Ja ja, det är väl barnsligt att påstå att man skulle vara ”kär” i några barnkläder, men de här plaggen är så fina att ja, nästan kär faktiskt. Tycker väldigt, väldigt, väldigt mycket om i alla fall. Jag fick ett mail från Sara Cambladh igår, hon är grundare av det nya barnklädesmärket Filemon kid. Och av alla mail på ämnet (barnkläder alltså) jag får så måste jag säga att de här plaggen verkligen sticker ut. Är inte trycken helt fantastiska? Att de är gjorda i 100 % ekologisk bomull är förstås också ett megaplus (även om just det här med bomull verkar vara rätt knepigt. Vi använder på tok för mycket bomull i västvärlden, men alternativa material har svårt att slå igenom ordentligt?).

 

0 svar

  1. ”Påminner LITE”?!?
   I synnerhet näst översta grå overallen med orange lejon gör varenda kommentar om (t.ex.) plagiat i Melodifestivalen helt överflödig…
   Måste vara svårare att göra ett plagg+ tryck så LIKT än att designa nåt helt eget!

  2. Ja, jag måste hålla med. Roligare om man hittar på nåt helt eget tycker jag. Mini Rodini gör det bättre.

  3. Fina tycker jag! Mini rodini har en annan estetik på sina tryck. Men om tryck på en sweatshirt är plagiat så är det plagiat på anive for the minors, popupshop med många fler!

 1. Roligt att du säger det, jag har också tänkt många ggr att den här hypen kring ekologisk bomull är märklig. Visst, den är bättre än vanlig, men trots den minskade miljöbelastningen en stor miljöbov. Bambu då? Som är antibakteriell, väldigt mycket skönare mot huden än bomull och mkt miljövänligare då? Eller hampa för all del, som känns som silke! Vi borde efterfråga dessa alternativa material och inte snöa in på något som bara är marginellt bättre än bomull…men bortsett från det: ja, plaggen var gudomligt söta 🙂

 2. Vad kul att du hittat dessa kläder, hade faktiskt tänkt tipas om dem då jag tycker det är så bra att du upplyser oss läser om bra ekologiska alternativ.
  Annan ny favvo är Marloe Jr, ej eko men gjorda i Sverige vilket är ett stort plus för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *