Mama baby girl

(null)
Tränade med en PT idag – för att jag känner att jag behöver lite stöd så att jag inte gör fel så här i början efter en graviditet (sist sprang jag Göteborgs-varvet helt otränad när Rio var sex månader. Det var mycket dumt. Min ena hamstring slets nästan av och det gör fortfarande ont i fanskapet om jag råkar träna fel) och för att ett av de bästa knepen för att ösa på med motivation är resultat. Det får man med en tränare till hjälp. Den här tränaren var förstås mega-het (ja men en ohet tränare på ett Hollywood-gym vore liksom, ja, orealistiskt helt enkelt) och 25-ish nånting och körde rätt hårt med mig. Vilket jag gillar. Avskyr att mjukträna, för mig känns det bara bortkastat, och särskilt när man tränar med en PT som man ju betalar för – då banne mig vill jag bli utmanad på riktigt! Peppade gjorde han också, på ett sätt som i mitt ammande, nyförlösta (aja, det får man väl fortfarande kalla mig) känsliga, fladdriga tillstånd  – sån där som man är när man precis fått barn – gjorde mig helt vilsen. ”Good job mama!” hojtade han först ivrigt några gånger när jag var lite extra duktig, men gick sedan över till ”Thats amazing baby girl!”. Hallå! Mama? Baby girl? HUR SKA HAN HA DET EGENTLIGEN? Jag blev helt yr i hjärnan och kunde inte fokusera på träningen eller nånting utan annat. Vem ÄR JAG i en 25-årig mans ögon? VA??? Mama? Eller baby girl?

Sanningen är väl förstås att jag varken är det ena eller det andra, utan en helt vanlig kund som man tjoar lite random saker till. Men vad den här PT-snubben inte fattar är att sådant här ställer till det för en 35-årig nybliven 3-barnsmor med en självbild som pendlar mellan ”inte många år kvar till pensionen nu” och ”HUR-FAN-KAN-DET-VARA-15-ÅR-SEDAN-JAG-VAR-20????”. Det är härligt på många sätt att var 35, men ibland har jag väldigt svårt att hitta min plats liksom. Man är varken ung eller jättegammal, utan mittemellan på något vis? Men hur fan är man då då? Va?

Bilden! Det finns kylskåpskalla eukalyptusdoftande handdukar på mitt gym. Åh vad jag älskar dem!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Em
  Em

  Samma här, åldersmässigt alltså. Tja, det är väl detta som kallas att vara medelålders. Fast det ordet har ju en så negativ klang att man knappt vill ta det i mun. Man är i en ålder då man känner sig ung, men inser att man är rätt gammal i många yngres ögon. Det är väl så det kommer att vara resten av livet gissar jag. 😉 Dock är jag lite besviken på att jag inte är mer upplyst än jag är. Skulle man inte ha full koll på läget i den här åldern liksom..?

 2. Profilbild för Karin
  Karin

  35 är INTE medelålders.

  1. Profilbild för Em
   Em

   Nja, kanske inte om man tänker på medellivslängden i Sverige idag. Men man är ju inte ungdom heller. Och inte gammal. Mittemellan – medelålders. Men vi kan kalla det ung och fräsch istället – gärna för mig! 😉

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  Hahaha skrattar så hela jag hoppar. Hur faan ska han ha det liksom??!!

 4. Profilbild för Lan

  Men vafasen är ”god job mama” för en kommentar, vilken tönt, du är ju där för att träna och få vägledning, oavsett om du är mamma, 27 eller 53 år gammal…Sånt ”pepp talk” hade fått total motsatt effekt för min del.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Fast det är nog mer jargong och går inte att direktöversätta till svenskan. Skulle någon kalla mig ”morsan” på gymmet i Sverige skulle det ju bli helknas, men här heter man mama lite titt som tätt. Let me hold the door for you mama kan någon mycket väl säga om jag kommer med ungarna nån stans. I det här sammanhanget känns det vördnadsfullt och ganska så fint tycker jag!

 5. Profilbild för Amy
  Amy

  Hihi, känner precis igen mig i detta! Det är ju lite jargong, men jag blir helförvirrad och fnissig – bor också i USA och blir ständigt kallad olika varianter: mama, baby girl, mam (värsta… känner mig mycket gammal då…), miss, honey, baby, darrning…

 6. Profilbild för Theresa
  Theresa

  Allt mellan 33-39 känns som en jävla ickeålder. Fan va jag längtar till 40!

 7. Profilbild för Aniika/Resfredag

  Tänker mycket på det där. Fyller 35 om en månad, och försöker klura på vem/vad jag är. Mittemellan, precis som du beskriver. Någon typ av identitetskris, helt klart.

 8. Profilbild för Eva
  Eva

  Här har ni en bloggläsare som snart fyller 60 (!) och jag kan tala om att det där med att ” man har alla åldrar i sig” stämmer nu mer än någonsin. Jag känner mig som 35 inuti och kan inte förstå att jag är ”senior”, ”övre medelåldern”, ”55+”, ”snart pensionär”… Ser på mina jämnåriga och ser tanter och farbröder. Jobbar i vården och när jag ska gå ut i väntrummet och ropa in någon som är född på 70-talet så är första impulsen att titta efter en tonåring… Helt galet!

 9. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Väldigt uppfriskande att läsa din blogg, delar många av dina tankar – hälsar en annan 35årig småbarnsmamma 🙂

 10. Profilbild för Anna

  Alltså haha! Känner igen mig i detta åldersdilemma. Men åren mellan ung vuxen och medelålders är ju lite odefinierade – och innehåller dessutom allt möjligt; vissa festar fortfarande som om de var 19 medan andra har fem barn och hund och allt. Själv glömmer jag ofta bort hur gammal jag är – fyller 38 om några dagar – det ska bli skönt att fylla 40 och få en riktig ålder igen.
  ps. Baby girl vill en ju INTE bli kallad på gymet! Låter snuskgubbigt tycker jag.

 11. Profilbild för Lyxmamman

  Jag vill ha ett gäng handdukar i mitt kylskåp. Va lyxigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *