Minnen

Vissa dagar faller allt perfekt.

Alla är på sitt bästa humör. Middagen man lagar till lördagkvällen är så läcker att man hade kunnat ligga med den. Och Ripasso-vinet till är alldeles ljuvligt. Barnen somnar när de ska och utan att krångla. Men först får Bonnie får stanna uppe och titta på Gladiatorerna, och hon är charmig när hon blek och tanig hoppar runt med pulkahjälmen på i reklampausen och är den superläskiga Gladiator Booooooooooonie!

Sedan vaknar de inte klockan sex utan halv åtta på söndagmorgonen. Och de nyinköpta skridskorna ligger i en låda och väntar på att provåkas. Efter den långa frukosten har solen hunnit ställa sig på himlen och skiner över den vita snön. Vi går ner till badstranden och sätter oss på bryggan och knäpper på åkdonen. Per som inte åkt sedan han var femton har också nya skridskor, båda är lika taggade. Skridskobanan är upplogad och sträcker sig blank och bred runt hela sjön, men Bonnie upptäcker att det där med att åka skridskor var svårare än hon föreställt sig. De halkar runt, båda två. Vi skrattar. Bonnie som är mycket, men inte tålmodig ger upp snabbt och vill åka pulka i stället. Sedan träffar vi kompisar som bor på andra sidan vattnet. De grillar ute på isen och vi plockar upp festis och korvar och bröd som vi har i en ryggsäck och så äter vi utomhuslagad korvlunch.

Bonnie frågar Saga hur sjutton man startar hennes eluppladdade fyrhjuling. ”Så här”, visar Saga och så sticker Bonnie iväg över isen. Hon ser supercool ut och känner sig nog tuff också. Sen åker de tillsammans Bonnie och Saga, Rio ligger nedbäddad i vagnen på en fårfäll och sover som en stock.

Sen går vi hem. Jag lagar köttbullar och stoppar hela frysen full. Fast några äter vi upp. Farmor och morfar kommer på middag. Det blir mos och pressgurka till. Morfar leker med barnen och de skrattar så att de får hicka innan de går och lägger sig.

Vissa dagar är tuffa, vissa dagar i livet är fullkomligt perfekta. Man packar ihop dem och lägger dem i en liten ask, binder ett vackert snöre om. Stoppar dem i det där utrymmet någonstans på insidan där minnen hamnar, de som bit för bit bygger det som jag en vacker dag när jag ligger i en sjuksäng och är gammal och snart ska dö konstaterar blev mitt liv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Lisa Jonsson
  Lisa Jonsson

  Hej!

  Du skriver så alldeles underbart Cecilia.Det är en fröjd att läsa din blogg. Vilken härlig dag ni har haft!

  Kram Lisa

 2. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej Cecilia!

  Jag har följt din blogg sedan flera år tillbaka och tycker att du skriver så ärligt och bra. Jag är mamma till en underbar liten kille och försöker samtidigt starta min karriär genom att praktisera. Det är tufft trots att jag har en fantastisk man hemma.

  Jag kämpar oerhört med en låg självkänsla och jag vill verkligen kunna njuta av min familj och mitt liv, så som du verkar göra. Men det är svårt och jag fokuserar ofta på det negativa, vilket gör mig så ledsen speciellt för mitt barns skull. Jag vill ju självklart vara en bra mamma och en bra förebild för honom men känner ofta att jag inte är det eftersom jag inte riktigt tycker om mig själv.

  Alltid när jag läser din blogg så blir jag dock så inspirerad och motiverad att bli bättre och lyckligare. Vad jag vill säga är att du är en oerhörd inspiration. Du känns ”på riktigt” samtidigt som du lever ett fantastiskt liv. Jag avundas dig samtidigt som jag unnar dig allt gott!

  Tack för att du skriver som du gör!

  Kramar Jessica

 3. Profilbild för Nina
  Nina

  Det är så man blir tårögd 🙂

 4. Profilbild för Josefine
  Josefine

  Hej
  Du kan verkligen skriva på ett sådant underbart sätt så att det känns som man nästan är med själv och upplever er härliga dag!
  Jag har inga barn själv men om jag kan bli en hälften så bra mamma som du verkar vara till mina framtida barn så skulle jag bli helt överlycklig. Har tyvärr ingen bra förebild i min egen mamma men nu har jag hittat en annan!

  Tack för att du skriver så ärligt i både mot och medgång.

  Kramar Josefine

 5. Profilbild för Natali BLOGGAR OM LIVET

  Hon är så söt din Bonnie!!

 6. Profilbild för Sofia

  Åh va härligt det låter! Vääldigt bra förklarat.. och ärligt.. att ibland är det tungt som f*n… och vissa dagar perfekt! Ha en underbar vecka =) Kram!

 7. Profilbild för cecilia h
  cecilia h

  Skriv din kommentar här!
  Hej Cecilia!
  Fy vad du skriver underbart, du förklarar allt precis perfekt där..
  Ha det bra
  Kram från en annan Cecilia

 8. Profilbild för m47
  m47

  Härligt! Jag tycker att vintern ofta bjuder på lyckorus-dagar. Mer ofta än på sommaren faktiskt. Kanske är det solljuset i kombination med snön som gör alla lediga vinterdagar så pepp. Pulkaåkning och korvgrillning med familjen är favoritsysselsättningen på vintern – sker var och varannan helg i vår familj 🙂 We love it!

 9. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Det der siste avsnittet, det var virkelig bra beskrevet! Presis sånn kjennes det! De der eskene, de får man også ta fram innimellom, og minnes, når dagene er tøffe, og man har mest lyst til å ta det ene barnet og denge det andre med…. Ok, ikke at man gjør det, men du fatter!

  Måtte livet bringe oss mange slike dager!!

 10. Profilbild för tiajajja
  tiajajja

  En sån underbag berättelse, en sån vacker dag.
  Det är när jag läser något så fint som jag också vill ha en likadan dag, snö, kyla, bitande kinder och skidor. Men, det går ju inte ihop med resten av mig, jag kan inte åka skidor, jag blir kissig så fort jag klätt på mig alla 40 plaggen, jag fryser innan jag kommit utanför dörren,,,
  Jag stannar inne och njuter av din dag istället!

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Tantvarning, Tandsmack och snörvel

 11. Profilbild för cecilia i london
  cecilia i london

  Hej Cecilia, var kommer den snygga jackan ifran?

 12. Profilbild för sune isacsson
  sune isacsson

  vilka underbara bilder och ett minne som du kommer ihåg när du blir 70 bast ,som jag är nu,och det påminner mig om sent 60tal ,när vi med skridskor och pulka skrinnade över drevikens is från skogås till trollbäcken med vår då 3-åriga dotter, med mackor och varm choklad i termos och innan vi hann hem sänkte sig mörkret över oss, lite läskigt men vi hittade hem Hej Sune Pensionär Hägersten

 13. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Vilken fin beskrivning på en underbar helg!

 14. Profilbild för Em - mamma på NZ

  Åh ljuvligt! Och du har så rätt, det är verkligen sådana stunder som man vill minnas. Jag gillar din blogg för att du skriver så otroligt målande, både om dåliga och helt underbara dagar – det är upplyftande att läsa! Tack för den inspiration du ger, du verkar som en fantastisk mamma och person med för den delen!

 15. Profilbild för Christine
  Christine

  Du har verkligen talang för att skriva. Vackert. Tack för fin läsning.

 16. Profilbild för Christine
  Christine

  Du har verkligen talang för att skriva. Vackert. Tack för fin läsning!

 17. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  JÄTTEFINT skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *