Med tåg genom USA

B90A1080 B90A1064 B90A1085 B90A1063 B90A1069 B90A1096 B90A1105 B90A1121 B90A1131Det är verkligen något av det underbaraste jag gjort, den här resan vi är ute på nu Visst att det är, eh… lite intensivt att kuska runt med barn och fyra resväskor genom campingläger och på nattåg tvärs över hela USA – vi ryker ihop titt som tätt – men på det stora hela är allt bara väldigt, väldigt mysigt. Det här, att göra en roadtrip genom USA har vi väl alla drömt om någon gång. Våra barn är inte superroliga att åka bil med långt direkt, så från San Francisco hade jag bokat biljetter på Amtraks linje Zephyr med slutdestination Chicago. 56 timmar skulle den turen ta. Det kändes mastigt, så vi gissade att 36 timmars tågresa och att hoppa av i Denver, Colorado var mer rimligt med tanke på barnens tålamod. Vi knödde in oss allihop en liten familjevagn som hyste inte mindre än fyra små britsar staplade på varandra. När vi inte hängde där var i restaurarngvagnen eller i loungekupén. Om det var långtråkigt? Inte ett endaste dugg. Jag kan faktiskt inte minnas när jag någonsin senast varit så avslappnad. Kanske hade det med tågets rörelser att göra, men jag tror jag tog tre tupplurar den första dagen, och två den andra. Och i restaurangvagnen var det både kul och mycket spännande att sitta och fundera över alla de andra resenärerna, och vår överambitiösa servitör, en mexikan från Chicago var en humoristisk följetång bara i sig. I loungevagnen med både glasväggar och glastak kunde vi se landskapet som susade förbi utanför (och att försöka ta bilder på hela härligheten visade sig vara djupt orättvist, det här måste upplevas på riktigt) – norra Kalifornien, Utah, Rocky mountains, Colorado – skiftande natur, ensliga små gårdar, skumma samhällen helt lämnade åt sig själva där mitt i ingenstans.  Överväger ni en roadtrip i USA, med barn eller utan, kan jag varmt rekomendera att åka tåg åtminstone bitvis. Jag tyckte faktiskt att det var en helt otrolig upplevelse.

Sist men inte minst: Mitt bästa packningstips när man gör en sådan här resa: Packa en väska för varje ”resdel” – alltså inte en väska per person, utan ha allas saker blandade i tex ”campingväskan”, ”tågväskan” ”New York-väskan” osv. Så behöver man bara ha en väska uppackad åt gången och kan stuva undan de andra.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Oj, det ser ut som ni är ute på en magisk resa! Kommer helt klart att spara den i resemappen, någonstans i hjärnan.

 2. Profilbild för Anne
  Anne

  Har du läst stranger on a train av Diski? Om inte så tror jag att nu är tiden att göra det 😉.

 3. Profilbild för Scottish Moments

  Låter helt fantastiskt!! En minne för livet låter det som!
  Jag har ett par kompisar som just kommit hem till Skottland igen efter att ha åkt route 66 på mc. Jag följde slaviskt deras blogg under resan och det verkade helt otroligt! Tjejen hade dessutom bara haft mc kort några månader och inte gjort många miles men hon klarade det galant.
  Blir såå sugen på usa alltså :))

 4. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag och min man åkte Chicago-SF för ganska precis ett år sedan och det är en av de absolut bästa reseupplevelser vi har haft! Vyerna var helt fantastiska och väldigt spännande med alla människor man träffade på tåget. Hoppas ni får det minst lika bra på resten av resan!

 5. Profilbild för kjell
  kjell

  hej Cissan – kul att höra om tågresan. har själv åkt genom USA med
  bil några gånger, men aldrig tänkt på att man kan åka tåg. men har man
  gott om tid verkar det ju vara ett bra alternativ.
  vi väntar nu alla på att ni snart kommer tillbaka till Sverige
  inför det stora bröllopet i sommar.
  (shoppade i Farsta centrum i helgen, allt var sig likt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *