Det kom en inbjudan med posten idag som gjorde mig så väldigt glad; till premiärföreställningen av Lena Philipssons nya show på cirkus. Jag älskar Lena Philipson. Inte bara för att hon verkar kul och knasig (på ett bra sätt) utan också för att ”Kärleken är evig” är – brukar jag hävda – den svenska pop hits-historiens mest underskattade diamant. Hur kan det köras allsång på ”Främling” och Carola på varenda tjejförfest landet runt år ut och år in, när det finns Lena och ”Kärleken är evig liksom”? Fattar inte det.

En gång stod vi i samma grupp på ett dansgolv på Berns jag och Lena Philipsson. Vi hade någon gemensam bekant eller hur det var. Jag betedde mig som om jag raggade på henne ungefär. Strök omkring som en löpsk katta, försökte impa med snygga dansmoves och glodde som om hon hade varit naken. Värsta pinot. Lena däremot var sval. Och hon dansade som en gudinna. Så minns jag det i alla fall.

Älskar för övrigt hur hon dansar i Melodifestivalen när hon tävlade med just ”Kärleken är evig”. Det var liksom inga exploderande glasrutor eller maffiga dansaruppställningar. Det var bara Lena och hennes puffiga axlar som ryckte lite randomly. Och på tal om puffig: Luggen. Luggen! Hur gjorde man? Hur blev den så där… svulstig? Eller är det bakhåret som hon snurrat upp och fram till detta magnifika hårfluff?

[youtubeplay id=”Ajn_PPss6Qo” size=”medium”]

0 svar

 1. Min syrra hade en sån där lugg. Den fixade hon genom att smacka på en stor klick gele, gnuggagnuggagnugga med en frottéhandduk och sen spreja med hårsprej.

 2. Jag VET – Lena ÄR coolast.
  För ungefär hundra år sedan hade jag och min förra kille köpt biljetter till rhapsody in rock till oss och mina föräldrar. Jag blev helt till mig i brallan när det visade sig vara Lena som var hemlig gäst. Jag dansade och sjöng som en tok med Lena – och min kille såg ut som om han ville begå självmord…
  En annan gång såg jag henne på Weekday på Götgatan med sina ungar och då var jag tvungen att cirkulera henne tre varv bara för att spana – hon är verkligen cool!

 3. Luggen var allt på 80-talet. Jag vet eftersom jag var med. Gick dessutom på samma gymnasieskolan som Lena PH. Njudungs gymnasieskola i Vetlanda nästan jag mötte Lassie…) kan intyga att Lena var precis lika mejkad och fixad i skolan och hemsydd. Kommer i håg en kreation som var en hel dress typ av byxdress i något slags kuddigt tyg. Hon och hennes blonda kompis hade båda stort lockigt hår och mycket puder samt rouge. De syntes på långt håll som orangea stoppljus korridorerna. Inte bara de – Alla hade hårt sminkade fejs.

  Jag var nog lite mer avantgarde…ha ha! Jag och mina polare körde Madonna looken hårdtuperat och slingat hår med massor utav hårspray – som en hjälm samt basker bak på huvudet som Boy George. Vi var ju inga fina flickor från Vetlanda utan utbölingar från bortom kommungränsen.

  Tricket med luggen var värmeborste, värmeborste och åter värmeborste. Den användes flitigt av brudarna i Vetlanda. Lena är en smart tjej kan också tillläggas. Hon gick 4-årig teknisk linje och hade fina avgångsbetyg enligt ryktet. Hon har klarat åren bra. Hon är faktiskt snyggare nu nästan.

  A-C

 4. Som jag minns det var det mousse, spray, rundborste och fön, plus lite lockar på de med helt rakt hår. Vissa körde med krustång en liten stund också, eller locktång, fanns många knep.

 5. Åh, jag älskar också Kärleken är evig. Den kom på radion för inte så längesedan, en tidig lördagsmorgon när dottern vaknat alldeles för tidigt. Jag hade inte hört den på länge och jag gick helt igång. Jag var glad hela helgen sen för att jag hört den på radio!

 6. Måste bara säga att jag tycker du verkar så himla skön Cecilia!!! Parant eller inte, mest kanske chic och skön! Och Lena Ph – mer Ph åt folket!

 7. Jag ska också gå på Lena, i november. Men jag behöver lite hjälp. Kan du inte ge oss lite sköna klädtips. Jag har varit mammaledig i ett och ett halvt år, innan det gravid såklart och dessförinnan var jag sjuk och åt mediciner som gjorde mig tjock. Nu är jag smal och tränad igen men mina ”smalkläder” är fem år gamla ungefär. Måste uppgradera garderoben! Har köpt dina grymma plyschtigths från Me&I men hur matchar man dem om man ska på party? Vill gärna ha tips om partykläder för 36årig småbarns morsa vars värsta skräck är att se tantig ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *