Måsteplagg i vår

Till våren skulle jag vilja ha en stor, härlig collegetröja att matcha med lite vida, ankelkorta och fransiga jeans och sandaler. Det kan ju låta lätt som en plätt – collegetröjor är ju inget superudda plagg direkt. Men svårigheten är att få fatt i den där som har alla rätt. Som är lagom stor (alltså inte tight och liten, men heller inte så där fyrkantig som många är), lagom mjuk. En fin tvätt eller färg eller kanske ett snajdans tryck? Bäst collegetröjor hittar man nästan alltid second hand. Den orange på bilden nedan som jag skakade fram ur garderoben igår är ett gammalt second hand-köp, lite liten i ärmarna, men jag gillar färgen och trycket (trycket som för övrigt påminner mig om en gång när jag intervjuade Jesse Metcalfe och frågade på värsta wannabe-amerikanskan: ”So you’re all famous now… you need lifeguards and stuff” och han ba ”… eh, you meen bodyguards?”).

Så jag börjar jakten och hojtar till när/om jag hittar rätt! Och inte sällan hittar ju ni rätt före mig, och då får ni inte sitta och hålla inne med kapen utan tipsa mig. Direkt! Hör ni det!

För övrigt: Börjar man inte längta något plågsamt mycket efter våren nu förresten? Jag är så jävla trött på vinterkängor och mössa och overaller och sandiga vantar, leriga mössor, blöta små fötter osv osv). Så trött på skiten! Jag vill inte vänta… FYRA månader, jag vill sitta på uteservering i favoritjeans och klackar NU.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Maria
  Maria

  Hej! Dina glasögon är alldeles perekta! Jag älskar dom 🙂 Vet att du skrivit att dom är från Oscar Magnusson. Rusade in hos optikern här i stan (Mariestad för övrigt!), för att hitta dom men icke! Är det från vårens nyheter eller en gammal modell?, Har bågen något namn? Woow, du och dina glajor är super:) Tack på förhand, kram Maria

 2. Profilbild för A-mamman

  Granit har ju lite roliga kläder men jag vet inte om någon bra collegetröja finns i årets sortiment. Annars har Cubus billiga kläder med ganska stort utbud på fritidsgrejer typ collegetröjor, jeans och mysbrallor som passar bra till yogaträning!

 3. Profilbild för Elin

  Snygg tröja Cecilia! Spana in Topshop-butikernas utbud just nu – de har flera fina collegetröjor som är precis sådär lagom stora med snygga tryck.

 4. Profilbild för Mia
  Mia

  veeery flashdance : ) och vårsnygg tycker jag http://www.meandi.se/sv/vuxenprodukter/131508.aspx

 5. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej. På MQ’s herravdelning finns grymma sköna collagetröjor från Dobber, passar nästan bättre på oss tjejer. Dressade byxor till tycker jag blir snyggt och ett par loafers!

  1. Profilbild för Louise
   Louise

   Åååå precis vad jag tänkte föreslå! Min sambo har en härlig grå collagetröja från Dobber. Tur för honom att den är några nummer för stor för mig 😉

 6. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Vilken fin bild på dig! Och jättefina glasögon. Längtar också efter våren…

 7. Profilbild för Klara
  Klara

  Jag tänker så här, överlev februari & mars sen är det ju i princip vår! 4 månader, blä det låter olidligt mycket, tänk 2 istället!

 8. Profilbild för Karin

  Fryser så som fötterna. Vår!

 9. Profilbild för Maria
  Maria

  Weekday har dom bästa collagetröjorna tycker jag (MTWTFSS), kolla också in deras herravdelning där har jag hittat massor av bra grejor!

 10. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag kan tipsa om american apparels collegetröja 502525. Den är tunn och snygg både instoppad eller inte! Har den gråa varianten och har använt den till döds!

 11. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Jag köpte den här i färgen ”blåmelerad” och den sitter perfekt, inte för tight/inte för stor, inte för lång/inte för kort:
  http://www.hm.com/se/product/06226?article=06226-A#article=06226-B
  Till den kör jag gärna mitt nya favorithalsband från Indiska:
  http://indiska.com/se/Accessoarer/Smycken/PATINA-necklace/p/1000002293539

 12. Profilbild för Petra

  Hallå! Vad kul att du tar upp det här med collegetröjor, insåg idag att jag har köpt tre grå collegetröjor med tryck på ett år. Därför skulle jag vilja ha fina matchningstips inför våren.
  Jag tycker att acnes herrtröjor är super, inte för varma och fantastiska tryck 🙂 årets tryck med Aspen är superfin. Mina två andra kommer från Gant, de är också härliga och lite mer dressade

 13. Profilbild för Karin
  Karin

  Hej! Kolla in märket Femi Pleasure, dom är duktiga på hoodies:)

 14. Profilbild för Mia
  Mia

  Jag har hittat en tröja som jag själv skulle vilja möta våren i. Den är från 2ND DAY och heter Louie. Hittade den på Boozt. Jag är så avundsjuk på den där snygga Tigertröjan du hade på dig i Schulman Show. Polo med två dragkedjor… Har hängt upp mig på den, precis det plagget jag har velat ha i säkert två års tid, men nu är de flesta strl utsålda. Du måste höra av dig om (fast är rätt säker på att den tröjan och du är oskiljaktiga) du vill sälja den.

 15. Profilbild för Helene
  Helene

  Jag hatar också vita skiten……

 16. Profilbild för Malin-Malin
  Malin-Malin

  Min kollega har en sån här. Det går liksom inte att låta bli att stryka på ärmen när hon går förbi.

  http://www.esprit.eu/sale/women_sale/CLOTHES/jumpers/sweatshirts_jackets/cotton-blend-sweatshirt-J27706_015#!ThumbFlat

 17. Profilbild för Collegetröja | Cecilia Blankens

  […] För ett tag sedan skrev jag att jag hoppades hitta en härlig collegetröja att ha i vår. Och eftersom jag kan vara ganska fokuserad när det gäller sånt här, har jag skakat fram inte mindre än två som jag tycker håller måttet. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *