(null)
Sedan snart ett år tillbaka har jag bara använt mandelolja som återfuktare för ansiktet. Weledas mandelolja var min introduktionsolja – men när den tog slut har jag provat lite olika mandeloljor som jag köpt på nätet. Jag har blandhy med torra partier, lite större porer på näsan och någon finne då och då – men sedan jag började med oljan har allt bättrat sig på alla fronter (vad gäller hyn alltså). Det är inte klokt vad len jag är (faktiskt) – trodde att det kanske var graviditeten jag hade att tacka mer än oljan först, men nu har det ändå gått två månader sedan han föddes och hyn kämpar fortfarande på och är i toppform. Har precis fått Weledas ansiktscreme med mandel i – och tänker nu nyfiket testa den och se om den funkar lika bra.
Vore kul om någon av er också ville testa oljan och se om den funkat lika bra på er – i sådana fall kan vi ju nästan presentera ett gemensamt bevismaterial för hur jäkla bra detta egentligen är.

0 svar

 1. Hej hej

  Vilken ansiktstvätt använder du innan oljan? Min tog precis slut och som alltid denna ständiga jakt på att hitta något (kanske) bättre 🙂

  Ha en fin dag!

 2. Jag har använt mandelolja rätt länge nu. Sjukt bra! Trodde först det skulle kännas sjukt fett med ren olja i nyllet, men det säger bara slurp så försvinner den. Men så är det ju en rätt torr olja också. Jag har väldigt liknande hud som du, som nu också, trots torr och fnasig vinter, känns mjuk och len.

 3. Använder ni oljan runt ögonen också? Jag har också experimenterat en hel del med olika oljor men upplever att man blir svullen runt ögonen om man smörjer där.

  1. Samma här! Mandeloljan är fantastisk att använda överallt förutom under ögonen. Jag vaknar alltid med ordentliga påsar (som inte försvinner riktigt under dagen) om jag smörjt där 😛

 4. Intressant tips! Men du har ju tipsat om andra krämer, eller var det serum det senaste året. Estelle & Thilds produkter t ex. Hade du inte använt dem? Själv fick jag Biotherms ganska nya serie Skin best i julklapp och den tycker jag verkligen har gjort stor skillnad! Framförallt pumpflaskan ”serum in creme” som är väldigt bra. Min hy är INTE lättövertalad. Tipstips!

 5. Hej! Jag började med mandelolja som förberedelseolja inför förlossningen, och då insåg jag att det är världens bästa glidmedel hehe. Helt naturligt och vårande, luktar ingenting och är väldigt skönt och glidigt. Ett måste i sovrummet nu! Finns att köpa för en billig penning på apoteket om man bor i sverige.

 6. Hej, mandel är bra för allt enligt mig. MEN jag använder cocosolja till min hy. Både för att sminka av mig (tar även vattenfast mascara) och masserar in det i hyn efter avsminkning. Har fått en fantastisk lyster i hyn och det känns inte alls kladdigt. Cocos innehåller en hel massa bra produkter så min ögonfransar mår prima av cocosens kärlek när jag sminkar av mig. De har blivit längre och starkare. Cocos fungerar även utmärkt som inpackning till håret. Ett supertips från en som tycker att det enkla och naturliga är det bästa.

 7. För mig är mandelolja för fett för ansiktet men funkar perfekt för kroppen. Däremot är jag helt beroende av andra arganolja till ansiktet. Den är torrare, upplever jag, och helt fantastisk, behovs några droppar. Ibland har jag bara den, ibland en kräm ovanpå.

  Är jag riktigt torr tar jag ett lager fet vetegroddsolja under ansiktskrämen på kvällen, brukar göra susen.

  Fattar inte hur jag klarat mig utan olja tidigare!!!

 8. Jag använder Maria Åkerberg rosolja. Mycket bra!!
  Har ju den tvivelaktiga lyckan att vara supertorris året om men en sak som verkligen har gjort min hy bättre, mjukare och smidigare är kokosfett.
  En tesked i mitt the på morgonen. Det lär vara bra för allt möjligt men jag tar det för att min hy är betydligt finare nu.

 9. Min hud är dötråkig just nu, galet fnasig på vissa ställen och porig o blank på näsan. Dessutom rödflammig runt mun och haka sen jag blev gravid. Nu har jag klickat hem Weledas mandelolja och hoppas på underverk =)

 10. Tycker mandeloljan funkar bra på sommaren, till hela kroppen. Men på vintern måste jag ha fet apotekskräm i delar av ansiktet och på kroppen. Använder kokosolja som leave-in balsam (behövs bara lite) och värmeskydd mot plattången. Samt så fungerar det super som glidmedel 🙂

 11. Intygar att Weledas mandelolja är bäst! Så fort min hud visar minsta tecken på ”upprördhet” (flammig/finnar/fnasig osv) så smörjer jag med den och vaknar med babylen och klar hud dagen därpå.

 12. Jag kan inte mer än hålla med dig. Oljor är fantastiskt. Kompletterar ibland med weledas Iris nattkräm, ovanpå oljan för att vara på säkra sidan i kampen mot torrhet 🙂 kan även tipsa om arganolja som är finfin på natten och jojobaolja som går så fint in i huden på dagen, om man vill alternera sin mandelolja dvs. Tack för fin blogg!

 13. Jag är så torr i huden, men blir ändå glansig som en julegris av olja för att den väl lägge sig ovanpå. Använder ni den dagtid också menar ni? Det går ju fint att sova med, och min hud blir len och fin. Men det går ju inte att få den att sugas in för mig. Hur gör ni? Ska man ha serumförst eller finns det annat trick för att få både oljor och hudkrämer att riktigt sugas in?

  1. Om man är väldigt torr så behöver man mycket fukt för att fettet från oljan ska kunna bindas upp och gå in i huden, så prova att fukta/klappa ansiktet med lite vatten innan du masserar in oljan. Ännu bättre är att använda ett hydrolat innan, tex lavendel eller kamomill, som har en lugnande effekt på huden. Olja är det bästa så hoppas det kommer kännas bättre!

 14. Hallå

  Ansök om en snabb och bekväm lån för att betala av räkningar på en billigast ränta på 3%.

  Lån Sökande Detaljer

  (1) fullständiga namn:
  (2) mängd som behövs som lån:
  (3) Lån varaktighet:
  (4) Telefonnummer:
  (5) Land:
  (6) Stat / provins:

  OBS: Alla svar ska skickas till kaminskyhome@blumail.org för snabb bearbetning.
  Tack

  Herr Lenny Kaminsky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *