Klädkris och tidsoptimism

En gång i tiden var jag alltid i tid. Att komma sent var helt enkelt inte möjligt. Jag var expert på att överslagsberäkna timmar och minuter och kunde avgöra exakt hur lång tid det skulle ta att åka från ett ställe till ett annat och när jag behövde komma iväg för att inte bli sen. Med ett barn naggades denna förmåga ganska rejält. Med två barn är jag plötsligt en tidskatastrof (och Per är liksom fullkomligt kass när det gäller att komma i tid, så där får man inte mycket hjälp direkt).

Idol-finalförberedelserna i fredags gick från att i mina planer innefatta någon timmas piffande och väljande i garderoben till att bli en 30-sekunderssväng bland kläderna där jag i fullkomlig panik rafsade åt mig en svettig T-shirt, en fläckig kavaj och ett par jeans som var ungefär lika roliga som den grå T-shirten. Det enda lilla ljuset i tristessen fick bli ett halsbandet som jag hängde över på väg ut genom dörren. Trots denna brutala minimering av förberedelsetiden kom jag ändå 40 minuter sent. Å andra sidan. Det krävs inte så mycket för att jag i jämförelse med gravidtights och hemmaoutfits ska kännas mig rätt happening. Ett par klackar räcker långt.

Det var hur som helst en väldigt trevlig kväll, Rio hade det urmysigt med barnvakten i Peters loge, och jag sprang dit i pausen och gullade med de små dubbelhakorna (Rios alltså). Idag har jag för övrigt redan börjat planera för hur sjutton jag ska lyckas vara på ett möte klockan 10 på tisdag. I tid då helst. Gillade mig bättre när jag var tidsfascist.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Ro.
  Ro.

  ni ser ganska lika ut! haha..roligt! Förresten..har ni sama skor ocksa? Cecilia, din outfit är simple men cool. Double bra!

 2. Profilbild för Petra
  Petra

  Vilket fint smycke din kompis har, kan du inte fråga var det kommer ifrån.
  P.S Dina barns namn är bara såå fina och coola

 3. Profilbild för mandy
  mandy

  Snyggve!

 4. Profilbild för annie
  annie

  Jättesnygg – som vanligt. Och att ni är lika tänkte jag redan på när du la upp bilden på Karin. Efterfrågar igen tips på coola halsband och bra gravidjeans. (hur var boobs:s?)

 5. Profilbild för johanna
  johanna

  Lämna bort ett nyfött barn? Du har verkligen inga gränser.

 6. Profilbild för jessica
  jessica

  Kommentarer som din, ”johanna”, är bara patetiskt och pinsamt. Sköt ditt eget om du inte har något bättre att säga!

 7. Profilbild för giraffenpagatan
  giraffenpagatan

  HAHA. Såg nu att vi tydligen bloggat på samma tema. Här önskar jag att det var för att vi båda varit på Idol. Men tyvärr är det bara tidsfascismen…..

 8. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Det märks att ni inspireras av varann – ni har exakt likadan kläd- som hårstil…

 9. Profilbild för m47
  m47

  Va fina ni är. Lite piff och puff på nåt sätt. Du är jättefin i håret!

 10. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Du lyckades få ihop ett snyggt klädval på din 30-sekunders runda ändå.

 11. Profilbild för Cissi
  Cissi

  Du är jättesnygg i håret nu med den nya mörka hårfärgen.

 12. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  Imponerande snyggt av en nybliven tvåbarnsmamma!! Du var jättesnygg men Karin var fullständigt smashing!

 13. Profilbild för Angelica
  Angelica

  Du som har så många läsare, kan inte du ta ditt ansvar som förebild och blogga lite mer om situationen på jorden? Kanske länka lite nyttiga inlägg från Amnesty, WWF, WHO osv? Och, att sluta överkonsumera. Det är ju dina och dina läsares barn som ska växa upp och ta hand om allt som överkonsumtionen ställer till med.

  Exempelvis:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3853581

  Jag brukar droppa in här ibland eftersom jag inte lever för shopping men tycker att det är sjyst att se hel, ren och trevlig ut. Behöver jag något särskilt kan jag några gånger om året scrolla igenom dina inlägg och se ifall ngt passar. Jag kommer inte göra det något mer.

  Faschinerande och skrämmande att så många ”vuxna” människor lever på denna degraderade nivå. Ni är som förvuxna, omogna tonåringar. Jag kommer att tänka på filmen Sex and the city som gick på tv i lördags. Carrie är som ett litet barn som kastar blommor och skriker och gråter och kan inte gå och hämta sin garderob för att hon aldrig kan möta Big igen. Är det denna nivå ni ligger på utvecklingsmässigt? Går du/ni aldrig utanför er själva och granskar hur ni väljer att leva era liv. Fast era intellekt kanske inte kan sträcka sig längre – men jag har svårt att tro att det är så.

  Jag vill göra dig uppmärksam på att det kan vara en idé att sluta med fåniga, nerklankande kommentarer om dig själv och din stil – hur du inte lyckas och inte ser bra ut osv. Blir lite tröttsamt i längden. Vad ska dina döttrar få för bild av hur man ska se på sig själv. Att man aldrig ska vara nöjd? Stå för det du sätter på dig, sluta ursäkta dina klädval som att du är dålig för att du inte ”fick till” outfiten bättre. Allt nedvärderande du tänker/säger till dig själv trycker ner dig exakt lika mycket som om någon annan gick bredvid och klankade ner på dig. Bli medveten om det, för du verkar vara en snäll människa för övrigt.

  Mitt livsmotto: 10% lön till välgörenhet, lever man på existensminimum: 10% av ens tid till att engagera sig i välgörande ändamål.

  Bli tigerfadder till exempel!

  Sluta vara så ytlig, du ser väl helokej ut för det mesta och lever ju för dina klädinköp. Att du väljer att ha så ytliga intressen och leva för överkonsumtion – vilken förebild. Finns det inget vettigare i din hjärna än att överkonsumera? Du är liksom lattemammans idol. Det är ju inte ballt någonstans, snarare tragiskt att vara en förebild för människor vars liv i princip går ut på att prata utseende, kläder och bebiskläder.

  Allt gott!

 14. Profilbild för Sannah P-K
  Sannah P-K

  Du ser oförskämt bra ut! Good for you! :o)

  Men Angelica, om du nu är så anti Cecilias blogg om mode m.m., varför letar du inte upp en blogg om Amnesty m.m. som DU är intresserad av? Varför tvinga på folk DINA intressen, och bekymmer?

  Det är väl upp till var och en att ta del av, och bjuda på vad de är intresserade av. Vad DU anser vara ytligt, kanske inte alls är av intresse för andra, så lägg av!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *