Jag kan uppskatta en vrålande sportbilsmotor, en snabb motorcykel eller en cool båt. Men när det gäller Pers intresse för motorfordon befinner vi oss plötsligt på en helt ny nivå. Kanske inte rent tekniskt, då är vi rätt nollade båda två. Kan mycket lite om kardanaxlar och topplock och sånt. Men Per har liksom en annan, och väldigt pojkigt kärleksfull inställning till fordon i allmänhet och utryckningsfordon i synnerhet. När vi är utomlands, säg, i Frankrike spelar det ingen roll hur många schyssta restauranger vi ätit på, hur fantastiskt väder vi haft eller vilka sevärdheter vi upplevt – ser han en fransk brandbil, i uttryckning förstås, så blir det resans mest minnesvärda stund. Och möjligheten att få köra olika fordon som han vanligtvis inte rattar gör honom ungefär lika lycklig som om någon skulle ge mig ett kreditkort fulltankat med femtitusen spänn som jag måste spendera på skor.
Hemma hos min syrra finns det inte mindre än två traktorer. De håller på att fixa i ordning trädgården. Det spöregnar ute och vi andra hänger inomhus. Leker och har det mysigt. Ute bland jord- och sandhögar skyfflar en ensam man lera fram och tillbaka, fram och tillbaka. Utan något tydligt mål vad det verkar. Det är min man, han sitter inne i traktorn och ler stort och jag har nog inte sett honom så lycklig sen Rio föddes.

20110619-165012.jpg

0 svar

  1. Underbart! Gud så roligt! Jag kan tillägga att det där motorintresset infinner sig rätt tidigt 😀 Min 20 månader gamla son är helt fascinerad av bilar, traktorer och diverse utryckningsfordon. Trots att han har dockor, nallar och annat mindre ”killigt”. Jag tror stenhårt på att det är något nedärvt, typ en motorgen.

  2. Ha ha! Ja whatever works for him liksom. Själv tror jag att min tjejer kommer att bli lokförare, dom vinkar alltid glatt och säger ”hejdà tàget till varenda t-bane tàg dom ser (dvs ganska mànga, ha ha)
    Kram

  3. Hej Cecilia!
    Läser din underbara blogg ibland. Måste bara få säga en sak om detta..Har två söner och en man, vi har gård med olika fordon..jag vet att av erfarenhet..Det är ”leksakerna” som bara blir större och dyrare och sandlådorna blir också större! Kan inte förstå detta med att ”skyffla sand fram och tillbaka” med det tycker killar och män är jättekul..4 år gamla och 40 år gamla. Ha ha ha
    Hälsa Veronica förrresten från en gammal klasskamrat Victoria (fd Gustavsson) 🙂

  4. Dina inlägg om din man är så roliga! Jag skrattar högt, av igenkännande och av att de är så söta, våra killar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *