IMG_9946 IMG_9956 IMG_9964Ledsen för usel bildkvalitet (avkapade huvuden och rutten skärpa) men ibland går det fort som satan när man ska ta sådana här bilder, och då får man vara glad om något överhuvudtaget ser vettigt ut.

Hur som helst. Jag märker att man liksom lite får tänka om i sin klädstil när man klippt håret kort. Det gäller att ha landa i ett elegant gränsland mellan feminint och maskulint – annars blir det lätta Marie Fredrikssson av det hela (och nu menar jag egentligen inte alls att peka ut hennes stil som något illa eller dåligt, nej, hon har väl på ett mycket föredömligt sätt hållit sig till sin smak och stil och gjort något mycket personligt av det) – det är bara inte där jag vill hamna. Just nu i allafall. Men sånt kan ju ändra sig!

Lite dressad khakilook känns därför helt perekt! Svarta byxor och vit topp är ju förstås en snygg klassiker, men med en armyskjorta över kändes det hela lite coolare plötsligt. Det är verkligen intressant detta, att ha klippt håret. Att lära sig hantera det och att börja se sig själv som en korthårig person. Vad det nu är? Men någon som vågar, vill jag hoppas.

0 svar

 1. Cecilia, måste bara passa på att berömma din nya kortklippta look! Så snyggt! Hoppas att du trivs själv med det och fortsätter på det kortklippta för det klär dig verkligen. Hade gärna haft kort hår själv (allra helst som Michelle Williams eller som Mia Farrow i Rosemary’s baby) men lite utstående öron och risk för att se ut som en 10-årig pojke håller mig tillbaka… 🙂

 2. Håller helt med. Jag klippte kort i höstas och helt plöstligt vad det massvis av mina kläder som kändes lite märkliga att använda tillsammans med nya håret. T.ex. tycker jag att det är mycket svårare med flickiga kjolar. En vill vara mer kvinnligt elegant alternativt tuff på något vis.

 3. Alltså jag förstår verkligen att du genomgår en omorienteringsfas. Vem skulle inte det!? Men som utomstående måste jag ändå säga att du passar verkligen i kort hår. Din persontyp är ju som gjord för kort hår. Aktiv, sportig, fashionabel, always on the go. Det ser så jäkla härligt ut! Frihet i en liten detalj.
  Kan inte vänta tills det är dax för mig. Rygglångt ska bli axellängd. Så skönt!

 4. Gillar stilen max, lite läskigt att man kan ha samma smak! Köpte förresten en vintage LV Noe. Var inne på Neverfull men ändrade mig eftersom modellen är alldeles för öppen och sakerna ramlar ur alldeles för lätt…
  Trevlig valborg!

 5. Hm, är själv korthårig och har varit i ett tiotal år nu. Har aldrig någonsin tänkt tanken att jag skulle passa bättre eller sämre i något pga av hårets längd! Figurens och mina färger, men frisyren? Aldrig. Där ser man! 🙂

  1. Asch, det är säkert bara jag som inbillar mig. Känner eller har du inte ”problemet” så finns det ju inte för dig. Du är kanske mer inkörd och naturlig med kort hår än vad jag är (än så länge).

 6. Jag är korthårs människa har haft kort hår i hela mitt liv. Lite då och då (läs 10 års intervaller) sparar jag ut till axel lång. Det gör jag nu, men blir galet sugen att klippa mig när jag ser din super snygga frisyr som du passar jätte bra i.

 7. I hear you! Klippte själv kort för ett par månader sedan och jösses! Älskar frippan och känslan av den (sofistikerad på något vis) men kläderna? Vad hände liksom

 8. Ja!! Kan verkligen relatera. Det mesta i min garderob är lite pojkflickigt; jeans och tröja typ. Med en kort frisyr (ännu kortare än din) blir det lätt helpojkigt så att säga. Försöker balansera det med femininare detaljer och smycken, men det är inte helt lätt – så gärna fler sådana här tips tack!

 9. Snygg stil, både kläder och hår! Och jag vill se mer av ditt hår, nacken t ex. Älskar kort och är korthårig själv. Och du är särdeles snygg i kort hår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *