KvinnokärlekspoddenDet är måndag och ett nytt avsnitt Blankens Swanberg – nummer 27 som vi kallar för Kvinnokärlekspodden – ligger och väntar på att angripas av er. På Itunes hittar ni oss HÄR och lyssnar ni hellre via Libsyn hittar ni avsnittet här. Den här gången pratar vi om hur våra luddiga tankar går inför valet, och så eldar vi upp oss kring rubrikmissbruket och manar till att klickvägra. Hur frestande det än är (och tro mig, jag är inte den som inte klickar, men det ska det bli ändring på nu!) att klicka på ”Kolla in Kardashians rumpa” -typer av rubriker – GÖR det inte! Kan vi inte lova varandra att bara försöka låta bli? Varför? Därför att alla dessa klick som de här dumnyheterna ger snor utrymme för sådant vi egentligen skulle behöva veta. Det fördummar oss. Det fördummar medielandskapet. Det fördummar världen. Klickvägra! Och det där med Kvinnokärlekspodden är en reaktion på just en sådan lockrubrik som kallade oss för ”kvinnohatspod” – för jag känner mig ändå hyfsat trygg i att hur fladdriga, pladdriga och utsvävande vi än kan vara emellanåt finns det nog ingen, eller i alla fall ytterst få, som kunnat missa att är det något jag och Johanna inte är så är det kvinnohatare.

 

0 svar

  1. Men cecilia! Det vore ju högst intressant att höra mer utförligt hur du som pendlar Sverige- LA, är helt bilburen, har pratat shopping i år samt nu producerar skor kan vara miljöpartist!? Bra att du ska shoppa second hand resten av året, men hur kompenserar du i övrigt? Sopsorterar järnet eller vad? Tell us! Lästips: ” shopstop” av Gunilla brodrej, kram

    1. Ja, man kan ju också vända på det och se att jag handlar – skulle jag säga – 90 ekologisk mat, undviker kött (av miljöskäl) kör elhybrid och, producerar miljövänliga/ eller i de fall det går ekologiska skor, använder till stor del ekologiska produkter, handlar mycket på loppis, och försöker göra långsiktiga val och undvika ”snabba” plagg i min övriga shopping. Mina tankar kring miljön är inget nytt påhitt. Jag satt i ungdomens miljöriksdah som ung var ordförande i Fältbiologerna i min stad (menar inte att det förtjänar något pris eller så, bara att medvetenheten kring detta alltid varit med mig) – och försöker förena ett hyfsat vanligt liv och mina intressen och yrkesområden med ett någorlunda miljövänligt liv. Jag säger VERKLIGEN inte att jag lever ett miljövänligt liv hela vägen, men att jag försöker få ihop mina världar så gott det går. Och ”pendlar” till Sverige vet jag inte om jag gör, men några resor om året blir det, men det tror jag inte att jag är den enda som har något slags intresse för miljön som gör. Hoppas dock mycket på Dreamlinern (som jag valt att resa med sedan den kom) och ett miljövänligare flyg i framtiden!

  2. Kvinnohatare?! Jag dör av skratt! Vissa kan då verkligen få till det. Jag älskar er podd, ett stående inslag när jag rastar hunden 🙂.

  3. Tack för svar ang miljön! Synd att du inte lyft/ pekar på detta mer som en del av dig tidigare; hade nog inspirerat många att shoppa medvetet

  4. Åh vad himla, himla glad jag blev av att höra att du röstar på MP. Har följt din blogg sen din tid på Expressen. Jag tycker att det är fett med offentliga personer som går ut och prata politik och ta ställning. Och för att du lyfter miljöfrågan. Heja, heja, heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *