Det är värsta snöiga vintern ute. Har ni märkt det? I Stockholm råder SL (lokaltrafiken) resenärer att helt enkelt stanna hemma. Tunnelbanan funkar inte på många sträckor. Folk kommer inte till jobbet. Det är kaos. Jag kollade på Nyheterna nyss där en reporter var ute och lät folk vädra sin åsikter gällande trafikkaoset. Det dök upp ett gäng gnällgökar (”det är verkligen skandaaaaal av SL” ”Oacceptabelt!” och så vidare) och sen en skön snubbe med rimfrost i sin jättemustasch. Han bara ”men nu är det ju så här. Vi har ju valt att bo i det här kalla landet. Där det snöar. Passar dä’nte så flötta te Spanien da”  (jag vet inte om han pratade den dialekt som han gör när jag repriserar frasen i mitt huvud, säkerligen inte). Typ så. 

Åh herregud vad det var skönt att höra. Jag är så satans trött på det här vädergnället. Ja. Det är kallt. Ja. Det är kämpigt. Japp. För somliga mer så än för andra. Men man behöver väl inte förpesta sin omgivning med detta trista jamande hela tiden? Och ingen kan väl påstå annat än att det är otroligt vacker med all denna snö? Så till nästa gnällis som bara påååååågååååår om vädret, kylan snön och allt som tydligen bara är så eländigt ska jag replikera med Rimfrost-mustaschens line – Mäh flötta te Spanien da!

För att inte frysa häcken av sig gäller lager på lager och det varmaste garderoben har att erbjuda. Det fattar ni ju i och för sig själva. För min del har detta idag inneburit: Woolrich-parkas, raggsockor, skitvarma långkallingar, jeans, Uggs, linne, långärmad tröja, jeansskjorta, ullkofta, halsduk, mössa och vantar. Sen. Kan man gå ut. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *