Jag tränade hyfsat duktigt i vintras. Sen sprang jag Göteborgsvarvet, och efter det kände jag mig så himla duktig att jag förföll till det lataste och glupskaste (Om jag vill ha glass? Igen? Som en tredje efterrätt efter cheeseburgarlunchen? Visst! Jag sprang ju ändå Göteborgsvarvet) stadium jag någonsin befunnit mig i. Och det kan väl vara okej. Men så här inför bikinisäsongen är det kanske lite onödigt ändå. Så. De senaste dagarna har jag kört igång med plankan igen. Och det är ju en himla bra grej. Man bara står så där som en planka ett litet tag medan man riktigt känner hur magen plattar till sig. Det stora argumentet för den här plankträningen brukar ju vara att det går snabbt och att man kan göra det hemma, även fast man har femtiotre barn att ta hand om. Vad de som hyllar plankans smidighet kanske inte räknar med är att små barn i tvåårsåldern tycker att det ser förfärligt lustigt ut när mamma plötsligt står på armarna och tårna. Perfekt klätterställning ju! Mamman blir helt skakig i armarna av att plötsligt få 14 kilo extra att bära. Sen händer det att man tappar koncentrationen fullkomligt när den där tvååringen samtidigt som man kämpar i sin planka, plötsligt ålat in under en och fnittrande masserar och drar i ens nakna rattar (ja, jag brukar gympa i bara trosorna innan duschen, med risk för att overshare-a.) Ja jösses, vad gör man inte för att slippa stå i vassen i sommar?

0 svar

 1. Haha!!

  Vår tvååring fick en lillebror för två månader sedan och han (storebror alltså) är helt tutt-tokig. Vill väldigt gärna pilla, känna och ännu hellre smaka… Väldigt charmigt, men försöker hålla honom på titt-avstånd. (Absolut inte smaka iaf!)

 2. Tack för en bra blogg!
  Jag älskar ”plankan” och har precis fått ett superbra tips. När du har ställt dig i bra position, känner att du spänner hela bålpartiet ska du liksom dra in rumpan, liksom krumma in rumpan . Hoppas du förstår vad jag menar :))
  Ha en skön sommar!

 3. Tack för dagens skrattattack!!! Sitter här o garvar så jag nästan pinkar i brallan!!! Plankan e bra btw!

 4. Hahaha! Pratade just med en annan mamma om det där… att min tvååring tycker det är sketa kul när jag gör plankan, hon klättrar och hoppar, rider häst på min rygg osv… Naken har jag inte testat iof… Men det är inte lätt att träna hemma minsann! 🙂

 5. Ah som jag känner igen mig. Min dotter fôrsöker ställa sig i plankan bredvid mig men ramlar oftast och far mig att skratta sa att jag har svart att sta kvar. Och hon är ocksa väldigt intresserad av mina tuttar. Naken eller ej, det ska gärna kramas och pussas pa dem. Later henne hallas, misstänker att det gar över om ett litet tag!

 6. Skriv din kommentar här!

  Hej Cecilia,
  jag har mailat och frågat ett par gånger nu.. Försöker här då! Jag VET att du är duktig på det här med ONLINESHOPPING… Jag är i despeat behov av att beställa hem 2 par Ray-Ban (till mig och killen). MEN JAG VET INTE VART JAG SKA VÄNDA MIG? Snälla kan du rekommendera en bra hemsida som du litar på, så att jag kan beställa hem dem, (hört att dollarn är låg ;-)) Sedan undrar jag de, senaste solglasögen du köpte, varifrån är dem och vad heter modellen? Snälla snälla svara. Tack på förhand!

 7. Har en hund som tycker att det är väldigt kul när matte lägger sig på golvet och skall träna lite. Armhävningar, sit-ups mm. Hon är helt övertygad om att det är lekdags! Svårt att göra sit-ups eller armhävningar med en hund som rullar inunder en kan jag säga. Lite samma situation som med barn kan jag tänka.

 8. Mycket märkligt att vi inte får se en bild på dej när du utför övningen……..hehe…..
  Ha det gott!
  Kram Berit

 9. Haha! Min tjej (16 mån) härmar mig när jag tränar med kettlebell hemma, hon är så söt att det är svårt att fokusera. I morse tyckte hon tydligen att jag borde köra ett pass för hon började självmant ”swinga” och göra knäböj (självklart utan kettlebell)…Men det är väl bara bra att barnen tidigt lär sig att det är naturligt att träna:-)

 10. Spring annars rundan runt Magelungen. Perfekt. Spring längs Farsta Strand upp mot Trångsund. Springer du längs vattnet kommer du så småningom ut vid Agestagården. Fin runda och mycket folk ute denna årstid.

 11. Åh vänta tills Rio börjar röra sig på riktigt. Då har hon krypt under dig samtidigt som Bonnie slänger sig på dig…! Mitt tips är att försöka utmana den stora att oxå stå planka etc för att undvika att bli klättrerställning!!

 12. Haha, känner igen det där! 🙂 Har själv en 11-månaders hemma som blir helt till sig och ska dra mig i håret etc när jag gör plankan!

 13. hahaha fan va rolig du är, detta blogginlägg var perfekt för mig idag =) och du är skitsnygg i de randiga byxorna, önskar jag hade dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *