi firar jul, det blir lite olika. Om man hittar något som passar personen osv. Men då har vi däremot inte så många barn ännu på jularna… 🙂
  Vilken otroligt fin bild på er!!!

 5. Profilbild för Sara
  Sara

  I vår familj får barnen får paket av alla, men bland de vuxna har vi lottat fram en persom att köpa till. Men det ska vara hemligt vem som blivit tomte till vem. Kostnaden ska vara kring 300 kr, men inte jätteviktigt. Kan vara billigare om det är en BRA grej! Det är kul att lägga ner sin själ i att hitta en present än att stressa runt och köpa flera i sista sekunden som man inte är nöjd med. Jag fick brorsans sambo på min lott 🙂

 6. Profilbild för Ro.
  Ro.

  hej Cecilia,

  även om din blogg är aldelles fantastik, varm och fin, skulle jag gärna ser lite mer outfits, fashion till alla storleker och sa. Jag förstar att du är typ mammaledig och att det finns tva ungar nu att ta hand om..men…

 7. Profilbild för Greatdays

  Bra julklappstips!

  Men, om du ska ge din bror en upplevelse i julklapp finns det många alternativ till en hotellweekend 🙂

  Spana in våra julklappstips på:
  http://www.facebook.com/Greatdays.se

  God Jul!
  /Greatdays

 8. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej Cecilia!
  Jag har en rätt så stor släkt med nästan bara vuxna som har egen inkomst. Därför känns det lite fånigt när ingen egentligen önskar sig något (när man behöver något köper man det) och det blir nästan att man byter pengar=supertrist. Vi bestämde därför förra året att inga vuxna byter, däremot får barnen, sen kör vi vuxna ”julklappsspelet” som avslutning på julafton. HUR JÄ_LA KUL SOM HELST!! Alla köper två julklappar för 25kr st och sen spelar vi om det, så sjukt kul att se hur t ex mormor tar julklappar från mina småbrorsor! Kan verkligen rekommenderas!

  Sen måste jag få kommentera bilden, gud så söta ni är, och din frisyr, I love!! Hur har du lyckats få till så där lagom med ”puff” uppe på huvudet? Skitsnyggt!

 9. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Måste bara få fråga….
  Vart kommer dit halsband, det längre, med hjärtat ifrån?
  Ha en skön jul! /Camilla

 10. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Camilla: Det kommer från Sahara silversmycken!

 11. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Åh, vad skönt att läsa dina julklappstips! När du tog upp den här frågan fick jag en liten ”Nej, inte massa köpköpköp grejer till alla du känner”-tanke.

  Jag ääälskar julen. Det är den bästa tiden på året tycker jag. Men tyvärr får jag en smärre ångestattack varje julafton när jag ser mig om i det hav av prylar och tingeltangel som alla sitter omgivna av. Där jag befinner mig ser det ut så. Hos grannen ser det ut så. I hela Sverige. I heeeela västvärlden där vi firar jul! Och det är ju bara att inse, vi här har allt vi kan behöver och mer därtill, så fler saker som ska trängas i garderoberna eller i barnrummen är ju inte ett måste.

  Självklart kommer jag köpa en klapp var till mina barn. Och till de vuxna i min omgivning har vi sagt att vi ska köpa gåvobevis från tex Unicef, då man har betalt för exempelvis 40 vaccinpaket till utsatta barn i dennes namn. Bra för alla ju och då ger man till de som verkligen behöver.

  Men din lista var bra! Fyndiga och personliga gåvor som inte behöver bidra till köphysterin som utbreder sig och har oss i ett järngrepp ända till sista mellandagen. Bra där!

  Om jag inte kommenterar igen innan jul får jag passa på att önska dig en GOD jul!

 12. Profilbild för Sara

  Det blir presentregn… Fast mest till dottern och mannen i mitt liv. Resten får en liten ”symbolisk sak”. Har man 9 syskon och 7 syskonbarn är det MÅÅÅÅNGA att ge. Och det är ju bara på min sida… Tur som sjutton att killen kommer från en liten familj med ETT syskon och inga syskonbarn. 😉

 13. Profilbild för L
  L

  Mellan de vuxna så lottar vi vem man ska köpa julklapp till. Då behöver man bara koncentrera sig på att komma på något till den personen = underbart skönt att slippa leta till hela släkten! Barnen får julklappar som vanligt, men inte så många. Vi köper bara en julklapp till vår 1-åring, eftersom hon ju även får från mor-och farföräldrar, mostrar, morbröder, fastrar, farbröder och kusiner. Blir nog mycket ändå för en liten att hantera!

 14. Profilbild för marita
  marita

  Våra tre tonårs-söner får en liten peng var och sedan sätter vi in pengar till frälsningsarmén isället för att köpa julklappar till föräldrar, syskon o övrig släkt.
  Känns ganska galet att bara köpa något för köpandets skull….

 15. Profilbild för Sara
  Sara

  Hej Cecilia,

  Dina glasögon är så sjukt snygga! sen undrar jag vad du använder för hudvård, du ser så fräsch ut hela tiden! och naturlig.

  Kram

 16. Profilbild för Paulina

  Bonnie är så söt att jag SMÄLTER!!

 17. Profilbild för m47
  m47

  På min sida lottar vi så man köper en klapp till en person. Typ för 200kr. Skönt! Det finns inga barn ännu förutom vår lilla tjej och jag hoppas verkligen inte att alla köpt massa grejor till henne, för lets face it en 5 månaders unge behöver inte massa julklappar. Hoppas på ett litet bidrag från våra föräldrar till att köpa en Tripp Trapp stol till lillan. På makens sida ger de varandra klappar så där brukar vi göra en lista på vad alla ska få; sen dagen innan julafton ger vi oss ut och handlar allt på 1 timme typ (bor i mindre stad 😉 ). Klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *