Vi kollar mycket på DVD-boxar här hemma. Jag och Per alltså. Vi har sett alla säsonger av Mad Men, Dexter och Sons of Anarchy (fantastiska alla tre. Särskilt Dexter. Och Sons of Anarchy), och nu under Miami-resan har vi betat av The Killing (den amerikanska versionen av en dansk grundidé, med svenska Joel Kinnaman i huvudrollen. I den amerikanska versionen alltså). Under tiden här har jag också läst Ninni Schulmans ”Flickan med snö i håret” som jag också gillade massor.

Så. Nu undrar jag förstås om vi DVD-boxtittare kanske kan tipsa varandra lite här. Ni andra som också sett och gillat serierna ovan; vilka mer serier har ni sett och gillat? Kort sagt – vilken ska bli vår nästa box? Boktips mottages också tacksamt: Jag gillar… eh bra böcker. Alltså, vad som helst egentligen, men det måste liksom komma smidigt till en. När man har så sabla lite lästid som man ju har med två små barn, jobb och ja… ni hajar, då vill jag liksom inte ligga och kämpa när jag väl läser. Jag vill heller inte bli allt för deprimerad. Jag vill fastna. Få nya saker att tänka på. Inspireras. Lite så.

0 svar

 1. Downton Abbey, om ni missade den när den gick på TV. BBC:s mest påkostade serie någonsin. Har vunnit Golden Globe, BAFTA:s etc. Superbra! Kostymdrama (men inget stöffigt Jane Austen och inget knöggligt språk, då den utspelar sig på 1900-talet)!

 2. Ok, har tipsat om denna serie tidigare, Six feet under!
  Jag kan knappt beskriva hur underbar den är, aldrig förr har en serie fått mig på fall som den!
  O eftersom du gillar Dexter (håller med, fantastisk!) får du mer av Michael C Hall i Six feet under 😉

  Ha en fortsatt trevlig semster!

 3. Vindens skugga av Carlos RyiznZafonnsjukt bra vik. Annars är The Wire typ den bästa serie som någonsin gjorts! Hoppas det gav lite inspiration

 4. DVD-box: The Wire – realdrama om livet i hamnstaden Baltimore, USA – tycker den är helt suverän för att den så solklart beskriver vardagen för människor – poliser, politiker, vanliga knegare, knarkare osv utan att överdramatisera…

 5. The Wire, The Wire, The Wire!!!!! Som en bok, fast i tv. Tankeväckande, brutalt, komiskt, spännande. Varje säsong. Genialiskt, helt enkelt.

  Och en gammal klassiker, My so-called life. Angela Chase i grungeig flanellskjorta och den autistiske Jordan Catalano. Tonåren har aldrig varit vackrare.

 6. Homeland (spännande dramathriller om där man inte vet vem som är vem egentligen), Game of Thrones (brutal fantasy, men storyn och händelserna är FAN-TAS-TISKA), Damages första tre säsonger men sen blir det lite segt, Greys Anatomy tycker jag fortfarande håller måttet. The Wire är fantastisk, men brutal och har rätt hög inlärningstöskel i början. Breaking Bad likaså (om en cancersjuk kemilärare som blir drogtillverkare). Måste jag välja en så är det Game of Thrones.

 7. Game of thrones ( gillar inte alls fantasy egentligen men blev helt fast!) & Downtown Abbey är riktigt bra serier. En grymt bra svensk serie är Våra vänners liv, inte minst för underbar musik.

  Hoppas ni har det superhärligt på kryssningen! 🙂

 8. Bocker: Anne B Ragdes trilogi som börjar med Berlinerpopplarna. Roligt, känslosamt och lättläst utan att vara ytligt.
  Dvd-box: Californication. Inte i samma liga som t ex Mad Men, men jag har skrattat sönder mig till vissa avsnitt. Alltså roligt utan att vara flåsroligt. Bra story och en del naket också. 😉 Arkiv X-David Duchovny i sitt absoluta esse som misslyckade författaren Hank Moody. Finns fyra säsonger med 30-minutersavsnitt. Perfekt.

 9. Skriv din kommentar här!
  Många har redan gett fantastiska tips men måste också säga:
  Californication – superbra, Hank Moody är underbar
  Game of thrones
  Homeland – om ni inte såg denna på tv så måste ni kolla den
  Downton Abbey
  Kram på er och ha en under semester

 10. Det danska orginalet är 10000 gånger bättre än meningslösa The Killing! Forbrytelsen heter den, finns också en Forbrytelsen II men den första är bäst. Strecksåg den med min man!

 11. Californication är en sjukt bra serie som även Lina nämde, Sen tycker jag även NipTuck är en grym serie. Finns så mycket bra serier att följa men dessa borde spanas in 🙂

 12. DVD boxar: 24. Sjuukt spännande, men med risk att man upptäcker en del brister när man ser avsnitten på raken.
  Superkul att läsa om er resa!!

 13. DVD: Entourage, enkelt, lättsamt och roligt. Greys Anatomy, såklart! Sen förutsätter jag att ni redan sett Vänner…. ”Våra vänners liv” som någon annan tipsade om var ju helt underbar
  Böcker: Lars Keplers tre deckar är fantastiska allihop, ett måste att läsa, du fastnar från första sidan. Camilla Läckberg är jättebra.
  Ha en underbar semester!

 14. Gilmore Girls. Jag älskar den. (Fast min man är lindrigt imponerad .;)). En kompis till mig är fast i How I met your mother.
  Jag älskar också Michael Palins reseskildringar: Full Circle, Pole to Pole, Around the world in 80 days t ex.
  Bra böcker är Främmande Jord av Jhumpa Lahiri och Ninni Schulmans nya ”Pojken som slutade gråta” och Hans Rosenfeldts böcker om Sebastian Bergman, ”De Fördolda” och ”Lärljungen”.

 15. Jag verkar ha ungefär samma smak som er och ett måste, om ni inte redan har sett den, är Homeland, som är riktigt, riktigt spännande och välspelad! Annars rekommenderar jag Big Love, som är grym, och amerikanske the Office (minst lika bra som brittiska originalet, men kanske något mindre pinsam). En annan storfavorit är dramat Friday Night Lights, låt er dock inte avskräckas av att handlingen kretsar kring amerikansk fotboll.

 16. THE MENTALIST! så himla bra! (en av få serier som både min man och jag uppskattar.) lite kär i patrick jane..:)

 17. Helt klart bästa bästa är MODERN FAMILY! Inte alls som de serier du nämnt förstås men så fantastiskt bra och kul. Och avsnitten är dessutom korta! Så är man som vi, småbarnsföräldrar, är det klockers att riva av ett eller kanske två (eller 3 ibland) avsnitt en kväll.

 18. Har sett exakt samma serier som du plus en till – den bästa – The Wire! Sjukt realistisk (inte så detaljnördig) polisserie med riktigt bra skådespelarinsatser. Jo Nesbø skriver bra deckare om du vill ha något lättsmält, annars är Shantaram av Gregory David Roberts en fantastisk läsupplevelse (låt dig inte skrämmas av sidmängden!).

 19. Jag och min man verkar vara de enda i hela Sverige som ser The Good Wife – helt otroligt bra serie! The New Yorker beskrev den som ”The Wire Lite” ha ha, kanske inte riktigt men det är en otroligt bra dramaserie.

 20. Jag och min sambo plöjer DVD boxar. Och som du säger Sons of Anarchy hör till en av favoriterna, men inget slår Sopranos… Sopranos är det bästa som någonsin producerats. Lång, men fantastisk bra, ett mästerverk. Annars kan jag nämna, Breaking Bad, The Wire, Weeds, Californication, Twin Peaks, Homelander, Game of Thrones….

 21. Bron/Broen är en väldigt bra svensk-dansk serie på 10 avsnitt där Sofia Helin har en helt fantastiskt roll. The Wire är också grymt bra.

  Rekommenderar även Keplers böcker eftersom jag själv har väldigt svårt att sluta läsa dom.

 22. Brothers and sisters! Den går på femman, jag har sett en del men aldrig lyckats följa den – ändå tycker jag den är toppen. Vill se hela! Och Rob Lowe är fortfarande snygg…
  Böcker: Gerda Anttis stillsamma, finurliga vardagsbetraktelser gillar jag skarpt, Nesbo är fängslande, som någon skrev.

 23. Om du gillar svenska deckare så pröva att läsa Åsa Larssons serie som utspela sig i Kiruna. Den första boken heter Solstorm. De är verkligen välskrivna samtidigt som de är sjukt spännande! Jag gillar också författaren Kristina Olsson som skrivit Askungen och Tusenskönor. Tänk Camilla Läckberg , fast mycket bättre! En annan svensk favorit är Nattfåk av Johan Theorin (han har skrivit fler bra böcker, men den är bäst). Det är en deckare med övernaturliga inslag. Jag älskade den! Jag läste precis ut Hungerspeln, som jag också kan rekommendera! Den är visserligen en ungdomsbok, men fungerar lika bra att läsa om man är vuxen. Mycket spännande och en udda idé. Det ska bli kul att jämföra med filmen!

 24. Breaking Bad – Helt fantastisk och annrlunda serie! Californication – om ni vill se nagot mer lattsamt och kul.

 25. ”Vad jag älskade” av Siri Hustvedt, ”Kattöga” av Margaret Atwood (en av mina absoluta favoriter, handlar om en konstnär som återvänder sin barndomsstad och möter sina gamla vänner/mobbare både i nutid och i tillbakablickar – helt otroligt fantastisk, tänkvärd och ja… grym!), Denise Minas ”Död i Garnethill”triologi är bra om man vill ha smart deckare med klassperspektiv osv. TV-serier: The Wire, United states of Tara (blev tjatad på om den länge och när jag började kolla fattade jag inte varför jag inte börjat innan. Toni Colette är PERFEKT! Hela familjen är underbar och helt galen).

 26. The Shield och The Wire. United States of Tara. Modern Family om man vill ha lite humor. Game of Thrones är definitivt värd att ge en chans. Southland. True blood. Miniserien Generation Kill med Alexander Skarsgård. Vad gäller böcker håller jag med nedanstående om Hustvedts Vad jag älskade. Radhusdisco är också en fantastisk och rolig bok. Något av Auster. Nessers Maskarna på Carmine street. Ja det var det jag kom på nu. Ska kika igenom vilka serier det tipsats om. Behöver också nåt nytt!

 27. Ni måste ju titta på True Blood såklart! Så jäkla bra och beroendeframkallande. Rätt sjuk men med snygga skådisar!

 28. Game of trones och Homeland vore sjukt bra tillskott till de grymma serier ni redan sett 🙂. Njut av en säsong på vardera…. Jag är avis!

 29. Downton Abbey, Arrested Development, Weeds – LUTHER! Svinbra BBC deckare med riktigt snygga Idris Elba i huvudrollen… Battre blir d inte;)

 30. Boktips: Kristina Ohlssons deckare. Lite samma stuk som Ninni Schulman men strået vassare i mina ögon. En annan bra bok är ”Busters öron” av Maria Ernestam. Svår att sluta läsa.

 31. Ni måste ju bara se det danska orginalet! Finns två säsonger, den första är bäst men även den andra är sevärd. Sen är BBC-serier ett säkert kort tex Downton Abbey. När det gäller böcker vill jag tipsa om Karin Hjulströms ”Finns inte på kartan” och ”Hitta vilse”, lättlästa och charmiga!

 32. Har ni inte sett Heroes så är första säsongen helt fantastisk.Tyvärr spårar den ur lite i övriga säsonger, men klart sevärt ändå. Kan också rekommendera Game of Thrones som flera andra skrivit, mycket välgjort och spännande. Sen kan jag tipsa om en annorlunda, lite quirky serie som heter Pushing Daisies, väldigt mysig, och Up all Night med bla Christina Applegate – hög igenkänningshumor för småbarnsföräldrar!

  När det gäller böcker måste jag nämna Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda (fast den har du kanske läst, den var ju väldigt populär när den kom). Igelkottens elegans av Muriel Barbery kan jag också varmt rekommendera. Någon annan nämde Maria Ernestam, hon är en av mina favoriter, alla hennes böcker är jättebra!

 33. Boardwalk Empire gillar jag mest just nu. Även Downton Abbey är väldigt bra. Längtar efter nya säsongen av Mad Men. Och hoppas på nya avsnitt av PanAm.

 34. Alltså ni måste se six feet under!!
  The Wire är oxå himla bra. Tar några avsnitt innan man kommer in i det men sen är man fast.
  Sopranos är en klassiker.

 35. En väldigt snygg och rolig serie är bored to death. Ea073-650 4
  East bound and down är väldigt rolig också! ( dessa två är inte sitcoms bara sjukt bra komediserier. Hope you like! 🙂

 36. Jeffrey Deaver har skrivit en serie med riktigt bra böcker (varav den första ”The Bonecollector” eller ”I samlarens spår” kom som film med Denzel Washington och Angelina Jolie för ett antal år sen). Väldigt spännande och smarta böcker. Sen kan jag inte ge boktips utan att säga Marian Keyes. Speciellt de senare böckerna Anybody out there och This charming man. Skrattar och gråter gör iaf jag när jag läser dom.

 37. TV: Sherlock (briljant och snygg serie om en asbergerdetektiv med underbar hjärna, utspelar sig i nutid), Downton Abbey (prisbelönt serie om tidigt brittiskt 1900-tal), Game of Thrones (fantasy för hipsters som normalt inte gillar fantasy), True Blood (superrolig och sexig) och Flight of the Conchords (underbar humorserie med superbra musik!

 38. TV-serie, Homeland eller Black Donnelys. Läs inte typ Denice Rudberg och alla dessa däckare som bara väller ut…det är ganka platta böcker. Hugg i stället El Choco, svensk kille som hamnar i fängeslse i Sydamerika. Jag lovar, du fastnar! Lättläst, spännande.

 39. Jag har sett de du har sett och just nu är jag helt fast Boardwalk Empire. Fantastisk serie. Dock har den ju inte gått så länge än…
  Entourage är en skön serie

 40. Det här kändes precis som min kopp te, serienörd som jag är!
  Fler av dem har har du säkert redan tipsats om men här kommer en liten guide till tv-serie djungeln ändå.

  The River- Dr Emmett Cole är naturfilmare och försvinner mystiskt i Amazonas.. Hans fru, son och ett tvteam ger sig ut för att hitta han och märker att det finns mer bakom försvinnandet än de någonsin kunde anat. En säsong.

  Fringe- En FBI agent, en tjuv och en galen vetenskapsman undersöker övernaturliga saker som paralella universum, shapeshifters mm. 4 säsonger.

  Games of thrones-
  Medeltidsfantasy om 4 familjer som slåss om/för ära, makt och sina familjer. 1 säsong

  Heroes- Ett gäng människor världen över utvecklar superkrafter och försöker reda ut hur de ska leva med dem.
  4 säsonger, slut.

  True blood- Vampyrer går runt öppet bland människor. Blod, sex, en naken Alexander Skarsgård! 4 säsonger (tror jag)

  X-files- Ufon, övernaturligt med 2 FBI i mitten, en ”beliver” en skeptiker. Klassiker! 9 säsonger, slut.

  Lost- Ett plan kraschar på en ö. Och den ön gömmer många hemligheter. 6 säsonger, slut

  Nip/Tuck- 2 plastkirurger som verkligen kan ställa till det för sig. 6 säsonger, slut?

  The 4400- Under ett spann av 50 år förvinner 4400 personer, en dag kommer de plötsligt tillbaka allihop och har igen aning om vad som hänt. 4 säsonger, slut

  Alias- En CIA agent får reda på att hon inte alls arbetar för CIA utan för de hon trodde hon kämpade mot och vänder sig till riktiga CIA och jobbar som dubbelagent för att kunna komma åt hennes förra arbetsgivare. 5 säsonger, slut.

  Big Love- Om en man, och hans 3 fruar och deras liv.
  5 säsonger, slut.

  Califoriacation- Om författaren Hank Moody singelliv med sex, droder och kvinnor, och förhållandet till sin dotter och exfru. 5 säsonger.

  Entourage- Filmstjärnan Vincent Chase och 3 vänners liv i Hollywood, med allt vad det innebör..
  8 säsonger.

  How I met your mother. Ted berättar för sina barn om hans liv fram till han träffade deras mor.
  Säsong 7.

  The big bang theory. Om 4 töntiga genier och en snygg lite dum blond tjej som är vänner. Säsong 5.

  Du har säkert sett vissa, och det har tipsats om den del andra redan men jag tog med dem ändå. Mina favoritet är Game of thrones (Sean Bean är fantastisk!!), Fringe och nya The river.
  Hoppas ni hittar någon kul att se!

 41. Några serier som vi betat av det senaste, och som jag varmt rekommenderar, är:

  Epidodes: Fantastiskt rolig!
  Modern Family: Härlig serie med stor igenkänningsfaktor
  Game of Thrones: Storslagen
  Entourage: typ Sex and the City, fast med ett killgäng och med Hollywood som bakgrund

  En bok jag läst nyligen och verkligen kan rekommendera är Den glömda trädgården av Kate Morton

 42. The Wire på dvd är grym! Det är en polisserie men allting är inte tillrättalagt, det känns som att den visar verkligheten så som den är. Typ.
  Johan Theorin skriver superbra böcker, jag har slukat alla.

 43. Shameless, US versionen där man följer den extremt disfunktionella familjen Gallagher. Pappa Frank är missbrukare, mamman har lämnat dem och äldstadotterna Fiona tar hand om hela syskonskaran.

  Den är fenomenal! Tror det är showtime som sänder den och de har nyss avslutat andra säsongen.

 44. Älskar också Dexter!

  Andra fantastiska serier är The Wire, Mad Men, Homeland och Downton Abbey.

  Har du inte sett The Office (UK) eller Extras av Ricky Gervais och Stephen Merchant så MÅSTE du se dem!

 45. The Wire, Downton Abbey, Six feet under och Sopranos. Fantastiska allihopa. Äääälskar också Mad Men och SOA, måste nog kolla på Dexter också, den har vi glömt bort att se av nån anledning.

 46. Jag säger som många andra: Game of thrones! Och Downton Abbey såklart. Och Sherlock! Älskar Sherlock.

 47. Boktips; Katedralen vid havet, jag fastnade iaf! Den handlar om en man i Barcelona typ på 1100-talet, sen får man följa hans son och sen hans sonson. Tjock bok, helt fantastisk berättelse! 100- åringen som klev ut genom fönstret och försvann är ju fantastisk, alla borde läsa den! 🙂 Serier är jag inte så bra på, men SOA har vi också plöjt. 2 gånger. Blir nog en 3e!! Jax e ju sååå trevlig att titta på hihi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *