20121120-215801.jpg
Har hon cykelbyxor? tänker ni. Nej! Bättre upp! Det är ju för sjutton mamelucker! Efter att jag saknat sådana hör i bloggen kom det ett paket med en mycket läcker liten byxa i ull och silke. En rövräddare de kallaste dagarna! Jag är utom mig av lycka över detta mycket praktiska lilla plagg.

I övrigt. Jag hade en halvtimmeslucka över för träning idag och jag tycker att jag hittat ett sätt att få ut väldigt mycket träning på kort tid genom att köra ungefär så här:

Uppvärmning genom löpning i mellansnabb fart och lutning 10 min.

3×15 clean över huvudet med 20 kilos vikt (clean är som marklyft, fast halvvägs gör man liksom en knix så att man hamnar under stången och sedan lyfter man den uåå och fortsättter fortsätter lyfta stången på raka armar över huvudet. Den här övningen tränar verkligen hela kroppen från ben till rumpa, axlar, armarnocj core, och gör den med lite tempo så att du får puls också. Kort paus emellan varje set)

Tabata-övning med benböj och vikt på axlarna.

4×15 rep magträning med en sån där tv-shopkavel. Rulla ut överkroppen, längre och längre ner för varje gång, utan att svanka.

Avslutnings vis 2×20 ”sidlyft” på varje sida. Alltså situps på sidan med armbågen mot en sån där halv pilatesboll. Man dippar höften mot golvet. Ni hajar?

Så vad säger ni som kanske kan mer om träning än jag. Är inte det här super på en halvtimma. Man får flås och blir genomtränad. Eller borde jag byta nåt?

Och till er som ibland undrar hur jag tränar. Lite så hör brukar det vara. Ni kanske kan youtuba rörelserna så fattar ni va jag menar. Var försiktigt med Clean bara. Den måste göras rätt, övas in rätt. Gör man fel kan man skada sig.

0 svar

  1. hejj!
    letar en jacka här på bloggen som du tipsade, du köpte lika till dejj å din ena dotter, hade för mejj att det var Tenso, men hittar inte:(
    Kommer du ihåg:)?
    *erika

  2. Har väl försökt att träna till och från hela livet men har liksom aldrig blivit helt biten av grejen (läs: periodare). Efter andra barnet har jag nu tagit tag i detta och anlitat Olga som PT. Nu är det korta effektiva styrkepass som gäller. Och jag tränar mest hemma. Så skönt. Eftersom jag i grund och botten är en rätt lat person så passar detta mig perfekt: så lite tid på träning som möjligt men så effektivt det bara går. Tabata funkar jättebra för mig också. Snabbt, enkelt och sjukt svettigt. Och det bästa av allt – på rätt kort tid har jag fått massa synliga resultat, hur peppande är inte det?? Tack för en bra inspirerande blogg. Kram Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *