Det är väldigt lätt att fastna i klädmönster. Mer och mer så ju äldre man blir verkar det som. Man har sitt sätt att klä sig, kombinationer i vilka man känner sig hemma. Och kommer sällan eller aldrig på tanken att prova något nytt. Jag gillar verkligen inte att det är så, och jag kan inte förklara varför – men det är så. Kanske inte för alla, men för många, inklusive mig själv.

Att ha en blus eller skjorta under en tunnstickad tröja är en sådan där kombination som jag aldrig skulle få för mig att testa. Jag har jeans och skjorta eller blus. Eller jeans och tröja. Aldrig båda samtidigt.  Jag skulle känna mig för mycket jobba-på-bank i det(inget fel med det alltså – bara inte min stil om ni fattar). Men på senare tid har just krage under seglat upp som en lockande idé ändå, och döm om min förvåning när jag igår testade att ha en prickig Stadsmissionen-fyndad blus under guldig Lindex-tröja. Smala jeans med cowboysarbälte i midjan till. Och jag gillade det. Som sjutton också. Fastän det inte alls var jag.

Och vad lär vi oss då av detta (och när jag säger oss, menar jag mig själv – men vem vet, kanske att någon annan också känner sig träffad) – jo, att det är himla kul och ibland väldigt lyckat att inte alltid göra som man själv vill och brukar.

0 svar

  1. förstår precis vad du menar.. var idag på åhléns och köpte en kavaj i ”mjukistyg” (jersey?) utan knappar. randig. ränderna är jag men inget annat. älskar den ändå och tänker att nu får jag faktiskt ta in något ”nytt” i min garderob. undrar dock vad killen säger när det är randigt plagg nr 768 ungefär..

  2. Åh. Det där har jag också fastnat för nyligen! Det känns väldigt annorlunda men ack.. så snyggt. Allt blir liksom mer ”dressat”, eller vad man ska säga.

    Införskaffade mig en kortärmad vit piké från H&M herr som jag tänkte ha under diverse stickade tröjor. Synd bara att man är så varmblodig.. så en löskrage hade varit bättre. Ingen som vet vart man hittar såna?

    OT: Men hahaha. Med tanke på genus-diskussionerna som varit här nyss, så är det lite roligt att min kod jag skulle skriva in till höger blev: Hen7. 😉

  3. Presis sånn er det! Jeg er helt stuck i langermet t-shirt og cardigan på vinteren. Gjesp! Tøft med skjorte og trøye, men jeg er sånn comfort-junkie, så hvis jeg ikke gir meg selv et spark bak, så kan jeg fort helle til at skjorte eller bluse er litt for hemmende, om du skjønner. Gir ikke samme bevegelsesfrihet som en myk t-shirt, i hvert fall. Kjøpte en tynn cashmirtrøye og en skjorte med stretch på Cos. Veldig kul kombo, men har ennå ikke brukt den. Shame! I morgen, kanskje…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *