Måste. Äta. Grön. Sallad.

Must. Kill. Frank. Drebin. Kommer ni ihåg den frasen från Den nakna pistolen? Hysteriskt kul. Hysteriskt rolig film. Det var det rubriken anspelade på.

Hursomhelst.

I vanliga fall ledsnar jag fruktansvärt fort på det mesta. Jag vill ha nytt hela tiden. Pallar inte ens att gå till affären samma väg två gånger på raken utan måste alltid variera mig. Men. När det kommer till smaker är det tvärtom. Hittar jag något jag gillar, verkligen gillar, vill jag inte helst inte äta något annat på två år. När vi var på en middag hos Pers släkt i Miami förra veckan bjöds vi på lite apetizers innan maten som var alldeles ljuvliga. Det börjar dregla bara jag tänker på det. En grön sallad med avokado, gurka och koriander. Massor med koriander.  Vet ni hur mycket jag älskar koriander? Jag vill typ ligga med koriander. Och så citronsaft, vitlök och salt och peppar. Och sist på med olivolja förstås. På bordet stod också hoummus och pitachips. Äsch, det är väl bara att slänga ihop den där salladen själv då, tänker ni. Och jo, det ska jag göra förstås. Är lite orolig att jag inte kommer lyckas på samma sätt bara. Och pita-chips? Var hittar man det? Eller kan man göra själv? Kan man det fina, bästa, käraste Kristin?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Cecilia
    Cecilia

    Pita chips ar latta att fixa 🙂 Bara kop fardiga tortillas och skar i trianglar, toppa med lite havsalt och lite olivolja och sa in i ugnen pa runt 175-200F 5-10 minuter. Voila – pita chips.

  2. Profilbild för Cecilia
    Cecilia

    oops, 175-200 C skulle det ju vara!

  3. Profilbild för Vera

    Om du menar pitachips som i pitabröd, så kan du dela dem på längden (vad heter det egentligen, alltså så som man delar en fralla) pensla med olivolja och grilla dem i ugnen tills de blir knapriga och får fin färg!

  4. Profilbild för Eva

    Mm vad gott, jag är också galen i koriander. Just nu är det dock italienskt som gäller. Lagar den ena rätten efter den andra från Mina fastrars mat (Paolo Robertos kokbok). Ett hett tips!

  5. Profilbild för Caroline
    Caroline

    Du LÄR punga ut ett mer exakt recept på den där, jag dör annars, mumms!

  6. Profilbild för Hanne Elise
    Hanne Elise

    Oj, oj, ja den salaten lyder smaskens! Jeg elsker koriander, men mannen hater det innbitt. Hvordan skal jeg få omvendt han??

  7. Profilbild för Fia
    Fia

    Hej, om man gör egna pitachips enligt recepten som redan har lagts upp här, så är det jättegott att pressa eller hacka lite vitlök i olivoljan innan man penslar den på pitabitarna – om man tycker om vitlök! Lycka till!

  8. Profilbild för Charlotte
    Charlotte

    Hej Cecilia! Nu har vi precis ätit salladen du skrev om, det var otroligt gott. Hela familjen älskade den, längtar nu bara till i sommar då vi ska äta den till grillat. Tack för tipset och en kul blogg.

  9. Profilbild för Familjen Johansson
    Familjen Johansson

    Håller med de kloka tips du redan fått. Även Libabröd är bra, och väldigt billigt. Elsie är väldigt nöjd över sitt vykort, tack Bonnie!

  10. Profilbild för Madelene
    Madelene

    Hej Cecilia! Och tack för en jätteskön blogg! Jag är gift med en chilenare och har också upptäckt hur jäkla smarrigt koriander är. Bara därför vill jag dela med mig av vårens/sommaren bästa grillsalsa med koriander:

    Finhacka 3 tomater och 2 gul lök. Blanda med en näve hackad koriander. Finhacka 1-3 gröna chilifrukter och blanda i. Sen på med pressad citron från ett par citroner. Smaksätt med med lite salt och ett par matskedar olivolja.

    Det ska bli en saftig salsa – gudomlig på en grillad köttbit! Lova att du provar 🙂

  11. Profilbild för Åsa
    Åsa

    Ja, vad är det med koriander! Jag kan köpa en kruka och knapra korianderblad. Var just i Indien, där har de ju koriander i allt – underbart!

    Tack för tipset med gurksalladen, den låter ljuvlig.

    Och så vill jag bara säga att jag tycker att du är grym i radio. Lyssnar på Mix på morgonen och det är alltid kul när du är vikarie.
    / Åsa

  12. Profilbild för Tina
    Tina

    Jobbade på en restaurang förut som gjorde egna chips genom att skära färdiga tortillabröd i trianglar och sen fritera. På med salt, klart. Var gudomligt knapriga och goda!!!

  13. Profilbild för Koriander – hata eller älska? | Svea Nutrition

    […] själv med att inte ta bort den. Och igår, påvägen hem, blev jag helt plötsligt sjukt sugen på den här salladen. Vad har hänt? Är koriander […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *