Klump i magen

Usch. Idag är det dags för den där tremånadersvaccineringen och jag har jordens klump i magen. Förra gången, med Bonnie, var jag ganska oförberedd på hur det skulle bli. Lillan satt i mitt knä och jollrade glatt, när det plötsligt gjorde ont i benen. Ont som sjutton. Och hon tittade på mig med en blick som i mina ögon sa; mamma, hur KUNDE du låta dem göra så här mot mig? Det gör ju ONT! Jag minns varenda ögonblick från den där vaccinationsstunden på BVC. På något sätt fick jag för mig att hon tyckte att jag svikit henne.

Och nu är det dags igen. Jag vill inte, vill inte, vill inte, vill inte, vill inte! Den här gången känns det ännu värre. För att jag vet hur jobbigt det var förra gången och för att Rio är den knubbigaste, gladaste lilla bebis man kan tänka sig. Jag kan på allvar räkna gångerna hon gråtit på fingrarna (okej, ett par tår måste man kanske ta till också) och jag tror inte att  hon någonsin gråtit mer än max fem minuter i sträck. Min lilla filbunke. Ligger bara och flinar och slöar hela dagarna. Och idag kommer hon få ont. Och tro att det är jag som gör så mot henne.

Fast alltså. Jag vet ju att det måste göras. Att det vore tusen gånger taskigare att skippa vaccinet. Att hon säkert alls inte anklagar mig och om hon nu skulle känna att jag svikit henne är det ändå bortglömt fem sekunder senare (jag, menar – hon är tre månader). Men i mitt huvud är det just nu omöjligt att tänka logiskt. Just nu har jag bara en klump i magen som säger vill inte, vill inte, vill inte, vill inte.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Angelica
  Angelica

  Känner igen den blicken från min stora kille. Men min lille kille har fått ngn sockerlösning i munnen som totalt distraherat honom från sprutan. Hör med barnmorskan, kan ju vara värt det om det funkar för Rio oxå!!

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Det är ingen fara ska du se, som du själv skriver är hon knubbig och go.. Det brukar ju inte kännas så mycket då, visst? Det har iaf jag fått för mig, att de som inte har så mycket på kroppen får ondare. Hon kommer säkert inte röra en fena.. Tar allt med ro liksom 🙂
  Det låter iaf som att hon är en sån där go unge som inte säger nåt. Lycka till idag!

 3. Profilbild för Edit
  Edit

  Jag var iväg med min son (min första gullunge) häromveckan för vaccinering. Och jag som inte ens anser mig själv ha ett sånt där ”mammahjärta” – utan är mer logisk och rationell – kände hur tårarna bara brände bakom ögonlocken när lillkorven brast ut i ett avgrundstjut. Han har aldrig låtit så förut och måste verkligen ha fått riktigt ont, stackaren. Det är konstigt vad överväldigande vissa saker kan bli.

  Så måste jag ju bara berätta att jag drömde om dig inatt under en av de få timmarna jag faktiskt fick sova (Lillkorven går igenom nån helt fantastisk utvecklingsfas som verkar gå ut på att sova högst en timme åt gången, suck). Jag var så trött när vi träffades så jag inte kom på nåt bra att prata om alls. Jag bara satt i en stol bredvid dig och kände mig dum. Och du hade en grå whyredklänning på dig. Vad betyder det här? Haha…

  Lycka till med vaccineringen, kom ihåg att du ju är där för att trösta också. Inte bara vara den där dumma.

 4. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Hej!

  Man ska aldrig titta på barnet när dom får en spruta, titta åt ett annat håll, och trösta sedan. Lycka till!

 5. Profilbild för EmmaK
  EmmaK

  Det kanske är snällare att skippa vaccinet. Min 2åring är ovaccinerad. Jag läste på för och nackdelarna med både och . . .

 6. Profilbild för Malin
  Malin

  Men fy vad jobbigt att känna så.

  En bra lösning är väl att be pappan åka då, så slipper hon känna dina vibbar dessutom!

 7. Profilbild för ae
  ae

  Min son var också lugn som en filbunke upp till 3 månaders ålder, då grät han för första gången. Innan dess hade han bara gnällt lite, men något gråt? Icke. Jag trodde det var något som inte stämde och blev orolig iom att det var första barnet, ”alla barn måste väl gråta?” tänkte jag, men barnmorskan sa att vissa barn helt enkelt inte gråter så mycket ibörjan – ibland inte alls.
  Jag minns också när han vaccinerade sig och det gick oväntat bra, jag hade förberett mig på det värsta, med skrik och gråt, feber och slöhet. Han skrek kanske 15 sekunder och sen var han lugn, visst fick jag ont i mammahjärtat när han skrek, jag vet ju själv hur ont det gör med vaccinering, men iom att han lugnade sig så fort han fick komma upp och sen låg i mitt knä och åt kändes det som att han redan glömt bort vad som hänt. Den enda biverkningen han fick var att han blev väldigt trött, jag tror han sov 5 timmar i sträck när vi kom hem och ytterligare 10 under natten. Dagen därpå var han lika glad som vanligt, så det är ju faktiskt inte säkert att Rio reagerar på samma sätt som Bonnie gjorde 🙂 Nu har den lilla filbunken övergått i ett riktigt energiknippe med en väldigt stark och egen vilja, envis som en oxe är han också, undrar vem han fått det ifrån? 😉

 8. Profilbild för Annica
  Annica

  Det kommer gå jättebra! Min lilla fick sina två förra veckan och klart det gör ont i hjärtat men vår bvc sköterska gjorde det så snabbt, hon satt i mitt knä och tittade bort sen vände jag henne och fick trösta lilltjejen!
  Kram

 9. Profilbild för Mikaela
  Mikaela

  Hejsan! Lilla filbunken är ju lik dig! Har inte sett någon bild på henne på nära håll tidigare, men visst är hon mammas flicka! En riktig sötnos precis som sin syrra! Det kommer gå fint idag, lycka till!

 10. Profilbild för Marie
  Marie

  Vilken goding, så fin bild!
  Jag är en riktig mes, skickade alltid min man när det var sprutor…det är ju trevligt att få träffa pappa också och tänk att det alltid sammanfaller med sprutor sa vår barnmorska…hi hi.
  Lycka till, kramar Marie

 11. Profilbild för finamartina
  finamartina

  Håller tummarna för att det går bra! Vår lilla plutt var redan ganska välstucken vid det laget pga av en gbs-sepsis han åkte på vid 7 veckors ålder. Gissa om vi var osugna på att låta honom bli stucken IGEN. Men döm om vår förvåning när han bara pep till en kort stund och sedan var samma gamla goa kille igen. Han skrek faktiskt mer innan sprutan, när han skulle vägas.

 12. Profilbild för Linda

  oh, ja jag minns precis hur jobbigt jag tyckte att det var. Jag grät nog lite där inne också (tårögd iaf).
  Min sambo fick ha henne i knät för jag trodde verkligen inte att jag skulle klara av det.
  Men hon var jätte duktig, det stack till hon grät till. Min sambo vände henne mot sig och direkt kom leendet tillbaka. Mitt hjärta höll och jag kände mig jätte fjompig. Det kommer gå jätte bra, dom glömmer smärta fortare än vad vi gör. Kram

 13. Profilbild för Miss Agda -Nybliven mamma tränar

  Det är även dags för min lilla son, nästa vecka. Ser inte direkt fram emot det efter alla historier jag hört från andra mammor….

 14. Profilbild för m47
  m47

  För mig var det inte jobbigt alls. Jag menar, det är ju bara ett stick, en smärta som kommer lika hastigt som den försvinner igen. På vår BVC är det en läkare & en sjuksköterska som sätter sprutorna samtidigt i vardera lår – allt för att minimera lidandet. Min lilla dotter hon såg först chockad ut, sedan kom ett skrik och då fick hon nappen och komma i min famn. Hon blev direkt tyst & nöjd igen. Tror inte att man direkt hjälper sin baby genom att själv utstråla änslan, ogillande och nervositet. Det är ju föräldern som är tryggheten och ger vi babyn intrycket av att det ska vara såhär finner de nog sig rätt så väl i det mesta.

 15. Profilbild för joya
  joya

  Jag tycker att vaccinationerna har varit värre och värre ju äldre barnet har blivit. Min stora kille (snart två) har blivit riktigt rädd för folk i vita rockar efter vaccinationer och andra bvc/läkarbesök. Första vaccinationen minns jag att jag gav bröstet och att det funkade finemang. Lycka till det går säkert som en dans..

 16. Profilbild för m47
  m47

  Förresten det slog min precis att min avslappnade inställning till sprutor kanske beror på att jag själv är sjuksköterska. Det är liksom min vardag. Respekterar de som är rädda för sprutor och ser det som en utmaning när man får en sån patient att göra ingreppet så smidigt, smärtfritt och angenämt som möjligt.

 17. Profilbild för Rabia
  Rabia

  Hej! läser din blogg dagligen men har aldrig lämnat en kommentar förrän idag:)
  vi har skippat vaccinen på båda våra barn, (2 åring å snart 3 mån bebis).
  Finns så mkt skit i dom tyvärr som man inte får veta om man inte läser på själv. mina barn är friska å pigga utan nån spruta!
  =)

 18. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Kände likadant med mina (trots att man vet att det är för deras bästa bla bla). Min BVC sköterska förstod mig och nu när vi tar sprutor ligger lillan på bädden och hålls fast av sköterskan. När sticket är över tar jag upp henne och tröstar. Då blir sköterskan ”the bad guy” och jag blir den snälla som tröstar. Känns mycket bättre!

 19. Profilbild för Matilda

  Hej!
  De gånger min son (11 månader) har vaccinerats har barnmorskan lagt honom på skötbädden och jag har gått undan när sticken görs, för att sen komma som en räddande ängel och trösta, då blir barnmorskan ”den onde” och jag ”den gode”.

  Men så ska man ju självklart inte trösta för mycket och dalta, för det är ju inget farligt! Om mamma tycker att det är farligt, så tycker barnet att det är farligt. (lite ont i mammahjärtat gör det ju… men det behöver man ju inte visa!)

  Bättre att beröma barnet för att det var så duktigt och tog sina sprutor! Min son grät högst nån minut, sen hittade vi på skojjiga saker för att glömmma bort dumma sprutor. Lycka till! Jag tror att det kommer gå kanon, ha rätt inställning bara, så kommer söta Rio nog inte tycka att det är så farligt!
  Kram

 20. Profilbild för Sara

  Men ÅH! Jag vill också ha en filbunkebebis! 😉

 21. Profilbild för Emma
  Emma

  EmmaK: vilka källor har du läst? För att inte vaccinera sina barn är rent utsagt idiotiskt! Du har uppenbarligen inte förstått riskerna med en pneumokockmeningit (svåra handikapp eller död. I en studie från ALB dog 1/47 barn till följd av sin meningit!), hur många som drabbades och förlamades av Polio, smittsamheten i Mässling vilken också kan drabba lungor och hjärna eller Röda hund som om du är kvinna och gravid kan leda till svåra missbildningar eller missfall. De gamla ryktena (från -80-talet) att trippel-vaccinationen skulle ge autism eller tarmsjukdomar är motbevisade av FLERA, stora internationella studier.

  Jag brukar inte mästra andra föräldrar, och jag tror att Emma K, likt de allra flesta föräldrar, vill sitt barn det absolut bästa. Men det där med att strunta i att vaccinera gör mig så provocerad! Och valet är ofta byggt av ren okunskap.

 22. Profilbild för Frida
  Frida

  Jag och min sambo har valt att inte vaccinera, av mååånga olika anledningar. Tycker att fler borde kolla upp alla sidor av vaccination, inte bara läsa den info som kommer från BHV (dvs läkemedelföretagens info).

  Anna Wahlgrens krönika belyser detta ganska bra:
  http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/sluta-bespruta-spada-barn-kronika-september-2010

 23. Profilbild för Husdoktorn
  Husdoktorn

  Till alla som valt att inte vaccinera sina barn – att era barn är friska bygger kanske på att majoriteten väljer att följa vaccinationsrekommendationerna… Tänk dessutom efter innan ni reser utomlands – där finns risken att smittas av sjukdomar som i princip utrotats här hemma tack vare vaccinationsprogrammen!

 24. Profilbild för Emma
  Emma

  Frida: Anna Wahlgren är kanske den sista personen jag skulle lyssna på. Gör det enkelt för mig och länkar till ett svar på din länk (en rakt igenom usel och inkonsekvent krönika av A W btw. Blir dock självklart berörd över det faktum att hon förlorat ett barn).

  http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/mats_reimer/2010/11/05/anna-wahlgrens-tragedi/index.xml

 25. Profilbild för Anna
  Anna

  ni som inte väljer att vaccinera era barn, hur tänker ni egentligen? ni vill verkligen att barnen ska få röda hund och polio och lite annat smått och gott? som dessutom medför en mängd skador som är betydligt värre än vad jag tror att själva vaccineringen ger? Hoppas barnen kan ångra sig en gång sedan när de blir vuxna och själva fatta beslut om att få vaccinen ni valt att inte ge de. By the way; du behöver ju ALDRIG fundera på vem som är farsa till barnen 🙂 har han klonat sig, två gånger dessutom??

 26. Profilbild för Marie
  Marie

  Vi har slutat med all vaccinering i våg familj och blir det fler barn blir det helt ovaccinerat! Ingen k spruta heller.
  Inte ett dugg orolig då jag inte tror på vacciner längre.
  Och ja jag har gjort min hemläxa , i över ett år.

  Man vill ju tro dom funkar!
  Ni kan veta att alla biverkningar som folk fått av vacciner i alla år får vi inte tillgång till! Läkemedelsverket lämnar inte ut det.
  Vilket innebär att då finns dom inte. Jag pratar inte om hög feber i flera dagar, tröstlöst skrikande, etc. Jag menar PSD, hjärnhinneinflammation, GBS, eller direkt död.

  Hur många föräldrar läser innehålls förteckningen på det vaccin vi får p BVC?
  jag gjorde inte det och känner inte en enda som gjort det!
  Men ändå låter vi dom spruta in det i våra barn som inte själv är kapabla till att läsa.

  Jag satsar istället på ett oförstört immunförsvar . Med vacciner förstör vi det hela tiden. Och ett svagt immunförsvar är Inget bra.

  Jag köper inte solidaritets tänket. Och jag köpet inte att sjukdomarna kommer tillbaka heller.

 27. Profilbild för EmmaK
  EmmaK

  Emma: jag har inga länkar till källorna för jag har inte googlat fram informationen. hade papprena i handen. jag vet om nackdelarna med barnsjukdomarna och jag tycker ändå ” att det är idiotiskt” att utsätta ett litet barns outvecklad immunförsvar för en sådan påfrestning.

  I andra europeiska länder än vaccinationstokiga sverige finns en större andel människor som väljer att inte vacciner. Många här litar allt för blindt på skolmedicinen (den är fantastisk och jag skulle inte vilja vara utan den) och ser inga andra sätt att ta hand om kroppen.

  Jag känner att jag är mer solidarisk genom att bidra till att några människor i framtiden kommer att ha ett starkt immunförsvar. några kommer inte att vara beroende av kemikalier för att överleva.

  Gällande trippelvaccinet och autism så var just det inte den övervägande faktorn till vårat beslut. Tråkigt om det stämmer att de har fifflat med journaler mm, att han skulle ha varit köpt av vaccinmotståndare. Men om det var så , så kan man ju ställa sig frågan – Hur många läkare/forskare är köpta av läkemedelsföretagen? Fundera på om det finns en ”liten” möjlighet att det filas lite på resultaten, eller att man bara publicerar det som låter bra?? Dom tjänar multum på att vi knaprar piller och vaccinerar oss.

  Vi får väl se hur det går framöver. Jag har valt det jag är övertygad om är bäst för mitt barn. Hoppas att fler undersöker och inte bara följer strömmen. Att sedan välja vaccination är då ett aktivt val, inte bara för att alla andra gör det.

 28. Profilbild för Emma
  Emma

  EmmaK: jag frågade inte om länk, jag frågade om källor. Så vilken är källan? Vilka Europeiska länder avser du?

  Marie och EmmaK: Hur menar ni att vaccin försvagar immunförsvaret?

  Tror inte heller på konspirationsteorier, har ni läst vetenskapliga artiklar eller vet vilken granskning de går igenom både innan och efter publicering? DÄREMOT visade det ju sig att studien bakom att autism var en biverkan av MPR var falsk (publicerades i British Medical Journal). Lancet drog tiibaka artikeln redan 2004.

  Självklart ska Läkemedelsföretagen granskas, och deras slutsatser prövas. Och detta gör dem genom OBEROENDE forskning. Vem prövar dina källor?

  Och att tro att Läkemedelsverket hemlighåller info., tom. låter barn dö för att de skyddar läkemedelsföretags intressen är rent nonsens! Tvärtom är det så att alla har rätt/bör rapportera in om de tror sig ha drabbats av en biverkan. Men detta innebär också att ALLA inrapporterade ”biverkningar” skrivs in i FASS, även om det inte är fastslagit att det var just en biverkan eller bara slump. Det är därför, om ni slår upp FASS, varenda läkemedel har många, ibland mycket märkliga biverkningar angivna.

 29. Profilbild för marie
  marie

  Jag har inte skrivit här på denna blogg för att övertala eller övertyga någon om att vacciner inte är bra.
  Så enkelt är det inte. Jag kan bara gå tillbaka till mig själv för jag var mycket skeptisk. Jag frågade mig själv är det verkligen möjligt att man kan ha blivit så lurad och inte fattat någonting!

  Många sömnlösa nätter och ångest har jag haft men man kan bara ändra sig och det har i alla fall jag och min familj gjort. Man får gå på magkänslan och lite och tro på att det val man gör är rätt för en och ens barn.

  Det är faktiskt inte många mammor som vet att ens barn fick en k-spruta när dom föddes. ingen informerade mig i alla fall. Det är trots allt ett ingrepp man gör på barnet som barnets föräldrar ska kunna ta ställning till. men blir man varken tillfrågad eller informerad är det omöjligt.

  För att dra en paralell , om ditt barn ska äta pencilin
  så läser man ingrediens listan för man VILL veta. Vilka biverkningar kan barnet få och vad innehåller pencilinet.

  Men gällande vacciner hur många läser på vad den innehåller? Jag undrar verkligen det när ni är på BVC erbjuder dom er då läs här och sedan ta ställning om ni vill detta. För ert barn kan inte läsa ni som föräldrar ska göra det åt dom.
  Gör ni det?
  jag gjorde inte det.
  Man tänkte ja alla andra gör det och det förhindrar alla dessa dödliga sjukdomar och inte tala om flockimmuniteten som vi bidrar till.

  Man kör rysk roultette på hög nivå men era barns liv som insats. Jag har slutat med det i alla fall.

  Har ni föräldrar läst på om dessa dösliga sjukdomar vi vaccineras för?
  Varför heter de just barnsjukdomar? Jo för vi ska ha dom som barn. Inte som vuxna. Är man gravid så är man rädd för röda hund. Med vacciner har man manipulerat det naturliga flödet. Vi ska ha röda hund som barn inte vuxen. Nu var det ett exempel.

  I Tex USA som är extremt vaccinerade mot allt, där sker mässlingsepedemier hela tiden i FULLT vaccinerade barn. Är det möjligt? Dom ju vaccinerade. Dom kanske ska ha mer vaccin? Är det lösningen.

  Läser man i gamla läkarböcker så är mässlingen ingen farlig sjukdom men det har blivit det med åren. Märkligt. Vaccineras man som barn mot mässlingen så kan man få den ändå. Så är det med alla sjukdomar vi vaccineras för. Ingen går säker.
  Får man mässlingen som vaccinerad så får man något som kallas för artypisk mässling , den vill man ej ha. Dödligheten är större där. Pga av att man manipulerat kroppen än en gång med vacciner.

  Det är ingen slump att barn med autisn ofta har tarm mässlingen. Och att dom är överkäsnliga mot en massa saker. Och jag tror att vacciner är en stor del i det hela och visst beror det på annat med men nu pratade vi om vacciner här.

  Emma, den stora debatt som pågått nu med vacciner o autism har ju visats sig att media än en gång inte ger oss hela sanningen. Jag har många länkar som bevisar motsatsen. Det gäller att man är om och kring sig och letar upp info själv för ingen ger den till en. I tidningar o media kommer bara det fram som vi vill höra.

  Där är ju svinvaccinet ett klassiskt exempel. Det var ju hitte på från början till slut. Och vill du riskera att ditt barn får narkolepsi för att du räddar andra? Känns det bättre? Jag håller fast vid att bygga upp ett naturligt immunförsvar och då klarar kroppen mycket bättre av tex en influensa och man får livslångt skydd på naturligt sätt.

  Börjar du hänga med i mitt tänk Emma..

  Gällande läkemedelsverket så har jag på mail från dom att alla biverkningar som vi i sverige fått genom åren INTE redosvisas till oss. Inte på någon hemsida eller på annat sätt.
  Jag tycker verkligen att dom hemlighetshåller det från oss medvetet då. Vad tycker du själv?

  Nyligen i Finland fick en flicka sitt booster vaccin vid 5 års ålder som vi får i Sverige, hon fick oxå GBS så nu är hon rullstolsbunden. Förlamad från midjan och neråt.Men hon gjorde ju det för den goda sakens skull. För att inte få polio, stelkramp o mässlingen.
  Undrar hur hennes föräldrar mår. Dom ville såklart väl och litar blint på att det är så säkert med vacciner.

  En sak jag undrar om ni vaccinerar ert barn och därmet är ”immun” säkrare än ovaccinerade barn varför är ni rädda då. Ni är ju safe?

  När man ska åka på semester med familjen så ska man boka en resa till ett ställe. man kollar olika hotell vad som ingår, finns det ba,se klubb, hur är maten, ska vi ha extar rese försäkring, osv. Vi blir ganska om och kring oss. Men med ett vaccin som går rakt in i barnets blodbana har vi inga större funderingar över.

  Vi tycker det är okej med hög feber, oändligt skrikande osv. Bara där borde man se varningsklockorna. men man gör det om och om igen.

  Jag har inte hittat en enda placebo studie på vacciner. Där man tar tex 1000 barn vaccinerar dom sen de andra 1000 vaccineras man ej. Gör en uppföljning på den. Tro mig jag har letat.

  Man litar blint på sina läkare som gått sin långa utbildning. All cred till dom men hur stor del av sin utbildning har de fördjupat sig i vacciner och dess biverkningar? Inte mycket.
  Andra som läser i ämnet i flera år, där tycker jag deras kunskap väger tyngre. man behöver inte vara läkare för det.
  I så fall ska man bara kunna precis det man jobbar med inget annat. Att någon på bvc skulle säga att vacciner inte är bra, ja det komemr alsdrig att hända. Dom är inte skolade till det.

  Jag är intresserad av hälsa och kroppen men lååångt ifrån något proffs. Men vad jag förstått så gäller det att ha ett bra och starkt immunförsvar.
  Med bra mat, rent vatten extra tillskott osv. Man vill hålla sin tarmflora i fint skick för immunförsvaret sitter där.
  Många lider av läckande tarm men vet inte om det.
  tarmarna är inte skapta för en massa vitt mjöl och socker.

  Innehållet i maten idag är inte som den borde så att ta extra tillskott anser jag nödvändigt.
  Hemma använder vi oss av homopatiska medel som inte är skadligt för kroppen. Funkar utmärkt. Jag gillar inte pencilin. Det förstör verkligen ens tarmflora.

  En sak till om vacciner och immunförsvar. Jag vill nu jämföra med ett u land där sker epedemier hela tiden. Polio är vanligt. Men de barnen vaccineras hela tiden men det bryter ut ändå. Deras mat är skitigt vatten, välling( som är slembildande och är rena fröjden för bakterier o virus) ris etc. Varför räddar inte vaccinet dom.
  Deras immunförsvar är kört i botten, med sin kost och vacciner.
  I sverige har vi inte det så.

  I framtiden kommer sverige införa fler vacciner. Det ser vi redan nu med gardasilen.
  Utvecklingen är inte rolig. Och tur man kan välja.

  Jag gör ett medvetet påläst val att inte vaccinera. Man kan ej vaccinera bort sjukdomar så enkelt är det. Hur gärna man än vill tro det.

  När man berättar att man ej vaccinerar blir man väldigt påhoppad. Inte tacksamt. men det finns forum för likasinnade så det är bra. Har så mycket info i min burk som ständigt uppdateras.

  /Marie

 30. Profilbild för EmmaK
  EmmaK

  ok. nu svara jag en sista gång. cecilias blogg är inte rätt forum för att köra hela debatten. jag ville bara uppmärksamma att man kan fundera på att inte ta sprutan.

  De länder jag tänker på är tex Tyskland o Schweiz. Detta är också länder som släpper in andra behandlingar än skolmedicinen in på sjukhusen.
  Emma- om du tror att allt annat än skolmedicin är fuffens så slutar du säkert lyssna här.

  Tack Marie för ditt inlägg. Jag är sämre på detaljer och fakta men jag vet att när jag läste på för 2 år sedan så visste jag att jag inte ville vaccinera mitt barn.

  här är i alla fall en länk om kvicksilverförgiftning och vad det har för konsekvenser.
  http://www.youtube.com/watch?v=iOqKLoYptF8&feature=player_embedded

  ville bara att fler skulle undersöka för sin egen del. inte övertala någon. jag kan bara övertyga mig själv och tog därefter mitt beslut.

 31. Profilbild för marie
  marie

  Emma k.
  Jag är på din linje detta är mitt sista inlägg här med 🙂
  Jag är helt på din linje och önskar jag varit mer påläst innan jag vaccinerade mitt barn. Jag är riktigt avis på dig ska du veta :-))))))

  I tyskland jobbar sjukhus med alternativ behandling och är mer öppen för tex homopati än vad sverige är.

  Visste ni att det bästa homopatmedlet mot influensa är togs bort förra året!! Det är borttaget. Vi som vill använda det kan inte för högre instans har satt stopp för det. Tragiskt.

  Emma k vi likasinnade får ventilera sins emellan.

  Finns en bra blogg som heter obesprutad läs gärna:

  http://www.alternativjournalen.se/obesprutat

  Linda som driver bloggen kan du mejla och få nyhetsbrev. På Facebook finna många bra grupper.
  jag har så mycket matrial så det sprutar ur öronen snart 🙂

  Önskar alla lycka till med sitt vaccinval.
  Trevlig sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *