Det är jag och Johanna det. För mycket kan man säkert säga om oss, men särskilt konsekventa är vi inte. Vi tycker en sak, avfärdar ett fenoment, för att nästa sekund göra exakt samma sak själva. Men å andra sidan – är det inte lite så livet är? Det är bara i de stora kärlekssagorna, i de billiga tv-serierna  och i Aftonbladet-krönikorna som saker är fullkomligt svarta eller vita. I verkligheten funkar det inte riktigt så, eller hur? Man har en åsikt, men är alltid beredd att omvärdera den – och ibland kan det gå snabbt! Jag får också äntligen tillfälle att ösa ut min avsky över den här jävulusiskt dumma ”sanningen” som säger att tjejer snackar mer skit än killar och att kvinnor inte kan samarbeta utan hellre tjafsar – min cyniska sida menar att detta historiskt är en av patriarkatets mest lyckade taktiker. En lögn som blir en sanning ju mer den upprepas så att till och med vi själva till slut trott på det. Ett genialiskt vis att hålla kvinnor ifrån varandra istället för att samarbeta och kräva den makt vi är berättigade till. Ni hör vad jag går IGÅNG PÅ DETTA!

Detta och en hel del annat pratar vi om i dagens avsnitt av Blankens Swanberg. Avsnitt nummer 26 heter just Kappvändarna och finns här på Itunes och här om ni hellre lyssnar vi Libsyn. Stort tack alla ni som lyssnar – och alla nytillkomna lyssnare – för att ni är med oss i detta! För er fina kärlek och all er smarta feedback! Så himla kul.

0 svar

 1. Det är som fenomenet att man (ähum jag) byter hatt lite beroende på vad man (jag) gör. Om jag kör bil inne i stan så svär jag över alla vårdslösa cyklister som utsätter sig själv och andra för fara…. Men när jag sedan petar på mig cykelhjälmen så svär jag över hänsynslösa bilister och minsann så har jag rättigheter i trafiken som cyklist? Vavavaa? Inte friskt nånstans…

 2. Såg du Calle Schulmans tweet i detta ämne för någon/några dagar sen? Han påstod att om inte vi kvinnor var sådana ”fittor” mot varandra så kanske vi skulle kunna samarbeta och få det mer jämställt ….
  1) Fittan är ngt bra, inte ett skällsord. Alltså kan det inte vara något dåligt att vara en fitta.
  2) Använd inte fitta som ett negativt skällsord, särskilt inte om du inte har en fitta själv
  3) Jag ställer mig mkt frågande till att kvinnor skulle vara särskilt oshyssta mot varandra i denna värld, män är inte så snälla mot varandra dom heller (så på misshandelsstatistiken – män slår ner män) mm
  4) Jämställdheten hänger inte bara ihop med systerskap utan med att MÄNNEN inser sin roll i det hela (bl.a. genom att sluta kallar kvinnor för fittor & generalisera i allmänhet kring hur en kvinna är)

  Så – nu fick jag det sagt. Blir GAAALEN på sådana dumma kommentarer.

  Ps. Har inte lyssnat på er pod ännu idag, men ska så snart jag är på väg hem idag.

 3. Vaaaaaa??? Jag har precis börjat med oilpulling! Har inte märkt nåt extrem förändring (hade bra hy innan etc. ) men gillar känslan i munnen efteråt och tror stenhårt på att sila bort gifterna i tandköttet. Tack för bra podd!

 4. Åh, vad bra! Är med dig till hundra procent angående hur tjejer är med/mot varandra. Blir fan tokig om ngn säger ngt liknande till min dotter! Sån jävla lögn att tjejer är värre än killar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *