Har just parkerat mig i soffan, efter ytterligare en härlig dag här i Florida. Är så i semester-mode att jag just noterade att jag missat en deadline på en frilanstext som ska skickas till mama. Med flera dagar dessutom. Känns som en snudd på oöverstiglig uppgift att kicka igång jobbsprutten och fixa i ordning det där nu på kvällkvisten. Jag har blivit så slapp att jag inte kan sluta slappa. Herregud. Hur ska det gå?

I övrigt: Min mamma är här nu också. Hon kom inflygande igår och idag har vi vallat runt henne på South beach. Eller ja. Vallat runt och vallat runt. Min mamma har alltid sjujäkla bråttom. Det är som om det brann i brallorna på henne. När vi gått flera kilometer, varit i lekparken, ätit middag på en restaurang och sen skulle iväg igen spurtade hon hemåt med båda barnen i dubbelvagnen i sån fart att jag och Per flåsande hamnade på efterkälken bakom med tungorna släpande på trottoaren medan mamma vickade på med rumpan där framme. Jäkla sprutt på den där tanten asså.

Rio – hon är så knubbig. Så vit. Som en degklump. Så söt. Och med ett  jäkla temperament plötsligt. Jag får sån utskällning att frisyren blåser bakåt om inte maten langas fram fort nog. Och så har hon börjat äta smakportioner. Sötpotatis: jättesuccé. Ärtor också. Provade lite gröt idag, men då gjorde hon såna grimaser att jag inte kunde hålla mig för skratt. Hon är kanske släkt med sin mormor som intensivt avskyr just gröt.

Bonnie – hon saknar sina kompisar lite. Börjar nog tycka att vi vuxna i och för sig är rätt trevliga på våra egna små vis, men vi har ju för sjutton ingen fantasi! Boooooooooring! Hon säger ”Bye bye” och ”thank you” men är annars väldigt förbryllad över det här med att man pratar ett annat språk i ”Maja-mi”. Kan också konstatera att det är väldigt skönt att just nu inte ha jobb att passa (eller ja, inga tider alls egentligen) med den här tilltagande trotsåldern att ta hänsyn till. Det är inte klokt vad en människa kan krångla om man ger sig den på det. Men hon är inte bara en krångelmaja, utan också fantastiskt kul. Jag och Per kollar på henne, sen varandra och garvar på oss typ hundra gånger om dagen.

Per – asså, har ni chans och möjlighet: skicka iväg er man på semester i värmen där han kan träna (hejdå kalaskula!) och bli brun- och hepp, du har en hunk hemma!

0 svar

  1. Hej Cecilia! Jag hoppas att du kan ge mig några tips. Ska på bröllop i värmen och behöver en snygg sko/sandal. Har en blå klänning med vita prickar från second hand. Den går strax nedanför knät, har markerade axlar tack vare veck som är sydda på bröstet och en kort ärm. Jag tänker guld kanske? Vilken typ av sandal kan jag, som är oändligt trött på gladiatormodellen, satsa på? Tycker du att väskan ska matchas med skorna? Tack för all inspiration du ger mig. Älskar din stil! Kram Elin

  2. Hej Cecilia,

    Jag började följa dig i Expressen under min andra graviditet för flera år sedan, nu är du ett stående inslag i min vardag. Det slog mig att jag aldrig tidigare lämnat en kommentar, så nu bara måste jag göra det och meddela att du är GRYM – det här är den i särklass mest välskrivna blogg jag har stött på, rolig, informativ och skriven med glimten i ögat! Det är tur att du kryddar inläggen med halvtokiga episoder ur ditt eget liv – annars hade vi andra riskerat andnöd av avundsjuka, för du verkar så himla cool, klok och trevlig. Man bara gillar dig, helt enkelt!

    Kram, Emilia

  3. Vagnfråga: Ser att ni använder Phil&Ted, har ni tagit med den hemifrån? Använder ni den till båda barnen som syskonvagn? Måste välja snart… Bebis i maj och exakt två år äldre välväxt storebror.

    Njuter av dina semesterbilder!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *