Jag kan inte fatta att det är midsommar. Eller bajssommar som Bonnie säger och skrattar sig tårögd. Igen! Det här året kom och gick som en vissling. En trevlig vissling i och för sig. Jag gillar midsommar. Nu för tiden. Förut hade jag alltid för höga förväntningar, men nu har jag slutat hoppas på bra väder och reklamfilmsystra vistelser på någon kobbe, och ser helt enkelt fram emot ett bra tillfälle att träffa sina vänner. Det är ju ändå det man vill liksom. Hänga medkompisarna och vara ledig. Det räcker. I år packar vi in oss och åker mot Mariestad där vi snart ska checka in i Casa Schedvin. Barnen får leka, och vi vuxna tittar på när barnen leker. Kanske med ett glas rosé i nypan. Sill och snaps hoppar jag. Tycker att det smakar helt sjukt äckligt ärligt talat. Är SILL verkligen det bästa mat-Sverige kunde komma upp med? Är det så bra att vi måste äta det varje jul, påsk och midsommar. Plus lite då och då där emellan.

En annan sak som är mystisk med midsommar är att man så lätt glömmer vad man gjort varje år. Man firar, och sen faller det i glömska. Jag måste kolla i fotoalbumet för att minnas hur de senaste åren sett ut:

2008: Vi firade med vänner på Ingarö. Jag var gravid med Bonnie och således spiknykter. Till en början på ett sjuhelsikes humör. Men det var det nog ingen som märkte. Hoppas jag. Jo, Per förstås. Stackarn. Men sen blev allt bra, och några dagar senare skulle vi åka till Los Angeles för att sedan bila genom öknen till Las Vegas där vi skulle gifta oss. Värdparet på Ingarö skulle med på resan så midsommar  blev en bra upptakt.

2009: Midsommar på västkusten, nej bästkusten, hos min kompis Johan i Hamburgsund. Det var en trevlig helg tillsammans med alla gamla kompisar från Mariestad. Vi spelade kubb, grillade och midsomrade oss i största allmänhet. Men det jag minns allra mest är nog resan dit. Halvvägs började Bonnie tröttna. Det var ungefär samtidigt som köerna mot västkusten började. Vi sniglade oss fram medan Bonnie illtjöt i sin barnstol.

Kristin skulle få Elsie bara ett par veckor senare och Lill, som är stora tjejen nu, var bara en liten minibebis.

2010: Midsommar hemma i Farsta. Och solen sken. Nej GASSADE. Jag var gravid. Igen. Som vanligt. Och pustade och stånkade i hettan. Kompisarna som rest från Göteborg och Mariestad, stannade ett par dagar och vi gick på grönan och hade en för jäkla mysig helg helt enkelt.

Jag låg mest som en gravid val i hettan och latade mig. Pust!

Lilla Elsie, min guddotter som inte ens var född året innan, hade hunnit bli nästan ett år.

Värsta charterfeelingen på terrassen.

Vad liten hon var, Bonnie.

Hur firar ni midsommar i år?

0 svar

 1. Vi firar på en brygga (om vädret nu tillåter, jisses vad det regnar idag!!) i Saltsjö-Duvnäs med en massa härliga vänner & deras ungar. Jag älskar sill och gillar att sjunga snapsvisor så det blir nog litet snaps också. 😉 Hoppas på uppehåll lagom tills det är dans kring midsommarstången för det tror jag lilla Matilda kommer att gilla.

  Hoppas ni får en fin Midsommar Cecilia & alla läsare!

 2. Jag var, som du, gravid förra midsommar, vi var hos vänner och grillade, sillen och snapsen valdes bort. I år ska vi iväg på midsommarfirande hos andra vänner, bara en kvarts resa härifrån. Passar bra ifall lillkillen blir less och vill hem. Snapsen hoppar jag det här året också, men en öl eller ett glas vin ska jag åtminstone unna mig. Hoppas ni får en bra midsommar! 🙂

 3. Vi firar med våra närmsta vänner med familjer. Börjar med sill och potatis lunch. Med nubbe såklart, min man har i år gjort en egen snaps blandat ren sprit och jordgubbar och lite socker ska bli spännande kanske till och med jag kan smaka lite som i vanliga fall inte gillar ren sprit:).
  Sen går vi till misdommardansen och sen blir det grillat i stora lass på kvällen!
  Var precis som du gravid förra midsommar så i morgon ska jag nog slå till på ett glas rose!
  Hoppas på en toppenmidsommar och en glad sådan till dig med!

 4. Ah, jag måste bara skriva det: jag firar midsommar på ett plan på väg till New York. Vissa korsar Atlanten som ingenting, jag gör det för första gången och känner mig pirrigt lycklig som inför ett grönanbesök när jag var liten.

 5. Svar JA! Sill är gott och vi vill äta det jämt men spar oss till högtiderna. Lika bra att vänja sig 🙂

 6. Jag är värsta knäppisen i år. Tänkte mig inte för nämligen. Har planerat in en midsommar med värsta partygänget och så misstänker jag en liten bebbe i magen. Till saken hör att vi inte vill säga åt någon innan vi fått klartecken eftersom jag egentligen passerat ”bäst före datum” enligt de flesta.
  Så nu har jag lite ångest och har bestämt mig för att fejka några drinkar och min söta man har lovat att göra detsamma <3

 7. I år så ska jag jobba hela midsommar helgen så de blir istället att fira idag med bästa vännen som också jobbar hela helgen. De blir sill, potatis och jordgubbstårta. Hoppas du/ni får en riktigt trevlig midsommar:)

 8. Härliga bilder!
  Men jag måste föra mina tankar i (midsommar-) ljuset. Kanske för att få reda på om jag är ensam om dem eller inte. Nåväl: Är det inte vansinnigt konstigt att se fullvuxna kvinnor iklädda vita, trekvartslånga leggings/tajts, ibland med spets i nederkant..? I mina ögon är det liksom ett plagg avsett för alla sorters somriga barnben.
  I morgon kommer jag mötas av flertalet vuxenvarianter runt stången. Hihi, tänker solhatt med knyt under hakan och jumbonapp därtill. Men, kanske är det bara jag som har dessa tankar och oavsett ska jag hålla tyst om dem, speciellt under annalkande helg. Glad midsommar – med eller utan vita trekvartsklädda ben!

 9. Får se om det blir något vidare firande, jag och resten av familjen är på olika håll. Det stör mig inte, bara de kommer fram helskinnade dit de ska.

  Vita tajts under kjolen på vuxna kvinnor, Cookie – TACK för att det finns någon mer än jag som undrar över denna märkliga kombo. Deppigt att människor tycker att deras ben inte duger att vara bara ens i midsommartid.

  En alternativ teori är förstås att det korta klänningsmode som varit några säsonger nu inte känns helt bekvämt. Fast det hänger ju också ihop med benfasonen.

 10. Jag åker norröver tillsammans med familjen och firar midsommar tillsammans med fina vännerna i deras sommarhus. Det har blivit en härlig tradition. Det blir klassiskt midsommarfirande i byn tillsammans med många andra tillresta. Sedan trevlig middag. Grillat. Ingen sill. 😉 På kvällen när alla barnen sover sött, så dricker vi vin, äter snacks och spelar spel. Mysigt!

 11. Hej!
  Bor i Frankrike och är i år igen en av eldsjälarna som organiserar fransk-svenska föreningens midsommarfirande i parken i Biviers utanför Grenoble (franska alperna).
  Nu har jag en fråga till er som ska bila en bit för att komma till ert midsommarmål:

  Hur ser den idealiska rastplatsen ut, där man gärna stannar för att ta en paus? Förutom bensin, toalett, butik och restaurang, vad mer kan vara bra att ha för att det ska vara rikgitgt topp?

  Skulle det tex vara bra att ha besöksmål invid vägen där man kan stanna en längre stund eller ska det bara finnas det allra nödvändigaste för att klara resan?

  Jag har eget företag och jobbar med de här frågorna och är jätteglad för alla svar jag kan få!

 12. Har lyckats pricka in att vara gravid så efter jobbet blir det en lugn kväll i sällskap med sambons släkt på västkusten. God mat och trevligt sällskap och förhoppningsvis inte illamående 🙂

  Trevlig midsommar!

 13. Hej hopp! Förra året var jag gravid och jobbade dessutom på kvällen, så i år ska jag njuta av att vara ledig! Ska till en kompis landställe och hoppas på fint väder, för de har pool och jag tänkte att vår lille Felix ska få ta sitt första dopp utanför badbaljan! Annars ska vi nog mest äta verkar det som =) Hoppas vi hinner med riktigt midsommarfirande och dans mellan allt käk också!
  Glad midsommar fina Cecilia!

 14. I år ska jag fira midsommar på Ingarö. Brukar tycka det är mysigt med midsommar, men i år har jag noll lust att fira men det blir nog ett varv funt midsommarstången för barnens skull. Hoppas det inte spöregnar, man får ju inte så mycket sommarkänsla i det här vädret!

  Glad midsommar Cecilia

 15. Vilken fin klänning på första bilden, vart kommer den ifrån?

  Vi firade midsommar med massa folk i huddinge hemma hos vänner. Med grill, nubbe, jordgubbar och allt vad tillhör.
  Och så hade vi ju tur med vädret också… 🙂

  …men idag, idag regnar det!
  Kan du inte tipsa lite om vad man kan/du hitta på med dom små när det regnar. Vi sitter just nu på soffan och fundera på vad vi ska göra att ersätta våra Skanse planer.

  Och sen undra jag också hur det känns att blir mamma till ett barn till. (om man kan förklara detta).
  Vi fundera på en tvåa just nu men jag vet inte riktig hur jag känner… får man tid för båda (visst gör man det men ja.. kanske du vet vad jag mena)? Är det tungt ibland när man är själv med båda?

  Tacksam för svar!
  Kramar 🙂

 16. Så himla fina bilder! Vad duktig din man (om det är han som fotar) är! Jag ser inte klok ut på nån bild min kille tagit på mig och våra kids. Urtrist, men ett faktum jag sakta lär mig leva med. Kanske skulle skicka honom på kurs 😉 ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *