Min kamera – ocensurerad

Ibland tycker ni läsare att jag borde ha med lite fler outfitbilder. Dagens, som man kallar dem ibland. Ni som hängt med här ett tag vet varför de kanske är något sällsynta, men för nytillkomna läsare: Jag pallar inte att fotas. Eller, jo, det gör jag. Men inte när någon ska ta en bild på mig och mina kläder. Att be en kollega eller någon bekant man springer på fota – det gör jag bara inte. Det skulle få mig att känna mig som om jag vore tolv/besatt av mig själv/superytlig/megabarnslig. Så nej. Per tar bilder ibland, men till och med då är jag obekväm. För hur gör man liksom när man bara står där, framför en kamera och ska vara sitt bästa jag? Självmedvetenheten blir… påtaglig. Vanliga, ouppställda snapshots – inga problem. Eller inför en riktig fotograf – heller inga problem. Men de här hobby-modebilderna… brrr. Nej. Det blir helt enkelt inte särskilt bra. Men samtidigt. Idag ville jag visa er min fantastiska tröja från H.Eich. Den är stickad, lite lagom vid och har en stor blomgrunka vid ena axeln. Jag köpte den i augusti någon gång och den har blivit ett sånt där plagg som jag måste ransonera. Helst vill jag ha den varje dag, men då får jag säga app-app-app till mig själv och nöja mig med någon gång i veckan för att inte verka allt för enformig.

Utan fotograf återstår bara ett alternativ: kamerans självutlösare. Men inte ens då kan jag stå still som en vettig människa, utan blir nervös och konstig, lite rädd att grannarna ska se mig och börjar hoppa, studsa och göra märkliga poser framför kameran (som om nu det skulle se vettigare ut inför dem som eventuellt spejar). Resultatet blir… inte bra. Alls. Men jag slipper i alla fall stå still och koncentrera mig på att se vanlig ut. För det vet ju alla, att det går helt enkelt inte. Prova själva får ni se. Att ta bild på er själva och försöka se normal eller rent av snygg ut. Går inte.

Den här varianten väljer jag att kalla ”Damien”. Mycket oklart varför jag valt just den här osynlig-kniv-som-snart-ska-stickas-i-människor-kropp-posen.

Här har kameran knäppt mitt i ett idiotiskt spontanhopp. Det finns ju många nackdelar med att fota just då. Inte minst för att kläderna inte direkt hamnar i fördelaktig vinkel. Och det var ju kläderna jag ville visa er. Den där tröjan. Som just vid det här tillfället mest får mig att se ut som en stickad jättefladdermus på väg att gå till någon slags anfall. Sugna? Jaså inte.

Hostar jag? Skrattar jag? Håller jag på att skruva av min egen näsa samtidigt som jag lättskuttar på garageuppfarten. Only god knows.

Slutligen en bild där jag tydligen tyckte att det var en bra idé att se ut att vilja klippa till någon.

Jag säger till mig själv som min lillasyrra Rebecca ibland häver ur sig på bredaste värmländska när hon tycker att någon förtjänar det: Du ä patetisk!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Stella - Stella's style

  ÅH du är så underbar och härlig!! (och ja, be min kille fota är hemskt och väldigt uppställt. fota själv lika illa. fast ibland är det ju kul med bilder på en själv..)

 2. Profilbild för sara

  oroa dig inte för grannarna.. det de som ska skämmas för att stå o glutta ut genom fönstret och inte du som posar. 🙂

 3. Profilbild för Linda
  Linda

  haha! underbart!! hatar också att bli fotad-fotad. Måste vara snabbt och spontant, bara då blir det ok och naturligt. Det värsta är att min man aldrig håller ikameran utan mest jag, följden är att varenda jul/semester/påsk/båtutflykt osv ser det ut som om jag aldrig var med. Så jag ber min man ta kort på mig emellanåt och då, ja då blir det ju inte spontant! ser alltid stel ut och oftast gör jag en grimas istället av obekvämlighet (moget vid 36 att ha i albumen)… kör hårt med dina outfit-bilder. Vi vill ju se kläderna!!

 4. Profilbild för Erika Strand-Berglund

  Åh Cecilia vad du är härlig och rolig! Vissa dagar saknar jag att jobba med dig mer än andra. Idag är en sån dag.

 5. Profilbild för Carolina
  Carolina

  Haha, härligt! Jag bor också här i farsta och om jag ser en spexande Cecilia ensam framför en kamera så lovar jag att gå fram och hjälpa dig att knäppa av ett par dagens! Fast det kanske inte blir bekvämare, men kanske lite roligare? Att posa lite inför en koplett främlig som läser bloggen och bor i farsta!

 6. Profilbild för Ella
  Ella

  Du är den snyggaste jag vet!!

 7. Profilbild för Pernilla

  Cevilia, du är underbar!!

 8. Profilbild för Ida f
  Ida f

  Alltid lika fin! Och rolig!

 9. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Hahaha, älskar dig!
  Har följt ditt bloggande sen fredagsbilage-tiden och vet att detta är ett hat-ämne för dig, men fan vad kul att du bjuder så på dig själv.

 10. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Hihihi… Syns du er veldig søt, uansett om dine ”pose” er aldri så rare (norsk for ’konstiga’)!! Mer outfitbilder!! Det er sååå inspirerende! Digger btw støvlettene aller mest!

 11. Profilbild för Em
  Em

  Fina du! Vart kommer stövlarna ifrån? Jättesnygga!!

 12. Profilbild för ANNA

  hahahah åh gud va jag känner igen mig!! Ursäktar alltid mig själv när jag tagit en dagens (som typ aldrig händer för jag ser så muppig ut)

  Älskar din blogg 🙂

 13. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Jag tycker mest att du är härlig! Älskar din blogg och att läsa om dig och dina tjejer!

 14. Profilbild för Tove
  Tove

  Hahaha! På bredaste värmländska; ”Du ä helskön!”

 15. Profilbild för Heja!
  Heja!

  Skriv din kommentar här!
  Snygg är bara förnamnet.

 16. Profilbild för Vad är det för FEL på mig? | Cecilia Blankens

  […] och allt på mig (känner mig lite som Ronja Rövardotter-Lovis i den. PÅ ett bra sätt) Ni vet  ju att jag har problem med bilder, och särskilt att stå uppställd och se naturlig ut. Så jag instruerade honom att knäppa på lite medan vi gick. Då skulle det säkert bli […]

 17. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Vet inte vem du är för jag har verkligen ingen koll på sånt, men jag ligger i sängen och skrattar ihjäl mig! Vilken rolig tjej! Jag och min bebis i magen kunde inte sova så datorn åkte fram och vips så hamnade jag på din blogg.

  Den hamnar definitivt på favoriter.
  Tjingeling

 18. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Sofia: Kul och VÄLKOMMEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *