Måsten i Los Angeles

IMG_7790

Los Angeles är sannerligen inte helt lätt att begripa sig på. Staden är otroligt utspridd och vet man inte var man ska är det lätt att lägga alldeles för mycket tid på fel saker om man bara har en kort semestervecka att röra sig med. Vi har haft en hel del gäster här sedan vi flyttade, och med alla dessa besök i bakhuvudet är det inga större svårigheter att sätta ihop en lista över underbara saker att göra. Så här kommer helt enkelt några av våra och våra gästers LA-favoriter!

* Hyra cyklar i Santa Monica och åka längs med stranden från piren söderut mot Venice. Har man barn finns det miljoner olika cykelalternativ: tandem, med sulky påkopplad bak, barncyklar med eller utan stödhjul, osv. Stanna och ät lunch på trevliga Perrys cafe! Längs med rutten finns också flera lekparker och en stor skatepark där man kan stå och titta i evigheter.

* Ace hotels takbar i downtown. Oslagbar utsikt, stämning och mingel.

*Yamashiro farmers market – härligt kvällshäng på torsdagar sommartid. Mat, musik och utsikt!

* Wi spa – dygnetruntöppet koreanskt spa i down town, med bad i olika temperaturer och olika bastuar, familjevänligt och med lekrum för barn!

* Barneys – även om man kanske inte direkt har råd att shoppa loss som man kanske önskade, är det ändå ett underbart ställe att insupa fantastiskt mode från alla de största modehusen, på samma gång får du passa på att spana in lyxiga Beverly Hills-bor med alldeles för mycket pengar. En lunch på takterassen är en härlig avslutning, och runt hörnet ligger ”Pretty Woman”-gatan Rodeo Drive, för den som samtidigt vill passa på att se den!

*Jag älskar ALLT med Malibu, det vet ni. Paradise cove är en fantastisk strand om man vill ha ordnat med kiosk, toaletter, dush, solstolar och bra restauranger. Zuma är en klassisk Malibu-strand, Matador beach och Leo Carrillo är två vildare och mer orörda stränder längre norrut. Samtliga ger bra chanser att se sälar och delfiner, det vackraste eftermiddagsljuset den här planeten kan frammana, otroliga vågor (och goda möjligheter att surfa om du gillar det!) och den vackraste och mjukaste sand ni kan tänka er.

* Neptunes net – ett litet sjapp längs med Pacific coast highway långt norrut i Malibu. Här hänger i stort sett bara bikers och i stora tankar finns humrar och krabbor där du själv väljer vilken du vill ha. Kan varmt rekommendera en nykokt hummer, ett glas Chardonnay på träbänkarna medan du omväxlingsvis iakttar de andra gästerna och tittar ut över havet.

* Söderöver längs med kusten finns underbara små städer som Manhattan beach, Laguna beach, Newport beach, Huntington beach, Hermosa beach… Ja ni hör, det är bara att cruisa och stanna där ni får lust. Hela kustremsan från Santa Monica ut mot udden Palos Verdes och sedan söderut är underbar!

* Om man åker från Hollywood till Malibu – sväng av från Highway 101 mot Kanan road och åk den fantastiska vägen över berget och upplev makalös natur och storslagen utsikt över hav och moln. Ta sedan Pacific coast highway tillbaka mot LA.

* Malibu pier är också en fantastiskt vacker plats som erbjuder bra mat och trevlig lunch i svårslagen miljö.

* Lyckas du pricka in ett träningspass på 1 gun ranch i bergen ovanför Malibu har du en upplevelse framför dig som du kommer bära med dig hela livet. Jag vet faktiskt inte om jag någonsin sett något vackrare och mer harmoniskt.

* Griffith park är ett stort naturområde mitt i Hollywood med själva Hollywood-skylten som kronan på verket mitt i – ge dig upp i bergen och gå på en hike. Spana efter skallerormar medan hela Los Angeles breder ut sig under dina fötter. Passa samtidigt på att ta en mäktig selfie med dig själv och Hollywood-skylten i bakgrunden!

*Chateau Marmont – klassiskt hotell och resturang med nästan hundraprocentig chans på kändisspotting.

Okej. Känner att jag bara fått med hälften här, men nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Sen finns ju hela Kalifornien att upptäcka utanför Los Angeles. Men dit har jag inte hunnit än!


Publicerat

i

av

Kommentarer

 1. Profilbild för nathalie
  nathalie

  Tack så mycket, det här inlägget skall sparas till vår LA-resa i höst! 🙂

 2. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Tack för underbara tips, kommer väl till pass till höstens Kalifornien-resa 😀

 3. Profilbild för A-mamman

  Vilka bra tips, Malibu var lite knepigt när vi var i L.A. eftersom vi inte visste var man kunde åka och gå – bara att vi ville ner till havet.

  Hittade en liten p-plats och kunde gå ner där det inte fanns något hus, gick en liten sträcka och tog några bilder men sedan känns det ju som privat område? Det var januari månad och inte en människa ute (även om jag hoppades på Charlie Harper), vi är i alla fall glada över vårt korta besök vid vågorna.

 4. Profilbild för Alice
  Alice

  Toppentips! Snart sladdar vi in i Hollywood… Can’t wait! USA, detta underbara land.. Äntligen har det blivit dags för mig att upptäcka västkusten! Tack för superbra tips!
  Ha en fin dag!

 5. Profilbild för Malin
  Malin

  Åh. Allt låter ju fantastiskt! Vill släppa vardagen och åka nu. Helst igår.

 6. Profilbild för Lena
  Lena

  Perfa! Ska till usa, b la. LA, i juni så tack för tipsen! Förra gången fick jag aldrig något vettigt ut av stan, men skam den som ger sig!

 7. Profilbild för Linda

  Härligt med lite nya tips i min hemstad – ska absolut testa Yamashiro och One gun ranch snarast!

 8. Profilbild för pecawe

  Tack för bra tips! Ska spara dem till en framtida LA tripp 🙂

 9. Profilbild för Emma

  Tack för tips från din härliga stad! Här kommer ett tillbaka: Min urduktiga syster Clara Hallencreutz öppnar sin nya fotokonstutställning på Mouche Gallery i Beverly Hills den 24 april. Popkonst och vardagskärlek i fantastiska färgexplosioner!

  Kolla http://mouchegallery.com och läs en intervju med Clara på http://bloggar.aftonbladet.se/lovisasvarld/2014/04/svensk-popkonst-i-los-angeles/

 10. Profilbild för Linnéa

  TACK för tipsen ! åker till Kalifornien för första gången i maj, så det här kommer väl till hands ! 🙂

 11. Profilbild för Disneyland - så fantastiskt - Cecilia Blankens

  […] apropå LA-måsten så hade jag nog för en vecka sedan enbart baserat på fördomar, kunnat avfärda Disneyland som […]

 12. Profilbild för http://www.lakeinterlochen.com/help.php?jordans-for-sale/

  THE contemporary art world is now accessible to anyone with the advent of online appreciation and buying that transcend geographical boundaries and space.

 13. Profilbild för 018: Att resa till Los Angeles (& stanna där) - attresapodden.se

  […] Blankens blogg (för LA-tips, se bland annat Måsten i Los Angeles). Spana också in mananatravel.com som Cecilia tipsar om i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *