Midsommar i värmen

20130622-190520.jpg
Det satt faktiskt långt inne. Midsommarfeelingen. Palmer, värme, spansk radio och poolbad är ju liksom inte inslagen man brukar förknippa med den här högtiden. Var var myggen? Snacket om vad vi skulle hitta på om det började regna? Var var lupinerna och alla små grodor?
Men så gjorde vi ett försök. Åkte till affären och hittade dill och färskpotatis. Sill hade Kristin och Patrik med sig när de kom i torsdags. Jordgubbar och grädde köpte vi också. Så blev det en midsommarlunch till slut. Och på kvällen var vi ett jättegäng med svenskar (plus en amerikan och en ryska) en jäkla massa ungar, snapsvisor, Västerbottenpaj, jordgubbstårta, sill lax och ja, allt var där, utom möjligtvis myggorna och regnet. Men det gjorde inte så mycket.
Väldigt svenskt i en väldigt osvensk miljö. Och midsommarmaten har aldrig smakar godare.
Och ni då? Hade ni det så där bra som man alltid vill hoppas på.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jonna
  Jonna

  Svenska midsomrar (och somrar) regnar ju ändå mest bort så helt rätt att satsa på utlandet stället.

 2. Profilbild för Ika
  Ika

  Vi gjorde samma sak här i Frankfurt. Försökte oss pa att fa till en riktig midsommarfeeling. Gick okej. Fick ihop bade silltarta, nubbe och midsommarstang. Och pa ipad:en var det bara svenska sommarvisor. Lustigt hur patriotisk man blir när man är utomlands! kram
  http://www.ikaramel.se

 3. Profilbild för m47
  m47

  Är ryskan den blonda kvinnan längst ner i bild till vänster? Hon ser rysk ut.
  Midsommar var maxad! Familjelunch hos svärisarna utomhus i gassande sol & värme. Traditionellt firande med stång, sång & dans på den lokala Gammelgården. Sedan middag i min familjs stuga vid vattnet. När vi satt på kvällen på glasverandan kom ett regnskur (såklart) men det gjorde inget. För en småbarnsförälder är midsommarafton över kl 22 ändå liksom 😉. Så dagen var toppen även här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *