Idag på förmiddagen har jag och Rio följt med Bonnie, hennes dagmamma Maria och de små kompisarna till Junibacken, det var förstås urmysigt även om det på riktigt krävde min fulla koncentration att hålla ordning på bara mina två små. Jag fattar inte hur de gör det. Förskolepersonal och dagmammor. Alltid så jäkla i total kontroll liksom, utan att nånsin verka hysteriska, nervösa eller irriterade. Okej, de flesta i alla fall, och Bonnies dagmamma i synnerhet. Lugn som en filbunke med fem småttingar på Junibacken. Själv hör jag min röst kana upp i gäll falsett så fort min lilla flock om två börjar streta åt olika håll. Stressnivån sticker iväg inombords. Så lite mer av det där lugnet skulle jag verkligen vilja ha.

20110511-145629.jpg

0 svar

  1. Hur resonerade ni kring valet av dagmamma vs förskola? Här där vi bor det vanligast med förskola. Själv gick jag hos dagmamma de få år jag var ”bortlämnad” på dagarna (bodde de första åren utomlands så mamma hade privilegiet att vara hemma med oss länge). Vet liksom inte hur man ska tänka..? Fördelar? Nackdelar?

  2. Tror att det är en helt annan grej när det är ens jobb faktiskt. När man är på jobbet, oavsett vilket jobb, har man ju sin fulla koncentration på det man gör (oftast). När man är ”privatperson” är det ju ofta hundra olika saker som snurrar i huvudet och då är det nog lättare att bli stressad 🙂

  3. Men åh! Missade jag dig idag igen.. hoppas ni hade det bra och att ni inte blev översprungna av övriga skolbarn 🙂
    Kram.
    /Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *